Reklama

Reklama

Jiří Suchý: Recitál 1964/2019

(koncert)
všechny plakáty
Hudební
Česko, 2019, 80 min

Obsahy(1)

„Stejně, musíme si jednou zahrát v Rudolfinu. Tam bejvá vždycky slušně naladěný piáno, a potom, to je to hlavní, tam choděj fajnový lidi,“ říká v mezihře písně „Tři tetyJiří Šlitr. Festival Struny podzimu plní Šlitrovo přání při příležitosti 50 let od jeho úmrtí projektem, jehož středobodem je druhá polovina slavné dvojice, žijící klasik Jiří Suchý... Na festivalu Struny podzimu ožil v koncertní podobě legendární televizní pořad Recital 64, pásmo písniček Jiřího Suchého a Jiřího Šlitra natočený roku 1964 v režii Jána Roháče v poutavých kulisách barrandovského ateliéru. Návštěvníci koncertu se mohou těšit na exkluzivní hudební zážitek s nesmrtelnými písničkami nejen z tzv. zlaté éry Semaforu v autorské interpretaci Jiřího Suchého, umocněný scénou Michala Cabana, který vytvoří v Rudolfinu prostředí evokující atmosféru původního televizního pořadu. Festival tak vzdává hold legendárním postavám české hudební scény u příležitosti čtyř kulatých i půlkulatých výročí: 95 let od narození a 50 let od tragického úmrtí Jiřího Šlitra, 60 let od založení Divadla Semafor a 55 let od uvedení televizního pořadu Recital 64. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

progression 

všechny recenze uživatele

Záznam vynikajícího hudebního recitálu Jiřího Suchého z Rudolfina. V jeho letech v obdivuhodné pěvecké formě s nezapomenutelnými výstižnými a vipnými glosami. Originální scéna Michala Cabana kombinující současnou scénu se scénou vzpomínkovou včetně více než půlstoletých záběrů z Roháčova recitálu působivost konceru významnou mírou ještě povyšuje. Na své si přijde jak generace současná, tak i pamětníci. Doprovází současný mladý ansámbl divadla a samozřejmě zazpívat si přijde i slečna ze sedmé řady. Opravdu nezapomenutelný zážitek, díky pane Suchý. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Zazněly hity a klasické songy, které už dnes patří do zlatého fondu. Scéna vypadala skvěle, odkazovala na historii a hlavně Jiřího Šlitra. A samozřejmě nemohla chybět i Jitka Molavcová. Je neuvěřitelné, jak i ve svém věku, překračujícím dnes již 90 dokáže Jiří Suchý stále působit aktivně a svěže. ()

Pucmeloud 

všechny recenze uživatele

Děkuji pane Suchý, záznam Vašeho Recitálu 1964/2019 byl pro mně nejkrásnější vánoční dárek od ČTart. Máte můj bezmezný obdiv a moc Vám děkuji. ()

Reklama

Reklama