foto

Monika Kobrová

  • nar. 21.3.1965 (51 let)
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Herečka Monika Kobrová je rodačkou z Prahy, původně vystudovala střední dopravní školu, její cesta k herectví ale pak byla mírně složitější. Dvakrát se neúspěšně pokoušela o přijetí na pražskou DAMU, nakonec zamířila do Brna a herectví absolvovala na JAMU (1989). Ještě jako studentka dostala první příležitosti před televizní i filmovou kamerou. Ústřední pár vytvořila s Pavlem Vítkem v dnes již málo známém televizním filmu, lyrickém příběhu USTLÁNO NA ČEKANKÁCH (1985), ve stejném roce hrála menší roli ve filmu TÍSŇOVÉ VOLÁNÍ (1985), kde byl jejím partnerem mladý Michal Dlouhý. Nevelké role pak na ni čekaly i v dalších filmech a televizních projektech.

Po dokončení studií na JAMU našla Monika Kobrová první angažmá v Městském divadle v Brně, zároveň se znovu objevovala před kamerou, pochopitelně především v produkci brněnského televizního studia. Z jejích nevelkých výstupů před filmovou kamerou jmenujme postavu Meluzíny v pohádce KOUZELNÝ MĚŠEC (1996), z televizních prací to byly seriály natáčené jak v Brně, tak i v Praze (DETEKTIV MARTIN TOMSA, 1994; KONEC VELKÝCH PRÁZDNIN, 1996; ČETNICKÉ HUMORESKY, 1997). Kromě toho se prosadila také v dabingu, její hlas mohli diváci slyšet například v postavě Lucy v americkém seriálu DALLAS.

V současné době patří Monika Kobrová již několik let k oporám hereckého souboru populárního Divadla Na Fidlovačce v Praze, kde vytvořila řadu rolí převážně komediálního charakteru (Jak vyloupit banku, Poslední doutník, Nerušit prosím), jednu z největších příležitostí dostala ve hře Jak to vidí Amy, v níž po boku Elišky Balzerová hrála v letech 1999-2003. V kinech jsme Moniku Kobrovou mohli vidět zatím naposledy ve filmu MAHARAL – TAJEMSTVÍ TALISMANU (2008), televizní diváci se s ní setkali například v seriálu ORDINACE V RŮŽOVÉ ZAHRADĚ (2006).

Monika Kobrová je vdaná a má jednu dceru.

Pavel "argenson" Vlach

Herecká filmografie

2016 Člověk kancelářský (TV film)
2010 Poslední doutník (divadelní záznam)
2009 Rytmus v patách (TV film)
2008 Kriminálka Anděl (TV seriál)
2007 Boží duha (TV film)
Maharal - Tajemství talismanu (TV seriál)
2006 Maharal - Tajemství talismanu
2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
2004 Černí baroni (TV seriál)
Koumáci (studentský film)
2002 O princezně se zlatým lukem (TV film)
2001 Blboun (divadelní záznam)
2000 Dvojrole
1997 Četnické humoresky (TV seriál)
Krkatá bába (S01E05)
1996 Kouzelný měšec
1995 Sen o krásné panně (TV film)
1994 Detektiv Martin Tomsa (TV seriál)
Konec velkých prázdnin (TV seriál)
Prosté krutosti (TV film)
V erbu lvice
1993 Racek (TV film)
Sedmero krkavců (TV film)
1991 Černá Fortuna (TV film)
Sen o bílém volu (TV film)
Svlékání kůže (TV film)
1990 Největší z Pierotů (TV seriál)
O Radkovi a Mileně (TV film)
1989 Poklad rytíře Miloty
1988 Oznamuje se láskám vašim
1987 O houslích krále snů (TV film)
1985 Tísňové volání
Ustláno na čekankách (TV film)

Dokumentární

2008 13. komnata Igora Bareše (TV film)

TV pořady

1992 Kufr (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace