Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marty miluje vyjížďky na pláž a do barů. Kumpánem na podobných akcích mu je jeho dlouholetý kamarád Bobby, který má však zálibu ve zvrhlém týrání. Když svou pozornost obrátí na Martyho novou dívku Lisu a její kamarádku Ally, Lisa se rozhodne, že Bobbyho krutovláda musí skončit. Shromáždí skupinu předměstských teenagerů a zosnuje plán, jak se Bobbyho navždy zbavit. Spiknutí je však odhaleno, z přátel jsou náhle nepřátelé a náhodní známí se stávají spoluviníky vraždy, která otřásla Amerikou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (114)

chaometic 

všechny recenze uživatele

Zdařilý psycho drama. V první části se seznamujeme se s jednotlivými postavami a vztahy mezi ostatními a teprve ve druhé části plánují přátelé vraždu. Ten film působí velmi dramaticky od začátku až do konce. Výborně natočené a ten kdo nemá má rád psycho at se raději nekouká. Zklamalo mě nízké hodnocení na csfd to je opravdové psycho. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

Sex & drogy & nuda & násilí & nahota a tohle tady jede pořád dokola. Celé mi to přišlo odfláknuté, takže mé tři hvězdičky jsou jen pro Brada Renfra. Nakonec jsem si stejně ještě vyhledala nějaké články týkající se vraždy Bobbyho Kenta včetně fotek skutečných vrahů a oběti. Kromě Martyho, kterého ve filmu hraje právě Brad Renfro, jsou už všichni aktéři vraždy dávno na svobodě a všem byly nakonec sníženy i původní tresty. Jen mě tak při tom všem pročítání napadlo, jak se asi celé ty roky dospívání cítila dnes již 20 letá dcera Lisy a Martyho, která jak jsem se dočetla vystudovala vysokou školu. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Film podle skutečných událostí o nevyrovnaných mladých lidech, kteří se domluví, že jednoho místního tyrana zabijou. Přitom v mnoha ohledech je těžké říci, že je dotyčný nějak výrazně horší než oni sami. Larry Clark se sice snaží, ale obávám se, že druhé Kids už prostě nenatočí. Brad Renfro, Nick Stahl a Michael Pitt předvádějí docela solidní herecké výkony, děvčata jsou mladá, krásná, nebojí se svlékat a předvést trochu toho přirozeně vypadajícího sexu à la film Larryho Clarka. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný SHIT!Z Clarkovi tvorby,co jsem shlédl,jednoznačně nejhorší film,.Kids měli skutečné poselství a i tak nějak drželi pohromadě,Ken Park byl už na hranici odpadu,ale aspoň skutečně šokoval(ikdyž uboze),ale Šikana je už fakt o ničem.Naprosto nezvládnutě natočená slátanina s tak špatnými dialogy a hlavně herci-neherci,že jsem měl potíž dokoukat film do konce a spíš mi přišlo,že Larry Clark šikanuje tímto svým počinem mě :).Primitivismus na mě doslova "hulákal" z každého záběru,z každého gesta zúčastněných,z každého jejich činu a dovolím si pochybovat,že to byl autorův záměr.Hodně vulgarit a sexu(ikdyž už né tak otevřeně zobrazeného jako v dřívějších Clarkových "skvostech") prostě bez jakéhokoliv kladu alespoň trochu koukatelný film neudělá. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Byl jsi jeho nejlepší kámoš, takže budeš pro poldy hlavní podezřelý !!" - "Ty vole, co ?? To bych snad kurva měl bejt spíš až ten poslední, kdo je napadne.." Velmi silný a rozhodně i režijně dost zajímavý film Larryho Clarka.. Jen mi hlava nebere, kdo vlastně do role zmrda, kterej všechny kolem šikanuje, vybral zrovna Nicka Stahla jeho hereckým schopnostem navzdory.. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (8)

  • Policista oblečený v civilu, který zatýkal Martyho, je Frank Ilarraza, skutečný policejní detektiv, který v roce 1993 zatknul Martina Puccia. V titulcích je uveden jako Detective Frank Ilarazza", playing "himself". (Musak)
  • Ze soudních výpovědí vyplývá, že stejně, jak je ukázáno ve filmu, i ve skutečném světě se násilnický Bobby Kent (Nick Stahl) před smrtí omlouval za své činy a prosil o milost, jeho dřívější oběti šikany však v útoku nepřestaly, snad z příliš velkého vzteku na Bobbyho nebo ze strachu, že by je později šel usvědčit. (Nick321)
  • Původní tresty za vraždu se objevují v závěru filmu. Ve skutečnosti byly však tresty u některých aktérů později sníženy. Martymu Puccio (Bred Renfo) byl zrušen trest smrti a místo toho byl odsouzen k doživotnímu vězení. Lisa Connelly (Rachel Minner) byla propuštěna 3. února 2004. Alice Willis (Bijou Phillips) byla propuštěna 16. září 2001. Derek Dzvirko (Daniel Franzese) byl propuštěn 1. října 1999. Heather Swallers (Kelli Garner) byla propuštěna 14. února 1998. (megan017)

Reklama

Reklama