Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Středoškolák Justin Pendleton, velmi inteligentní, ale samotářský student a jeho spolužák, bohatý a sebevědomý Richard Haywood, jsou kamarádi a připravují dokonale promyšlenou vraždu. Jejich obětí se stane náhodně vybraná mladá žena, jejíž mrtvé tělo policie objeví v lese. Případ vyšetřuje energická a velmi neústupná Cassie a její mladý kolega Sam Kennedy. Richard tajně sleduje vyšetřovatelku a Justin přesně předvídá všechny kroky policie při vyhodnocování podstrčených důkazů. Cassie sice instinktivně Richardovi nevěří, její nadřízený jí však zakáže bohatého mladíka dál sledovat. Nastražené stopy usvědčují z vraždy školníka Raye, který údajně spáchal sebevraždu. Přestože nesmí pokračovat ve vyšetřování již uzavřeného případu, přesvědčí kolegu, aby jí pomohl. Na základě dalších stop donutí nadřízeného, aby souhlasil s jejich zadržením. Když už se zdá, že se vyslýchaní mladíci přiznají, objeví se Richardův právník a policie je musí oba propustit. Díky své inteligenci je pro chlapce velkou hrozbou a brzy zjistí, že ve svém dokonalém plánu měli přece jen jednu malou trhlinu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

jefff 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má v první řadě geniální casting. Bullock ve vážné roli drsné policistky funguje skvěle a podobně skvěle ji sekunduje parťák Ben Chaplin, který odvádí poctivý civilní výkon. A Gosling/Pitt naprostá paráda. Film nemá úplně strhující tempo, ale celkový flow je super, ačkoliv více než na příběhu to stojí právě na psychologii postav a samotných hereckých výkonech. Solidní krimi. ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Nesnáším, když vás popisek filmu navnadí na sliby, které pak nedodrží. Údajně to má být kriminálka o dvou geniálních mladících, kteří spáchají dokonalou vraždu a o ještě geniálnější policajtce, co vraždu odhalí. Jinými slovy - taková filmová Columbovka/Poirotovka. Takže jsem se těšil. No, jenže ona geniálnost obou mladíků spočívá v tom, že jako jednu z nejdůležitějších zaváděcích stop použijí vlastní botu, kterou jim jakože někdo ukradl a použil při zločinu? Jako fakt? Ty vole, vrazi v Columbovkách to mají ztěžené tím, že se vždycky nějak motají kolem oběti. Jsou to většinou rodinní příslušníci, nebo spolupracovníci, tedy je nesporné, že je po zločinu navštíví policie a začne se vyptávat a třeba i koumat motiv. Tady ti dva nýmandi mají výhodu, že bez motivu zabijí neznámou holku a oni k sobě nechají cíleně přilákat policii? Tak jsem se nervózně nadechl a vydechl a těšil se na nějaký detail, kterého si všimne ta geniální policajtka. No její genialita pro změnu spočívá v její intuici, to znamená, že mladíka podezírá automaticky. Prostě jen tak. "Nelíbí se mi takové typy, on to udělal." Tady už přišel facepalm. Ten detail, který mladíci přehlédli a na který jsem se těšil, byly zbytky kaviáru, které vyšetřovatelku sice už najisto přivedly k mladíkům, z nichž jeden do restaurace chodí a kaviár si ten večer dal, ale bez oné intuice (a bez boty) by jí taková stopa byla úplně k hovnu. Tady jsem už skončil se sledováním a věnoval se již pouze zdobení stromečku. Druhý den si spravil chuť Poirotem, který je v tv běžně. Jedna hvězda za Iron Maiden. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Clint Mansell: 1. Main Title (02:24) ,2. A Discipline To Murder (01:05) ,3. Derange The World (02:04) ,4. Crime Scene (00:47) ,5. Searching For Evidence (01:12) ,6. The Body (01:53) ,7. Fibres (00:51) ,8. Flashback (01:59) ,9. Sexe (01:00) ,10. The Profile (03:01) ,11. Meeting Richard (00:30) ,12. Small Talk (01:26) ,13. Hurting People (01:00) ,14. The Kiss (01:07) ,15. Meeting Justin (00:28) ,16. Baboon Attack (01:25) ,17. Jealousy / Ray's Death (04:46) ,18. Following Richard & Justin (Alternate) (01:26) ,19. Richard & Cassie (00:58) ,20. Making Them Nervous (02:46) ,21. Dual Interrogation (00:40) ,22. Random Choice (00:44) ,23. Waiting (00:38) ,24. Questions (01:11) ,25. Not Night But Day (01:23) ,26. The Killing (01:50) ,27. Dumping The Body (02:22) ,28. Talking About Lisa (00:36) ,29. Free (00:32) ,30. The Scars (01:!5) ,31. Warrants (01:56) ,32. The Last Meeting (02:03) ,33. House & Suicide (02:19) ,34. The Finale Part (02:11) , ()

klerik 

všechny recenze uživatele

ZBERATEĽ KOSTÍ+INSOMNIA Epizóda z nemeckého detektívneho seriálu stojaca na mladých hercoch. Sandra Bullock ako herečka nedokáže na seba upriamiť toľko pozornosti, aby zakryla jednoduchosť scenára a režisérsku neistotu, ale vždy je to lepšie ako pokusy Angeliny Jolie... Film sa oplatí vidieť hlavne kvôli dvom mladíkom a zaujímavému skladaniu pribehu vraždy. Keby koniec nevyznel príliš "poučne", zvažoval by som aj štvrtú hviezdu (pretože možnosť na mrazivý záver tu bola). Skrátka ak chcete spáchať dokonalú vraždu, toto je ďaľší z filmou, ktorý by ste si mali pozrieť, aby ste sa vyhli zbytočným chybám... ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ve své době vzbudil Vzorec pro vraždu velký ohlas. Líbilo se mladé dravé herectví Michaela Pitta a Ryana Goslinga, jiná poloha stálice Sandry Bullock a samozřejmě románek mezi mladičkým Goslingem a starší kolegyní Bullockovou, který vhodně doplňoval propagaci. Někteří šli tak daleko, že ve filmu viděli pokračování takových klasik jako je Dahlova povídka Skopec na porážku nebo klasický Hitchcockův film Provaz. Já bych tak daleko nešla. Ale je to dobrý zážitek. Zvlášť zpětně, když víme, že Pitt i Gosling to někam dotáhli. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Postavy Richard Haywood (Ryan Gosling) a Justin Pendleton (Michael Pitt) jsou volně inspirovány skutečnými vrahy Richardem Loebem a Nathanem Leopoldem. (c.tucker)
  • Natáčelo se od 27. února do 21. května 2001 v americkém státě Kalifornie. (BMW12)

Reklama

Reklama