Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Potrhlý a ušlápnutý bankovní úředníček Stanley Ipkiss jednou v noci uvidí z mostu něco ve vodě. Myslí si, že se někdo topí, a chce mu pomoct, ale zjistí, že tam plave nějaké smetí a v něm se chytila podivná zelená maska. Když si ji doma zkusí nasadit, začnou se s ním dít úžasné věci. Vládne nadpřirozenými schopnostmi. Hned toho využije a vyřídí si účty s lidmi z nejbližšího okolí, kteří mu něco provedli nebo ho nemají rádi. Stanley netuší, že na banku, ve které pracuje, se chystá parta mafiánů v čele s Dorianem Tyllerem, který chce ovládnout celou mafiánskou scénu ve městě. Půdu mu připravuje krásná zpěvačka Tina, která Stanleyho okouzlí. Stanley v masce banku vykrade sám. Potom v baru, v němž Tina zpívá, předvede úžasné věci a Tina se do něj zamiluje. Po muži se zelenou maskou jde policie i investigativní novinářka Peggy, která předstírá ke Stanleymu lásku, ale zradí ho Dorianovi. Ten se zmocní masky a s její pomocí si chce vyřídit účty s kmotrem mafie. Stanley se Tině přizná, že muž v zelené masce, který ji okouzlil, je on sám, ale Tina ho miluje i tak a masku nakonec hodí zpátky do řeky. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (728)

Mertax 

všechny recenze uživatele

Nostalgický komentář: Tohle byl vůbec první film, co jsem viděla na videu. Strýc nám nechal svoje video a odletěl do USA. Videopřehrávač nechal u babičky - na to léto nikdy nezapomenu. Ještě že i malé vesnice mají svoji videopůjčovnu. Smála jsem se pořád. Edit: Maska konečně vyšla na DVD (2011). Záchvaty smíchu stále trvají. Ten film je nesmrtelný a Carrey génius. Triky jsou na svou dobu velmi zdařilé. Soundtrack skvělý a Diaz je kočka. V originále vynikne více vtípků. Ať žije rumba! S-s-s-s-smokin'!!! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Žil jsem s pocitem, že už mám tento film ohodnocen a okomentován. Nebylo tomu tak. Námět je samozřejmě absolutní sračka, Ovšem pokud obsadíte do sračky Jima Carreyho, tak máte rázem ze sračky velmi solidní snímeček. Pozor! Naopak to funguje jen zřídka, a to se musí sejít celá řada šťastných náhod. Když jsem býval o metr menší, tak jsem tento film žral. Carrey háže nejrůznější rypáky a i animátoři se docela vyřádili. Na rok 1994 to nebylo marné. Dnes už bych možná hrábl i po odpadu, ale to bych si tento snímek musel pustit, a to absolutně nehrozí. Dávám tři nostalgické a budu tiše doufat, že tento komentář opět nezmizí. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Film vznikol v čase, keď som si len pomaly zvykal na postavy stvárnené americkým hercom Jimom Carrey. Jeho plytký humor založený na mimike sa mi videl dosť detinský. Avšak vo fantasy komédii "Maska", to zafungovalo parádne. Tiež tomu hodne pomohla aj neodolateľná Cameron Diaz. Jim Carrey má už dnes na konte viacero lepších titulov ako je "The Mask" z roku 1994, ale stále to patrí k jeho podarenejším filmovým úlohám. *** ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Film, který jsem jako malý viděl asi nejvíckrát. Totální nostalgie. Ohromně na mě zapůsobil a otiskl do mě nesmazatelnou stopu. Co na tom, že původní comics byl oproti dětskému filmu velmi drsný a temný, když ho v ČR nikdo nezná. Fakt jsem se neskutečně bavil a věřim tomu, že bych se bavil i dnes. Erne, přistav náhraďáka! _ Je to veterán. _ They call me Cuban Pete, I'm the king of the rumba beat... ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film JIma Carreyho a jedna z nejlepších komedií, co znám (kterou bych možná ještě v patnácti zařadil do nejlepší dvacítky filmů mého života), navíc s nepřekonatelným a kultovním dabingem Bohdana Tůmy. První objevení Cameron Diaz při vstupu do banky mi v pubertě vždycky učarovalo...a vlastně i teď. 100% přesně pro ten typ filmu, který jste jako mladší milovali a nikdy na něj nezanevřete. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (48)

  • Pes Majla se stal předlohou pro maskota dětské webové stránky alik.cz. (Coloner)
  • Cameron Diaz (Tina Carlyle) dlho trpela hrozným akné, kvôli čomu sa muselo na chvíľu pozastaviť aj natáčanie.
    (MarsyMK)
  • Interiér garáže, kde má Stanley (Jim Carrey) auto v oprave, je nepoužitá požiarna stanica v Los Angeles. Rovnaká bola použitá vo filme Krotitelia duchov (1984). (WalterIK7)

Související novinky

Vrátí se Carreyho Maska?

Vrátí se Carreyho Maska?

28.01.2020

Snímek Maska z roku 1994 nastartoval kariéru herečky Cameron Diaz a patří mezi nejikoničtější role Jima Carreyho, celosvětově pak vydělal 351 milionů dolarů na 23milionovém rozpočtu, o to větší… (více)

Další dobrodružství s režisérem Pirátů

Další dobrodružství s režisérem Pirátů

01.07.2010

Gore Verbinski pořád hledá projekt, kterým by navázal na veleúspěšnou karibskou trilogii. Příští rok uvidíme jeho digitálně animovaného Ranga, ale co dál? S adaptací videohry BioShock to kvůli… (více)

Van Damme bez Seagala

Van Damme bez Seagala

14.05.2009

Ale zato s britským řízkem Vinniem Jonesem. Možná je to nakonec lepší volba – Jonesovi spíš uvěříme, že je druhým nejlepším zabijákem na planetě, než nějakému hrochovi s copem. O čem je vlastně řeč?… (více)

Reklama

Reklama