Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Proklínám vás, zkrkavčete!“ vyřkla matka (J. Hlaváčová) nad svými syny. Jaké nedozírné následky tato slova budou mít, netušil v první chvíli snad vůbec nikdo… Nenechte si ujít televizní zpracování známé pohádky B. Němcové o statečné Bohdance (M. Podhradská), která podstoupila nejtěžší zkoušky, aby vysvobodila svých sedm bratrů z krkavčí podoby… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (220)

dyfur odpad!

všechny recenze uživatele

....o čo išlo? .... chlapci sa hrajú na dvore a nechtiac hodia malé polienko do cesta na chlieb.....hysterická mater ich preklaje a stanú sa krkavcami ... mater 55-ročna Jana Hlavačová a otec 61- rocny R.Brzobohatý - ozaj super výber :( ... a stane sa-so synov sú krkavci a odletia ...rodičia však ostanú sedieť na prdeli nie aby si šli deti hľadat... a uz ma to za chviľu prestalo bavit a to prevedenie hrozneeeee....odpad priamo ukazkovy.... ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

O loňských Vánocích jsem docenil Třetího prince, letos Sedmero krkavců, temný a depresivní příběh s incestním nádechem, vraždou, jedním děs nahánějícím poskokem a tlupou primitivních poddaných, který Jana Hlaváčová uvádí svou nezapomenutelně patetickou hláškou: "Zabili jste chléb! Zkurvenci!" Vlastně: "Zkrkavčete!" ()

Reklama

Rousse 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale i přes ten negativismus a drsnotu, co z téhle pohádky čouhá, jsem ji měla a mám hodně ráda. Asi to bude tím, že není tak přeslazená jako ostatní české pohádky, asi to bude i mým oblíbeným Michalem Dlouhým. Každopádně Boris Rösner i Ivana Chýlková stojí též za zmínku - jejich výkony jsou opravdu kvalitní. Malým dětem bych ale tuhle pohádku asi moc často nepouštěla. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pohádka mého dětství. Strašidelná, dojemná, smutná, s nezapomenutelnými postavami... Sám nerozumím tomu, jak jsem se k ní mohl po několika stovkách hodnocení propracovat až teď. Skvělé televizní dílko, kterému se jen tak něco nevyrovná, a to ani v dnešní době "Jménem králů" a podobných snahou o nadprůměrnost vyznačujících se děl. Hlavně to pletení z kopřiv... jau! ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Naprostý protiklad tupě rozjuchaným výplodům, co nám jsou dnes předkládány za pohádky. V tomto Rážově pojetí jde o temný drsný příběh s téměř hororovými scénami, stavy na hranici šílenství a přitom s velkou dávkou poetiky mimo jiné díky jako obvykle úchvatné Hapkově hudbě. Zlo je tu opravdu zlé a nikoli neschopné, ale naopak téměř všemocné a v boji s ním, jako i se strašnou kletbou svých bratrů, nestačí hrdince jen líbezný úsměv, naopak musí jít ve svém odhodlání až na krev. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Bratři coby krkavci sídlí na zřícenině hradu Boskovice, kde je také Bohdanka (Mária Podhrdská) nalezne. (salahadin)
  • Mária Podhradská hrála pouze ve dvou TV filmech, přičemž oba byly shodou okolností pohádky. V obou se pak setkala s Igorem Ondříčkem. Druhým byl o dva roky později snímek Sen o krásné panně (1995). (hermiona)
  • Pohádka se natáčela na jižní Moravě, v lednicko-valtickém areálu a v prostorách Janova hradu a hradu Pernštejn. Záběry z Bohdanina (Mária Podhrdská) domova byly natočeny ve skanzenu na Veselém kopci. (Saur.us)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama