Reklama

Reklama

Píše se rok 50 př. n. l. Za devatero horami a devatero řekami… Tedy velmi, velmi daleko od malé galské vesnice, kterou tak dobře známe, leží země zvaná Čína. Zde proradný generál, bažící po moci, právě zajal a uvěznil čínskou císařovnu. A protože věhlas nepřemožitelných Galů překvapivě sahá až do Asie, princezna Fu Yi neomylně ví, na koho se obrátit. Se svou věrnou strážkyní Na Ban Čim a synovcem fénického kupce Popkornise prchá ze země. Samozřejmě požádá o pomoc ty nejlepší z nejlepších, udatné válečníky, Asterixe a Obelixe. Naši dva nerozluční hrdinové se s princeznou vydávají na dobrodružnou výpravu za záchranou císařovny i celé Číny… (Bioscop)

(více)

Videa (5)

Trailer 11

Recenze (147)

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Špatné herecké obsazení dvou hlavních postav (a nejen nich) film degraduje na nižší úroveň. Nad vodou po herecké stránce toto dílo drží pouze Cassel ala Caesar, ale sám samotinký to neutáhne. V ději žádné bombastické veletoče neočekávejte, patrně všechno už v tu ve filmech s Asterixem a Obelixem bylo (piráti, boj s Římany.....). Moc jsem nepobrala ani samotnou charakteristiku postav, Obelix býval prostě tlustý, zde nebývale štíhlý; Asterix býval vždycky chytrý a bystrý, zde moula k pohledání; Panoramix býval sice starý druid ale vitální, zde působil lehce nad hrobem.... No a co se českého dabingu týče, horší už snad být nemohlo, to co předvedlo dabingové duo Suchánek Kohák by mělo být trestné. Achjo, kde jsou ty časy, kdy bývaly filmy s A+O zárukou dobré zábavy a nekonečného smíchu. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Posledný diel bol tak skvelý, že si ho absolútne nepamatám. O to viac ma prekvapilo, že táto séria pokračuje. Čo však priniesla? Opäť narážky na modernú dobu, čo bolo fajn, dobré herecké obsadenie, ale neviem, asi som z tohto formátu a humoru už vyrástol. Verím, že v telke to bude mať úspech, možno. 1 z 5 ()

Reklama

TheHofi 

všechny recenze uživatele

Nový Asterix a Obelix je lepší než jejich poslední hraný dobrodružství, ale na první dva hrané filmy to nemá a už vůbec to nemá na animáky. Ale docela jsem se bavil, některé vtipy jsou fajn, hlavně ty klasické narážky na dnešní dobu. Výběr některých herců je taky povedený, hlavně Vincent Cassel jako Ceasar je podle mě výborný a Guillaumet Canet a Gilles Lellouche jako ústřední dvojice jsou skvělý a pokud s nimi bude pokračování budu rád a jako poslední co se mi líbilo byly efekty,  ty jsou fakt pěkný a věrný komiksům a pěkná hudba. Tak a teď k záporům, co je škoda je to, že Marion Cotillard jako Kleopatra tu moc bohužel není, pak je tu český dabing, který je někdy fakt strašnej jako příklad řeknu Jakuba Koháka, který prostě dabovat neumí a jeho postava Popkornise, kterou daboval mi byla kvůli tomu fakt nesympatický, a jako poslední dvě věci co bych zmínil jsou kostýmy, ty někdy vypadají fakt pěkně, ale jindy to vypadá hrozně a to film stál 72 millionů dolarů což když vezmu Českého Žížku, který stál jen 23 millionů tak právě ty kostýmy vypadají mnohem líp, a poslední zápor jsou akční scény, které nejsou tak zábavný jako v předchozích dílech a to je fakt škoda.  No na závěr bych řekl, že je to fajn podívaná a děti se u toho bavit a dospělí docela taky jen ne jako u prvních dvou hraných filmů, který jsou podle mě skvělý, ale tady to si odnáší 60% za fajn podívanou u které se nemusí přemýšlet. ()

Oxyuranus 

všechny recenze uživatele

Všichni tu jsou naprostý magoři a já se u toho skvěle bavil. Motiv Číny a jeho protnutí s gali tu sice není tak silný jako například u Mise Kleopatra, ale pár fórů se taky povedlo. Na čem si ale tvůrci (a tvůrci českého dabingu) dali záležet jsou jména. Skvělý je i výběr Cesara. Škoda snad jen toho, že Asterix je tu takový tragéd. Bavil jsem se. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jestli něčím hraná Asterixova dobrodružství vynikají, pak jo to schopnosti s každým novým filmem přijít s horším obsazením i vizuálem. Říše středu tak vypadá, jako kdyby v ní nikdo nechtěl hrát a tvůrcům nezbylo nic jiného, než oslovit fanoušky, kteří pak na natáčení dorazili ve vlastních kostýmech. Samotné hlavní duo je pak smutná kapitola, kdy Lellouche jako Obelix ještě celkem ujde a dá se na něj zvyknout (i když Depardieu to prostě není), ovšem Canetův Asterix je absolutní krok vedle. Jediný kdo tu jakž takž obstojí je dvojice Cassel, Cotillard (přičemž Marionin čas na plátně je s bídou pár minut) a vyloženě potěší přítomnost Pierra Richarda, kterého sem původně vůbec nepoznal. Zbytek je jedna velká bída, ze které sice tu a tam vykoukne funkční vtípek, který ale působí že se tam nejspíš dostal omylem. Do úplně jiné dimenze pak tuhle Asterixovu smrt v přímém přenosu posouvá český dabing, který je celý jeden velký bizár. Michal Suchánek by byl možná dobrá volba do role Asterixe a v reálu by nejspíš obstál i Michal Novotný jako Obelix, nicméně poslouchat to bylo většinu času docela utrpení. Největší v případě Jakuba Koháka, kde je dost slyšet že s dabingem nemá moc zkušeností (a evidentně to má důvod) a když si to navíc divák spojí s obrazem, kde se repliky netrefují jeho postavě do pusy a ona tak chvílemi působí jako břichomluvec, je to zážitek, který bych si pro příště raději odpustil. Ideální bude vrátit se k animovaným kouskům jako bylo třeba Město bohů, které Asterixovi extrémně slušelo....20% ()

Galerie (68)

Zajímavosti (39)

  • Guillaume Canet si chtěl nejdřív zahrát římského diktátora Julia Caesara (Vincent Cassel), ale nakonec ho jeho kolegové přemluvili, aby se ujmul role galského válečníka Asterixe. (Krtek123)
  • V jednej chvíli sa Caesar (Vincent Cassel) pýta, či ľudia chcú, aby Rímu vládla žena. V čase, keď bol film uvedený, Taliansku v skutočnosti vládla žena, Giorgia Meloni, prvá predsedkyňa vlády v Taliansku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama