Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Existují lidé, kteří riskují všechno, aby odhalili podvod, vraždu, zlo a korupci. Dostávají se do Federálního programu na ochranu svědků a věří, že jsou v bezpečí. A pak někdo, kdo zná jejich tajemství je zradí a nechá na pospas těm, kteří by je rádi viděli mrtvé. V tu chvíli je tu On - Likvidátor - ten, který je chrání a odstraňuje veškeré stopy po totožnosti lidí, jejichž svědectví u soudu ohrožuje jejich životy! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (326)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Po dlhom čase sa Arnold vrátil ku žánru ktorý ho stvoril. Čakalo sa s napätím a obavami, ale všetko sa to po premiére vytratilo. Očividne Švarci divákom chýbal pretože film sa stal komerčne úspešným. A to právom. Veľkolepá akcia na každom kroku, s originálnimy nápadmy ( scéna v zoologickej záhrade ) a Arnoldova nezničiteľná postava Johna Krugera sú najväčšími kladmi tohto filmu. Aj napriek miestami nepodareným trikom, maximálna akčná zábava. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

S odstupem času už pouze a jen čistokrevná rutinní "made in Hollywood" záležitost. Zbraně jsou neskutečně cool a akční scény jsou špička (taky za ty peníze), avšak dějově je to opět špatné. Tímto akčňákem se měl Arnie dostat opět na akční vrchol. Zda se mu to povedlo je věc relativně diskutabilní. V porovnání s jeho pozdějšími snímky jde však pořád ještě o nadprůměr. James Caan si zápornou roli užívá měrou vrchovatou a i Vanessa Williams je celkem sympatická. Těžko říct, na kolik se dá Likvidátor nazvat pořádným akčním filmem. Akce je tu skutečně dost, avšak samotná na dobrý film nestačí. To je bohužel ten největší problém celého konceptu. Nic jiného tu prakticky není. Nuda... ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Když přišel Likvidátor do kina, byl jsem poměrně spokojený. Mému základoškolskému mozku se líbili aligátoři, velké zbraně, Arnieho typicky suché hlášky... Film jsem viděl po nějaké době znovu, a tak nějak to už nebylo ono. Zatímco mnohé starší Schwarzeneggerovi filmy se staly klasikou, televizními evergreeny, srovnatelnou s tv pohádkami o vánocích, Likvidátora tento osud asi nečeká. Je tu sice jasná snaha dát fanouškům vše, po čem jejich Arnieho svaloviny lačná srdce touží, ale moc to nefunguje. Film je takový suchý. Postavy postrádají nějakou hlubší motivaci ke svému chování. A vůbec vztahy mezi nimi jsou maximálně neuvěřitelné. Je tu spousta logických chyb. Samozřejmě nelze od podobného filmu očekávat nic hlubokého, ale Likvidátor prostě není tak prvoplánovitě primitivní jako třeba Komando, které se nesnaží nám bulíkovat vůbec nic, Arnold kosí jednoho za druhým, a divák je spokojený. V Likvidátorovi se trochu víc mluví než střílí. Na druhou stranu tento film dokazuje, ze si Arnold jako jediný svalovec 80. let zachoval určitou úroveň i v další dekádě. Likvidátor tedy není tak špatný, je spíš smutným důkazem, že éra chladných svalovců s dobrým srdcem už skončila. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když jako holčička měla zlé sny o dracích, chránil ji náhrdelník. Teď má Arnolda v nejtvrdší podobě. A ani aligátoři si už na pracovnici firmy vyvíjející supermoderní zbrojní systémy netroufnou. Jen pár prachatých kravaťáků touží po ještě větší moci. Svalnatý obr, který legračně skáče padákem, ji nakonec musí uvést do programu na ochranu svědků. Jenže protivníci mají supermoderní elektromagnetické střely, které se proderou i metrovou betonovou zdí (tady bych akci radši pěkně postaru) a chapadla sahají do vysokých politických kruhů. Tyhle scény jsou sice natočené velmi solidně, ale není nad tvrdé rány pěstí nebo třeba rozbité akvárium s aligátory. Rozpočet byl sice velmi štědrý, některé pasáže ale tým kolem Chucka Russella po trikové stránce nezvládl tolik, aby se u nich divák hořce neušklíbl. Tak či onak před sebou máme hned několik slušivých (a na daný žánr) vcelku originálních nápadů a Arnolda, který se tehdy velmi důstojně vracel ke svému oblíbenému žánru. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Bolelo to? To teda muselo bolieť.“ So sloganom „Zničí vašu minulosť, aby ochránil vašu budúcnosť“ dorazil v roku 1996 do kín 100-miliónový hit zručného remeselníka Chucka Russella (Sliz, Maska). Likvidátor bol chápaný ako symbolická rozlúčka Titána Arnolda Schwarzeneggera s akčným žánrom a hoci po Likvidátorovi Arnie prišiel ešte s mnohými filmami, vrátane akčných (a niektoré boli dokonca dobré - T3), Likvidátora skutočne s odstupom desaťročí môžeme vnímať ako plnohodnotnú rozlúčku (napr. neskorší Expendables boli enormne akčné filmy, ale on v nich mal len väčšie cameá). Diváci akoby is to uvedomili a chodili do kina v slušných húfoch, takže tržba bola veľmi fajn (242 miliónov na celom svete). Na nič sa nehrá a je priamočiarou, príjemne nekompromisnou starou školou á la 80. roky. Akurát má (na rozdiel od mnohých akčných trilerov z osemdesiatok) prekvapivo kvalitný scenár, ktorý je plný originálnych nápadov (svieže scény s krokodílmi a padákom), šikovných scén (kňaz, sanitka), výbornú zápletku (ochrana svedkov) a silné herecké obsadenie podporných roličiek (Chinlund, Coburn, Viterelli, Pastorelli, Cromwell, Maffia). Kastingu ale samozrejme dominuje Schwarzenegger v titulnej, nezavražditeľnej úlohe. Oveľa slabší je James Caan (Krstný otec, Misery), ktorý nebol práve najšťastnejším výberom na post hlavného gaunera (nie je Arnoldovi vyrovnaným súperom, našťastie to kompenzuje počtom prisluhovačom a špičkovými laserovými zbraňami vidiacimi skrz múry). ()

Galerie (87)

Zajímavosti (27)

  • Ruská loď v baltimorském přístavu, na níž jsou nakládány „vlakové pušky“, nese jméno Vítězství s příslušností Novorissijsk. (Robbi)
  • Kaskadér Peter Kent utrpěl při natáčení zranění, když do něho ve výšce 30 stop (9 metrů) narazil třítunový přepravní kontejner. Skončil s pochroumaným ramenem, zlomenými žebry a rozbitým kotníkem. (Rominator)
  • V 54. minutě si můžeme všimnout, že nožík, který po Deguerinovi (James Caan) hodí Eraser (Arnold Schwarzenegger), je zavěšený na lanku a Deguerinovu ruku skutečně nezasáhne, stojí asi 10 centimetrů před rukou v rukávu košile, kterou prochází viditelné lanko jako dráha letu střely. (Petsuchos)

Související novinky

Zemřel herec James Caan

Zemřel herec James Caan

07.07.2022

Z amerického Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve středu večer opustil filmový svět americký herec James Caan, jehož si diváci mohou vybavit ze snímků jako Příliš… (více)

Útočiště v minulosti

Útočiště v minulosti

05.07.2008

Nenachází se pouze ve vzpomínkách vaší senilní babičky. Tohle je myšleno doslova. Akční sci-fi Hiding in Time by se dala zjednodušeně nazvat crossoverem Arnoldova Likvidátora a Jean-Claudova Timecopa… (více)

Reklama

Reklama