Reklama

Reklama

Schumacher

  • Německo Schumacher
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument, který se pomocí exkluzivních rozhovorů a archivních záběrů pokouší vystihnout osobnost sedminásobného mistra světa ve formuli 1 Michaela Schumachera. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Legenda Šumi, jaký je to závodník, jak vyrůstal a jak byl vychován, proč závodil s takovými démony, s jakými závodil a jaký byl ve srovnání se závodníkem člověk. Ta lidská stránka mě zaujala asi nejvíc. O té se nikdy nikde moc nepsalo. Závodní zápal a absence sebereflexe, to je známá věc, ale zajímavý byl pohled s odstupem od lidí okolo incidentů. Z pohledu fanouška mě trochu mrzel pocit, že Šumi nebyl nijak výjimečný závodník, když po přechodu k ferari dlouhé roky nezískal titul. Ale zmínka, že tituly nebyly to, co ho hnalo dopředu, byla příjemná. ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Jako Schumiho fanoušek jsem doufal, že se dozvím něco nového z historie, nebo naopak jeho současnosti... a nic. Dostal jsem jen dvouhodinové shrnutí závodní kariéry, pár záběrů ze závodů, několik mluvících hlav, a konec. Sice hezky zkompilováno, ale totálně bez emocí, nebo nějakých zákulisních informací. Prostě nezajímavý průměr. ()

Reklama

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Výjimečný dokument jednoho z historicky nejlepších sportovců na naší planetě, který mapuje takřka všechny nejdůležitější životní okamžiky závodníkovi kariéry. K tomu využívá retrospektivní pojetí a archivní záběry, pomocí nichž může divák nahlédnout do osobního života Michaela Schumachera a poznat jeho osobnost z druhé strany. Snímek ve svém průběhu seznamuje diváka se Schumacherovými největšími rivaly - Sennou, Hillem, Villeneuvem, Hakkinenem, to však pouze do úspěšného roku 2004. Pro jeho "zářivější" divácký vjem tak tvůrci zcela vymazali roky 2005 a 2006, kdy byl jeho největším konkurentem na trati Fernando Alonso, což je nejspíše tím jediným významnějším přešlapem dokumentu. První záběry snímku, střídající poklidný podmořský svět se závodní pasáží z kokpitu F1 za zvuku písně Piscine od Petera Hinderthura, doslova berou dech, až z jejich síly divákovi naskakuje husí kůže. Bohužel se dynamiku a napětí daří snímku držet pouze první hodinu a ta druhá strádá. Velmi oceňuji, že se Michaelova rodina společně s režisérským duem Kammertons - Wech rozhodli zachovat tajemství v podobě aktuálního závodníkova stavu. Takto si každý z nás může uchovat vzpomínku na Michaela Schumachera, jako na dobrého otce a pravého vůdce v tom nejlidštějším možném světle. Jakožto velký fanoušek F1 mezi lety 1997-2008 děkuji Netflixu za tento výjimečný sportovní zážitek. Dávám čtyři hvězdy. 👍 (16.09.2021) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že bude Schumacher tak úžasný dokument jako Senna... A on také není. Ale dobrý dokument to rozhodně je, do nějakých tří čtvrtin přímo výborný, nicméně  především závěru chybí něco, co by z něj ten velký zážitek udělalo. Ne snad přímo nějaký aktuální záběr Schumachera nebo bulvární podrobnosti o nehodě či jeho stavu, ale zkrátka něco jiného než to vlažně opatrné cosi, co v něm právě je. Jinak je to ale výborná, strhující dokumentární práce, která hlavního hrdinu samozřejmě vyzdvihuje, ale neštítí se ani ukázat stinné stránky jeho extrémně závodivé povahy. Dvě pasáže, které mají co dělat s Ayrtonem Sennou (jednou je samozřejmě ta známá tisková konference), mi vehnaly slzy do očí. Nejen kvůli nim to za to rozhodně stálo. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Dokument, který mapuje hvězdnou kariéru Michaela Schumachera ve formuli 1 a nejen v ní. Divák se tak dozví, jaká to byla osobnost a co vše musel obětovat, aby se na vrchol dostal. To, že je komplikovaná osobnost bude asi zřejmé. Na snímku se mi líbilo, že nebyl tendenčně natočený,  nesnažil se z něho udělat boha, ale ukázal také jeho slabiny a chyby, kterých se dopustil. Pro všechny milovníky rychlých kol, je to určitě zážitek. ()

Reklama

Reklama