Reklama

Reklama

Prokletí

  • Velká Británie Eight for Silver (více)
Trailer

Tajemná a možná nadpřirozená síla ohrožuje v 19. století malou vesnici ve Francii. Patolog John McBride přijíždí, aby prozkoumal nebezpečí, a během toho vymítá své vlastní psychologické démony. (SkyShowtime)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na další Bratrstvo vlků, ale místo dobrodružného či  alespoň napínavého  honu na vlkodlaka jsem dostal  mlhavý atmosférický pomaláč s kletbou staré hnusné brécy, kde místy i něco čvachtlo, ruplo, šplíchlo a klasickými vlkodlaky se Sean Ellis spíš jen inspiruje. Vcelku dobré, ale nijak zvlášť pohlcující aneb důkaz toho, že samotná atmosféra  dobrý horor nedělá a v mlze se tu skrývá nejen netvor (srovnání s Glumem sedí) ale i charaktery postav, scénář a vlastně smysl celého vyprávění, které spěje od zbytečné scény z 1. světové války k jejímu zbytečnému vysvětlení v závěru.  A vítězem se stává stříbro, což moc nedává smysl, ale jako závěr je to zajímavý, ne? ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Už je čas.“ Niečo medzi veľmi dobrým priemerom a veľmi jemným nadpriemerom. Ale za celkovú temnosť, vážnosť a atmosféru musím ísť na 4*. Trvá to síce skoro dve hodiny, ale hoci je tempo pomalé, pripadalo mi to skôr ako sympatická a príjemná pomalosť, než vyčerpávajúca. Nevadilo by mi ak by to malo o polhodinu viac. Herci síce tak nejak extra nemajú príliš čo hrať, ale snažia sa, možno až zbytočne, keďže, ehm , tak nejak extra nemajú príliš čo hrať. Na Boyda Holbrooka (Narcos), Kelly Reilly (Yellowstone) a Alistaira Petrieho (ale všetci súm typovo výborne vybratí) je radosť pozerať. Výprava a kostýmy nesú správne historický fíling, poteší výprava sídla uprostred zahmlených lesov so zablatenou dedinou v blízkosti. Anglický režisér Sean Ellis (tvorca jedného z najlepších hororov desaťročia: Črepín v hlave s Lenou Headey) sa nevyžíva v explicitnosti, ale keď už tu „niečo“ je, ide na doraz. Kto chce hľadať rôzne myšlienky, podprahové názory a motívy na zamyslenie (rasizmus, xenofóbia...), nech sa páči. Určite nájde. Kto si bude chcieť vychutnať „iba“ historický horor, užije si. A veľmi sa mi páčili posledné sekundy (a šikovné a nečakané napojenie na moju obľúbenú historickú záhadu masových úmrtí v Gévaudane). ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Ponaučení zní jasně, nech cigány být, nebo skončíš špatně ! Ale to už dávno víme, že jo. Eight for Silver mi smrdělo v kompu pár týdnu a moc se mi do toho nechtělo, nemusím tenhle typ Hororů, navíc z Anglie, bleh, ale nakonec teda příjemný překvápko musím uznat. No hvězda navíc, je za tu výbornou atmosféru a celkem dost dobře vypadající mordy. Ty usekané ruce a nohy, to bylo fakt šťavnatý. A ani se nedá říct, že bych se nějak nudil. Finále sice nic moc, ale znovuzrozený Edward to fakt zabil. Vyjímečně tu čtyrku tady dám. (567. hodnocení) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pořádnéj vlkodlačí horor po několika letech! Film se odehrává v líbivém pozdním 19. století a celý film má nádech studia A24. Malou vesničku začne sžírat kletba, poté, co krutý Baron nechá zmasakrovat romský klan a ve městě se začnou dít nehezké události. Boyd Holbrook ( výborný herec!) jakožto patolog přijíždí také do města a pomůže obyvatelům kletbu odvrátit. Film i přes 2 hodiny nenudí, má sychravý vizuál plný mlhy a působivých scénerií, skvělé herce ( Vedle Holbrooka potěší i Kelly Reilly a Alistair Petrie), creepy strašáka, slušného vlkodlaka ( kdo nadává, vzpomeňte si na plyšáky za posledních 5 let), Poctivé Gore, pár lekaček, solidní brutální úvod z války, finální masakr v kostele, městská kletba- opravdu nevím, co víc chtít, je tu od každého něco a ve slušné míře. Za malý peníz slušná práce, takový hororový přírůstek se ukáže jednou za čas a je potřeba jej docenit. Příběh 3/5, Akce 3/5, Humor 0/5, Násilí 4/5, Zábavnost 4/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 3/5, Emoce 3/5, Herci 4/5. 8/10. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Proč je horor považován za královský filmový žánr? Touto řečnickou otázkou jsem uvedl včerejší seminář a chystal se zahájit svůj odborný monolog. Jeden student však nemeškal a přispěchal s poměrně výstižnou odpovědí, díky které můžeme mimo jiné pochopit, proč Ellis nedokázal z takto slibného námětu vytěžit více: "Protože na horor nelze mechanicky aplikovat tvůrčí metody a postupy, se kterými režisér slaví úspěch v rámci jiných žánrů." Úvodní třetina snímku ještě snese velmi přísná měřítka, kdy se Ellis blýskl neotřelým zpracováním cikánského masakru, během kterého například chytře používá dlouhý ultraširokoúhlý záběr. Postupem času ale bohužel dochází k určitému zacyklení. Ellis již nedokáže příběh uspokojivým způsobem rozvíjet či jednotlivé scény adekvátně variovat, a tak nám v pravidelných intervalech servíruje prakticky identický snový výjev. Zuby si však vylámal především na otřesné CGI animaci, se kterou se zároveň pojí ono specifikum hororového žánru. Atmosféru mohu budovat jedině za předpokladu, že daný fikční svět působí bezvýhradně uvěřitelně, čehož rozhodně nedosáhnu přítomností monstra jako vystřiženého z produkce studia Asylum. Jakožto zdejší hororový expert tak mohu snímku The Cursed udělit pouze tři slabší hvězdy. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Snímek se odehrává ve dvou časových rovinách – rámcový příběh je zasazen do roku 1916 a odkazuje na bitvu na Sommě, zatímco většina filmu se odehrává o 35 let dříve, tedy roku 1891. John McBride (Boyd Holbrook) ve filmu několikrát odkazuje k tzv. Gévaudanské bestii a tvrdí, že mu zabila manželku a dceru. Dotyčná bestie, jenž se objevila mj. ve filmu Bratrstvo vlků - Hon na bestii (2001), však řádila ve Francii v letech 1764–1767. Johnovi by tím pádem muselo být nejméně 150 let. (Stanislaus)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama