Reklama

Reklama

Nezvaný host

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Pomocný montér sloužící na mezihvězdném korábu letícím vstříc nové Zemi bude zanedlouho otcem. Musí však nejdřív přelstít nemilosrdnou vesmírnou hrozbu, která chce kosmickou loď použít jako zbraň. (AMC Czech)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (70)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Vcelku roztomilá béčková / céčková vykrádačka Aliena, akých sa už natočilo tisíce, tak prečo by nemohla existovať aj táto :-) Netlačí sa to do hororu, ostáva to v rámci odľahčeného akčného sci-fi, ktoré keby malo väčší rozpočet, mohlo byť úplne v pohode. Nevadí, režisérovi sci-fi očividne sedí, občas sa v tom objaví myšlienka, ktorú by človek v takomto filme nečakal a pravdupovediac som ani nečakal, že sa objaví také záverečné zmutované monštrum. Síce bolo po chvíli trochu vtipné, ale snaha sa cení. Hladný hrdina nudný, ale znesiteľný, Thomas Jane ako kapitán lode pobaví aj na minimálnom priestore a Bruce tu má konečne výraznejšiu úlohu a neodbije si to za pár minút. Dokonca ma viac bavil v prvej polovici, keď popíjal a robil si tam z každého prdel, než v druhej keď prišlo na akciu. No hlavne vyzeral, že tu príliš netrpí a neponáhľa sa domov ako zvyčajne. Môže byť. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

KONEČNĚ na to došlo a Willis přesedlal z "nejhorších akčních filmů své kariéry" na vlnu laciných ujetin po vzoru Nicolase Cage. Breach nemá originálního vůbec nic. Je to bastard všech slavnějších tatínků, Vetřelcem a Horizontem události počínaje a Doomem, Věcí a Pasažéry konče. Ale John Suits má sci-fi žánr opravdu rád a napíná všechny svoje nadšenecké síly, aby z toho dostal aspoň koukatelný výsledek. Lépe mu rozhodně šlape první polovina, kde se buduje setup, chlastající Willis trousí jednu hlášku za druhou (!) a do toho vypadá, že ho tentokrát natáčení i bavilo (!!). Ani Thomas Jane není ve své přepálené roli admirála špatný (jeho výkon je takové to "za hranou, až to vlastně baví"), ale má ryze čestnou miniroličku. Zato Cody Kearsley v hlavní roli filmu nic nedává. Ne, že by byl vyloženě nesnesitelný, ale ústřední tahoun zkrátka vypadá (a působí) jinak. V druhé půli se přidá na akci a tady už Suits režijně moc nestíhá. Ale jako ozvěna béčkových sci-fi osmdesátek (pokud člověk přejde laciné efekty a až vzácně mizerný "blik" u střelby zbraní) to vlastně docela funguje. Palec nahoru za design lodi, který mi přišel poctivě oldschoolový. 50% s tím, že tohle si i rád někdy dám znovu. ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Zem je zamorená pandémiou a tak hŕstka obyvateľstva uniká do nového sveta na palube vesmírnej lode. Všetci sa ponoria do hybernačného spánku až na pár chlapcov z upratovacej čaty. Vec sa začína komplikovať keď sa na palube lode objaví mimozemsky netvor živiaci sa ako inak ľuďmi. Herecké obsadenie: Kariéra Brucea Willisa (nar. 1955, Západní Německo) nabrala strmú sínusoidu smerom k zániku. V poslednej dobe je jeho produkcia odpad za odpadom a inak to nebude ani tu. Prevedenie: zrejme všetky prachy išli na Willisov plat inak si neviem predstaviť prečo sa pri pohľade do vesmíru neustále pozeráme na jeden a ten istý záber lode a prečo má kameraman evidentne Parkinsonov syndróm krížený so začínajúcim štádiom epilepsie.  Pocity: Jedno klišé strieda druhé. Ani efekty ma nepotešili a čo sa týka toho hyspánca v hlavnej úlohe to je učinená katastrofa. Jediný človek čo si to na place užíva je evidenten Willis. A záverečná scéna AKA Armagedon, ktorá mala asi hrať trocha na moje city, tak pri tej ma normálne naplo. Pridaná hodnota: Absolútny odpad, ktorý zachránilo to že Bruce si to aj napriek tomu evidentne užil. 11% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ještě než se provalilo, že Bruce Willis trpí zákeřnou nemocí, se tento kdysi oblíbený a uznávaný herec začal stále častěji objevovat v nízkorozpočtových béčkových a céčkových filmech nepříliš valné kvality a pošramotil si tím dost svou pověst. A i tento akční scifi-hororový kousek moc pozitivních prvků nepobral a dost často je označován za céčkový brak. Mnozí ho srovnávají s Vetřelcem, Věcí či Pandorum – no jeho tvůrci se těmito filmy dozajista dost inspirovali, ale jejich kvalit nedosáhl ani po kotníky. Nicméně si nemyslím, že by šlo až o takovou tragédii, za jakou ho většina označuje.    Děj samotný sice moc originality nepobral, ale po docela nezáživném začátku se nakonec dostavila vcelku snesitelná prostřední pasáž – která nám nabídne i náznaky dobré atmosféry, několik slušných speciálních efektů (ty týkající se střelných zbraní a paprsků byli ale vážně tragické), počet mrtvých (a znovu oživených) je tu taky docela velký, ale samozřejmě i hromadu nelogických momentů, zběsile trhanou kameru a úsměvný otevřený konec. Ale tak Bruce ještě jednou dostal šanci „zachránit lidi“, i když tentokrát se to dost minulo účinkem.    Kromě něj se tu ale objevilo i několik dalších známějších tváří (někteří jen v malých rolích), jiní si zahráli docela důležité postavy. Hlavní hrdina sice moc sympatií nepobral, ale jeho výkon bych rovněž neoznačil za přímo tragický. Nicméně musím uznat, že jako celek si tento film víc jak podprůměrné ohodnocení prostě nezaslouží. Negativa převyšují pozitiva. 30% ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem tomu, ale je to naprosto otřesné. Nelogičností až na půdu i v rámci toho omezeného mikro světa, který tvůrci zvolili, a vlastně to ani nedává smysl. Nějak nemám sílu ani vypisovat, co všechno je tu špatně, proč to nedrží pohromadě, není to absolutně napínavé a proč to celé je tak laciné, že zlaté televizní papundeklové pohádky. ()

Galerie (33)

Související novinky

Bruce Willis a John Travolta v novém filmu

Bruce Willis a John Travolta v novém filmu

16.05.2021

Hvězdy kultovního snímku Pulp Fiction Bruce Willis a John Travolta si po necelých třech dekádách zopakují spolupráci. Oba se totiž objeví v novém akčním filmu Paradise City. Snímek chystá režisér… (více)

Reklama

Reklama