Reklama

Reklama

Prokletí

  • Velká Británie Eight for Silver (více)
Trailer

Tajemná a možná nadpřirozená síla ohrožuje v 19. století malou vesnici ve Francii. Patolog John McBride přijíždí, aby prozkoumal nebezpečí, a během toho vymítá své vlastní psychologické démony. (SkyShowtime)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Mám rád tento typ filmu - temne lesy francúzska, 19 storočie a záhadné úmrtia. Príbeh ma zaujal už od začiatku, herecký je to dobré obsadené, krvavé scény sú skutočne drsné a niekomu môžu byť až nepríjemne na pohľad. Prepojenie s príšerou v Gévaudane mi sem tiež zapadlo. Úvod bol perfektne drsný, temný a záhadný a bavil ma viac ako akčný nemastný záver. 80% - 4* ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film už jsem měl nějakej ten pátek na disku ale pořád jsem ho tak nějak odkládal. Měl jsem za to, že půjde o film s vlkodlaky(což poslední dobou moc nemusím). Tohle jsou ale trošku jiný bestie. Měl jsem obavu z CGI efektů ale v tomhle případě to až tak strašný nebylo. To mi spíš vadila kamera(při akci). Příběh a nápad zajímavej ale určitý zkrácení stopáže by to sneslo. Ačkoliv jsem tomu moc nevěřil tak za mě koukatelnej průměr. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Slabší čtyřka nebo silnější trojka. Devízou The Cursed je opravdu povedená dobová atmosféra - staré sídlo, sychravý venkov, hustý les utopený v mlze. Opravdu to působí jako stará hammerovka. Celé se to nese v seriózní rovině, není zde ani náznak humoru, což je poměrně osvěžující. A pár echt hororových scén je vyloženě božích (pitva). Bohužel v několika scénách to celé lehce zaškobrtne. Ti pseudovlkodlaci v celkovém pohledu občas působí nepřesvědčivě, u několika scén útoků pak režisér používá takový debilní rozmazaný filtr, asi právě proto aby zakryl trikové nedostatky, což se do té krásně nasnímané temné gotické nádhery všude okolo fakt nehodí. A dále pak silnějšímu zážitku neprospívá fakt, že k postavám si úplně nejde vytvořit žádné pouto (hlavní patolog/vyšetřovatel mi přišel nesympatický, ostatní jsou buď zmrdi, anebo mají málo prostoru). Nicméně ani přes vcelku štědrou stopáž (a předvídatelnost) mě to ani minutu nenudilo a užíval jsem si, jak pěkně atmoséfricky je to natočené, takže se přikloním spíš k té slabší čtyřce. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pořádnéj vlkodlačí horor po několika letech! Film se odehrává v líbivém pozdním 19. století a celý film má nádech studia A24. Malou vesničku začne sžírat kletba, poté, co krutý Baron nechá zmasakrovat romský klan a ve městě se začnou dít nehezké události. Boyd Holbrook ( výborný herec!) jakožto patolog přijíždí také do města a pomůže obyvatelům kletbu odvrátit. Film i přes 2 hodiny nenudí, má sychravý vizuál plný mlhy a působivých scénerií, skvělé herce ( Vedle Holbrooka potěší i Kelly Reilly a Alistair Petrie), creepy strašáka, slušného vlkodlaka ( kdo nadává, vzpomeňte si na plyšáky za posledních 5 let), Poctivé Gore, pár lekaček, solidní brutální úvod z války, finální masakr v kostele, městská kletba- opravdu nevím, co víc chtít, je tu od každého něco a ve slušné míře. Za malý peníz slušná práce, takový hororový přírůstek se ukáže jednou za čas a je potřeba jej docenit. Příběh 3/5, Akce 3/5, Humor 0/5, Násilí 4/5, Zábavnost 4/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 3/5, Emoce 3/5, Herci 4/5. 8/10. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Ak chceš vyhnať cigánskych squaterov z pozemku, musíš rátať s nejakou hnusnou kliatbou a zopár dobre mierenými fľusancami, to vie každý. Poslať na nich žoldákov neschválených Európskou úniou nemusí dobre dopadnúť a to tiež vie každý. Pochovať zaživa hlavnú čarodejnicu, s divným strieborným chrupom v ruke, je vyslovený hazard a to už fakt musí vedieť každý. A napriek tomu... Temná atmosféra je fajn, počasie, že by ani vlkolaka von nevyhnal a sem tam aj drsná brutalita. Na Boyda sa dobre pozerá a pri jeho zápase s bližšie nešpecifikovaným britským prízvukom som mu mocne držala palečky. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Snímek se odehrává ve dvou časových rovinách – rámcový příběh je zasazen do roku 1916 a odkazuje na bitvu na Sommě, zatímco většina filmu se odehrává o 35 let dříve, tedy roku 1891. John McBride (Boyd Holbrook) ve filmu několikrát odkazuje k tzv. Gévaudanské bestii a tvrdí, že mu zabila manželku a dceru. Dotyčná bestie, jenž se objevila mj. ve filmu Bratrstvo vlků - Hon na bestii (2001), však řádila ve Francii v letech 1764–1767. Johnovi by tím pádem muselo být nejméně 150 let. (Stanislaus)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno