Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Detektivní tým od Nejsvětější Trojice vedený Marií Výrovou (Klára Melíšková) je přivolán k neobvyklému případu.
Ze zoologické zahrady v Olomouci totiž záhadně zmizeli tři medvědi. Během nočního přepadení ostrahy organizovanou skupinou maskovaných pachatelů navíc zemřel vrátný. Okamžitě se tak rozjede rozsáhlé pátrání po možných motivech bizarní loupeže velkých šelem. Stopy vedou k nelegálním obchodníkům se vzácnými zvířaty a černému trhu s produkty tradiční asijské medicíny. Prověřováni jsou zejména zaměstnanci zoologické zahrady, u kterých existuje podezření z napojení na další organizovaný zločin. Ve chvíli, kdy se začne kolem podezřelých stahovat smyčka, však dojde k další, tentokrát úkladné vraždě jednoho ze spolupachatelů. Spletitý příběh nelegálního kšeftování se zvířaty, jejich týrání, ale také vražedných útoků se velmi osobně dotkne jednoho člena týmu. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (125)

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

DoNT3 Rákosníci... Asi bych si dopředu netipoval, že Hřebejkovým příspěvkem do celkem originální série bude především rutina. Té je v Mrtvých psech víc než v Exorcistovi (kořeněném odkazy na Friedkinovu klasiku a dalšími přísadami). Zde potěší rozdělení vyšetřování na dvě větve (kriminálka a obvodní oddělení, kde nově působí konstantně sebedestruktivní Ramba por. Kristýna Horová) a nahlédnutí do hájemství 'milovníků zvířat' ve duchu Dvou lidí v ZOO. Po Taušově formálním i obsahovém výkonu v Modrých stínech nikoliv špatný, prostě jen běžný detektivní televizní zážitek, točící se okolo 'milovníků zvířat' divácky neuspokojil. ()

alldo.raine 

všechny recenze uživatele

Za mě podstatně horší než předchozí Exorcista. Příběh mne vůbec nezaujal. Neobvyklý případ za nme spíše nudný případ. Herecky standartně slušný, ale komické vložky jsou tak stupidní a do tohoto žánru se tak nehodí, že i když jich je poskrovnu, působí jak otřesné do očí bijící nesmysly. Musím ještě určitě zmínít hudební vložku, která byla dost nepovedená. ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Po strášně dlouhý době sem se každou neděli mrknulý na tenhle 3 dílný seriál z ČR policejního prostředí. Sem hodně moc rád, že podobnýma sériema neztrácím svůj drahocenný čas. Páč tohle je prostě klasický béčko, který natočil dnes již Déčkový rejža Hřebejk. Co se dá vypíchnout, tak množství známých herců, kteří se spolupodíleli na tomhle případu. Co potěšilo, tak zpěvák ze 100 zvířat, kterej zahrál hodně srandovně postavu téměř vysloužilého poldy :o). To je asi tak jediný, co si budu za tejden pamatovat. Prostě to za moc nestojí jako všechny podobný detektivní případy. V tomhle sme zatraceně pozadu oproti třeba USA :o) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Série Detektivů od nejsvětější trojice i přes všechnu tu kvalitativní rozkolísanost řadím mezi ty lepší kriminálky, co české televize produkují. Jsou viditelně televizní a česky laciné, ale poměrně slušně napsané a vynikají takovým tím komorním aspektem, který do našeho prostředí sedí víc, než všechny ty vykonstruované US kriminálky. Třetí minisérii dostal opět do rukou Hřebejk, který se vykašlal na všechny ty wannabe umělecké záběry (z toho se akademici a rádoby umělci určitě poserou), vrátil do hry humor a zkrátil stopáž o hodinu, tedy na opět tři díly a je to na tempu velice znát. Třetí případ se rozjíždí tradičně pomalu a opět tak trochu selhává po stránce gradace. Nicméně "to mezitím" patří k tomu nejlepšímu v celé sérii - zejména druhá epizoda funguje jak po stránce detektivní, tak především po filmařské (u mě vítězí dvě scény - návštěva veterináře a scéna s Kristýnou Voříškovou v mlze). Takhle dobře budované napětí v české kinematografii rozhodně není standardem... bohužel. Vyústění dává smysl, vedlejší postavy jsou zahrány velice dobře (mafiánský boss nemá chybu) a co se hlavních postav týče, jejich prostor je konečně vyvážený. Pokud si Detektivové udrží takovouhle laťku, chci pokračování! ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Čo to je za nový smer z materiálu na hodinovú kriminálku urobiť sériu 3x70 minút? Mohlo by to byť seriózne krimi bez tých zbytočných scén, dialógov, odbočiek a situácií, keď sa policajt len tak u veterinára ide odvážiť, aby zistil, že má s topánkami 80 kíl. A možno by pomohlo aj keby policajné centrum nebolo v prostredí verejných záchodov a policajti nerobili vyložené kraviny. Ale aspoň tu oproti Modrým stínom nie je šialená blúdiaca kamera a zvuk skrytého mikrofónu, takže pridám jednu hviezdu naviac. No stále to budú len slabé tri. ()

Galerie (171)

Zajímavosti (13)

  • Natáčelo se v Olomouci na dolním náměstí. Je zde vidět např. Arionova kašna nebo sloup nejsvětější trojice. (Winster)
  • Někteří herci se ocitli v průběhu příběhu v kleci s živým lvem. Ten byl dle slov režiséra pod narkózou, nicméně i tak bylo natáčení scény náročné. (rakovnik)
  • Při natáčení ve Vinařicích u Berouna se stala nehoda, kdy najel hrec Martin Havelka (Zbyněk) automobilem Audi Q7 do švenkra, ostřiče a mikrofonisty a všechny tři přimáčkl ke zdi. Ti museli být ošetřeni v nemocnici a také herec utrpěl šok. (rakovnik)

Reklama

Reklama