Reklama

Reklama

Obsahy(1)

To město mu hodně dlužilo a on se rozhodl, že to někdo zaplatí... Novinář Harry Barber zariskoval a skončil na dva roky v base. Když se opět ocitl na svobodě, rozhodl se, že se mezi mocnými v Palmettu prosadí. Stát se drsňákem však není snadné... (Warner Home Video CZ)

Recenze (44)

Topco 

všechny recenze uživatele

Kastingovo presné (Harrelson ako typický noirový lúzer, Shue ako rajcovná femme fatale) a príbehovo modelovo kľukaté ako správny noir (aj keď ku koncu trošku cítiť tlak na jeden twist za druhým). Ako noiristu ma to "nejako z princípu" bavilo, aj keď to naozaj neprinieslo nič nápadité a už vôbec nič nové. Proste, nemecký režisérsky veterán si chcel vyskúšať nakrútiť noir a výsledok (najmä vďaka hercom) je celkom príjemný, no striktne priemerný. Oproti iným 90tkovým neo-noirom (The Hot-Spot, Red Rock West, U-Turn) s podobnou zápletkou sa nachádza citeľne o level nižšie. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Film prináša v závere niekoľko prekvapení, no akosi nasilu, aby to bolo zaujímavejšie. Od začiatku filmu chýba spád a miestami až nudí. Hlavne vďaka nepresvedčivému výkonu Woodyho Harrelsona, ktorý pôsobí tak úboho, že by ani on sám neuveril tomu, že ho chce zbaliť taká kočka ako je Elisabeth Shue (a pritom naňho ešte doma čaká Gina Gershon). ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Není nic horšího, než spisovatel, který nemá co napsat...... Křivě obviněn a po dvou letech propuštěn, bez práce a vrací se do Palmetta, kde vše před dvěma lety začalo. Je mu nabídnuta práce, špinavá práce, ale lehký prachy, zdá se. Jen zavolat že má unesenou dceru, požadovat výkupné a pak dostat deset procent. Zní to lehčeji, než to bude provedeno. Jenže tvůrcům nějak docházel dech a ke konci jsou vytvářené situace, jak vycucané z prstu. Nevěrohodné a divné, CITÁT - Jak se z toho mám sakra dostat??!!....... Hvězdu navíc na Woodyho Harrelsona. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno jsem tohle viděl v televizi a byl sem z toho neskutečně unešenej, teď sem to po dlouhý době viděl znova a přišlo mi, jako bych tehdá viděl něco úplně jinýho, protože sem si to pamatoval jako takovou detektivku se soukromým očkem, nicméně i když příběhově to bylo něco jinýho než sem čekal, tak to vůbec nevadilo, jelikož to je výborně thrillerovsky promyšlený, i když v závěru možná trochu zbytečně překombinovaný, skvěle zábavný, hlavně díky úžasně hláškujícímu Woodymu a i celkem napínavý. Mimochodem Elizabeth Shue je tady extrémně sexy ()

sud 

všechny recenze uživatele

Hodně atmosférická záležitost. Dusné Floridské prostředí, skvěle napsaný a zamotaný (nikoli však nepřehledný) děj a pointa, která se IMHO předvídat opravdu nedá! Woody Harrelson nehraje žádného drsňáka, ale spíše důvěřivého moulu a to je jen dobře. Role mu sedne jako ulitá. Svěží neonoir, který nenudí a má stále co nabídnout. A to zatracování na úkor více proflákých tendenčních žánrových souputníků (za všechny např. Obvyklí podezřelí) opravdu nechápu. 85%. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo na Floridě v lokalitách Palmetto, Fort Myers a Sarasota. (Terva)

Reklama

Reklama