Reklama

Reklama

Prokletí

  • Velká Británie Eight for Silver (více)
Trailer

Tajemná a možná nadpřirozená síla ohrožuje v 19. století malou vesnici ve Francii. Patolog John McBride přijíždí, aby prozkoumal nebezpečí, a během toho vymítá své vlastní psychologické démony. (SkyShowtime)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

xLIGHTx 

všechny recenze uživatele

Kto má rád atmosféru v podstate na spôsob Psa baskervillského, tak je na správnom mieste. V prvom rade, nejakým drastickým scénam sa Eight for Silver/The Cursed nevyhýba, takže to vie byť občas celkom surové, to je v rámci žánru len prínosné. Tiež, je z toho cítiť, že režisér a scenárista Sean Ellis robil, čo mohol, aby film nebol úplne priemerný. Skrátka je to vidieť, aj čo sa týka výpravy, časových línií a taktiež efekty monštier, nielen že ich aj tvorcovia dostatočne ukázali (občas tu behajú ako živé striebro ;), ale zároveň boli celkom vydarene spracované. /Možný SPOILER, mnohokrát sa tu priamo odkazuje na prípad beštie zo Gévaudanu (Bratrstvo vlků - Hon na bestii), koniec možného SPOILERU./ Boyd Holdbrook aj Kelly Reilly boli v podstate akoby ústredné duo oukej (teda vlastne skôr Kelly Reilly ;). Spokojnosť. Za štyri striebristé hviezdy. ;) ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

The Cursed nakonec nesplnil prvotní nadšené reakce “jeden z nejlepších hororů roku“. Jedná se ale ve finále o povedený kousek s dobovou atmosférou, kde dojde na pěkně natočené sekvence, několik nepěkných krvavých scén a solidních hereckých výkonů. Problém je ale ten, že styl hororových scén se opakuje a s postupem času se film nikam dějově neposouvá a postavy nejsou dobře prokresleny a nebo mají méně času na plátně. I přesto se jedná o vcelku povedený snímek, který by měl fanoušky hororů potěšit než zklamat. Stopáž ačkoliv má skoro dvě hodiny nenudí a film dobře odsýpá. Divák se ale nakonec neubrání pocitu, že z tohohle filmu se dalo vytěžit mnohem víc. 6/10 Více ZDE :-) ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Díky kolegům z MZ jsem dostal tip na tento velmi zajímavý film, který do hororového žánru rozhodně spadá a velmi mu to tam sluší. Eight for Silver (či Cursed) sice není nikterak děsivé ani strašidelné, ale to vůbec není žádný problém, neboť mě ohromila úchvatnou dobovou atmosférou (staré sídlo, mlha, sychravo), kostýmy, samozřejmě prostředím a zasazením (venkov, středověk) a líbilo se mi také navázání na dění v Gévaudanu. A hlavně je to teda - a to hlavně - konečně pořádnej film s vlkodlaky! Přesně tyhle filmy mám rád. Nenápadné, o kterých se moc neví, a o to větší mám pak radost, když ten výsledek za to stojí. Tohle je skutečně povedená žánrová lahůdka. 75%. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Velice temný horůrek s několika originálními nápady. Na těch mne asi nejvíce zaujalo pojetí záhadného prokletí, neboť podobné vlkodlaky nikde jinde nenaleznete. Tempo s jakým se děj vyvíjel je však poměrně pomalé a za normálních okolností bych dílo podobného rázu nejspíš nehodnotil tak dobře. Dostala mne však zdařilá a velice temná atmosféra, čemuž bezpochyby napomohla dech beroucí kamera a vizuál. Díky tomu je prožitek mnohem intenzivnější a člověk tak může mít z některých scén skutečně nepříjemné pocity. I tak se však pro mne jedná pouze o lehký nadprůměr a nebýt bezchybné vyvražďovačky na začátku a finální scény v kostele, asi bych ohodnotil pouze třemi hvězdami. To jsou ale pouze příklady akčně hororových scén. Nicméně mne velmi překvapilo, že ačkoli film do teď přímo sršel originalitou, v závěru se ukázalo, že příběh nebude jeho nejsilnější stránkou, neboť rozpletení zápletky snad ani nemohlo být prostší. 70% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Sean Ellis je šikovnej a za málo peněz, dokáže vytvořit dost muziky. Tentokrát vstupuje poprvé do žánru hororu a přináší atmosferický a velice slušně natočený vlkodlačí horor. K celkovému vyznění hodně pomáhá fakt, že se děj odehrává na konci 18. století a k působivé atmosféře tak stačí pár loučí, staré sidlo, mlha a přilehlé lesy. Vše funguje minimálně první hodinu, kde se hraje spíše na náznaky a pomalé odhalování. V druhé půli už se to začne trochu rozpadat a závěr není úplně uspokojující. Pořád ale příjemný přírůstek do hororového žánru, který funguje více než většina moderních lekaček. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Snímek se odehrává ve dvou časových rovinách – rámcový příběh je zasazen do roku 1916 a odkazuje na bitvu na Sommě, zatímco většina filmu se odehrává o 35 let dříve, tedy roku 1891. John McBride (Boyd Holbrook) ve filmu několikrát odkazuje k tzv. Gévaudanské bestii a tvrdí, že mu zabila manželku a dceru. Dotyčná bestie, jenž se objevila mj. ve filmu Bratrstvo vlků - Hon na bestii (2001), však řádila ve Francii v letech 1764–1767. Johnovi by tím pádem muselo být nejméně 150 let. (Stanislaus)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama