Reklama

Reklama

Sociální dilema

  • USA The Social Dilemma
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve filmu na pomezí dokumentu a dramatu varují odborníci na moderní technologie před sociálními sítěmi, které sami vytvořili. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (227)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Určitě zajímavý dokument k zamyšlení ani nemám nějak co zde k tomu napsat moc. Problém bych viděl v tom, že jsou v dnešní době lidi rozežraní nestačí jim mobil za 3000 ne oni musí mít za 15000 s kamerou 50 foťáky a bůhvíčím ačkoliv to vůbec k životu nepotřebují a pak, když ho mají tak to využívají a dopadne to tragicky. Chyba je i v rodičoch , že si to nedokážou pohlídat pak se někdo diví, že jejich 13 letá holka si píše s pedofilem a oni o ničem neví tady není chyba v facebooku, twitteru, instagramu a kdoví čemu dalšímu, ale pouze v nich a ní. Jedny z nejhorších jsou úplně ti lidi co třeba na mail jim někdo napíše, že je v Kubě a vězní ho v Guantanámu a půjde s ním na rande ať mu pošle 150 milionů na úplatek strážným, aby ho pustily a on to fakt pošle to už je úplná zoufalost a úplně marní jsou ti co ten mobil nedokážou odložit ani na hodinu (v práci takového máme a předtím tam byl ještě úplný zoufalec) nebo ti co musí postovat na facebook snad i to, že se vyserou a ptají se jestli mají spláchnout nebo ne?. Já osobně mám pouze facebook fotku tam mám ze střední a měnit ji nemíním i když mě s tím facebook věčně otravuje a jediné co si tam dávám jsou sdílené vtipy a videa a zprávy co naleznu na netu. Ohledně těch sebevražd já zastávám názor, že žádný chlap ani ženská nestojí za to, aby se kvůli někomu jiný zabíjel na světě jsou milionu jiných chlapů a ženských s kterými by mohl/a být šťastný/á. 80 procent. P.s. docela sranda, že to bylo na Netflixu což je stanice, kterou na youtube reklamují ve velkém o ostatních médiích nemluvě ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby záslužný počin, ktorý má síce nedostatky, ale vo svojom jadre je omnoho dôležitejší než väčšina hraných filmov. Vizualizácia "matrixu" poteší, naopak hrané pasáže sú spracované na amatérskej úrovni a herecké výkony v nich nie sú na úrovni toho, čo by mal Netflix produkovať. Hovoriace hlavy nám ale povedia množstvo dôležitých informácií. Len je škoda, že sa pri niektorých problémoch nezastavíme na chvíľu dlhšie, respektíve niektoré kauzy by  vydali na samostatné celovečerné dokumenty, viď situácia v Myanmare. 70% ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

V jádru věci, co si řada z nás uvědomuje už nějakou tu chvíli, přesto považuji za nejdůležitější dokument roku (spolu s No Safe Spaces). Dokonalý není, obsahuje místy trapný hraný materiál a přitažený náznaky terminátoří apokalypsy, ale na to sere pes. Hodnotím na max, protože si delší dobu myslím, že je potřeba dát na tento problém důraz a začít se s ním snažit něco dělat. Jako generace Y mám to štěstí, že jsem prožil čas zásadního nástupu internetu, smartphonů a sociálních sítí s očima dokořán a vnímal, co to znamená za revoluci a obří dějinný posun, říkal si, co za dopady na lidstvo to asi bude mít - a právě zde máte přímo od insiderů (veliký plus) povolaný výčet těch negativních. Od vlivu na děcka a psychiku až po společenský chaos (x), sílící rozkol a tribalismus, hrozbu pro řád liberální demokracie a osobní svobodu v míře neskonale větší, než nějakých pár dalších uprděných směrnic a regulací... Varovný, zlověstný a depkoidní, 1984, must-watch. (x) "Nothing vast enters the life of mortals without a curse." ♪♫ ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, že jsem toto viděla hned v 2020 a byla jsem překvapná tím, jak tam bylo všechno sděleno jasně, srozumitelně a i s dobrým příkladem. Sama jsem zvědavá, kam se svět s tímto až dostane...sama jsem vymazala nějaké aplikace a nastavila si upozornění jinak, jelikož to vnímám a nejsem s tím ok. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Reforma sociálních médií? Rozhodně. Protože svět se změnil. A zbláznil. My ho zbláznili. A už nemůžeme vrátit džina do lahve. Zlověstné, ale ani nijak zvlášť objevné. „Žijeme ve světě, ve kterém je strom finančně cennější, když je mrtvý, než když je živý, ve kterém je velryba cennější mrtvá než živá. Dokud bude naše ekonomika takto fungovat a korporace nebudou regulovány, budou nadále ničit stromy, zabíjet velryby, těžit ze země suroviny a ropu, i když víme, že to ničí planetu a že to zanechá horší svět budoucím generacím. Tohle je krátkodobé myšlení.” ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Po premiére na festivale Sundance bol dokument aktualizovaný o nový segment o konšpiračných teóriách súvisiacich s COVID-19. (Real Tom Hardy)
  • Jeff Orlowski bol pred natočením dokumentu ťažkým užívateľom Facebooku. Po dotočení už, neprekvapivo, nebol. Vincent Kartheiser, ktorý stvárnil Bena, taktiež, neprekvapivo, nemá žiadne sociálne siete. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama