Reklama

Reklama

Co kdyby...? - Série 1 (2021) (série)


What If... Captain Carter Were the First Avenger? (S01E01)

(epizoda)
  • Slovensko Čo keby... Kapitánka Carterová bola Prvým Avengerom?

VOD (1)

Keď sa Steve Rogers vážne zraní, Peggy Carterová neváha a stane sa prvou supervojačkou. (Disney+)

Recenze (67)

Chen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hravé, zábavné, svižné a animace nakonec působí velmi dobře. Ano, jistě se najdou ti, kteří budou brblat, že je v hlavní roli ženská hrdinka, ale to je jejich problém. Captain Carter je působivou postavou, která umí se štítem zacházet víc, než důstojně. Je pravda, že příběh by mohl být ještě více odlišný od toho původního, ale jinak nemám výtku. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Animace mi až na pár detailů sedí, ale příběh jako takový je poměrně slabý. Peggy je jako Captain fajn, ale tohle od What If opravdu neočekávám. Až na pár drobných odchylek se jedná pouze o genderově obráceného "Prvního Avengera", což na zajímavou epizodu prostě nestačí. Málo kreativity = průměrný start jinak velmi perspektivního seriálu. Aspoň Hive (předpokládám, že to byl on) na konci potěšil. ()

Reklama

Rayen1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám rád tuhle grafiku, mám rád kosení nácků ve velkom (páč si to zasloužej) a mám rád alternativní pohled na věc, pilot byl dobrej, nechápu nízký hodnocení, snad to trpí tím, že "politicky korektní agitka", silná ženská hlavní postava a bla bla bla, jady jady dá, tyhle kecy kolem, známe všichni dneska.. Jasný, je to teď hodně slyšet, a možná proto to někomu nejde pod čumák, ale já se u toho bavil! Prostě si užijte zajímavou grafiku, alternativní historii a neremcejte pořád, s váma musí bejt na party fakt zábava, suchaři.. Je to zajímavá odbočka MCU filmů a seriálů, taková jednohubka, co pobaví na dlouhej večír, když nemůžeš v noci usnout.. ()

Hellierer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Marvel si jako pilotní díl snad nemohl vybrat nezajímavější látku, která mi teda cool myšlenku tohoto seriálu vůbec neprodává. S animací už jsem se smířil a při dívání vlastně ani moc nevadila, ale příběh je až příliš zkratkovitý, nezajímavý a bez vtipu na to, aby člověka bavil alespoň na tu půl hodinu. Tak snad další díly budou zajímavější. ()

AloeB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze samostatné podstaty tohoto seriálu mi dává smysl k jednotlivým epizodám přistupovat jednotlivě. Už jen proto, že ostatní mají mnohem větší potenciál, než tento nezdařený první výstřel. Jak už řekli mnozí, děj jen zbytečně kopíruje originální snímek a zároveň ho nestíhá na mrzkém prostoru půl hodiny řádně odvyprávět. Toto jsou ovšem jen následky skutečného problému, celá koncepce seriálu je založena ne na samostatném ději ale na parazitování již natočených hraných filmů s proměnlivou kvalitou. A pokud se přepíše jeden z nejhorších, jen s ženskou postavou, jaký to může mít úspěch? ()

Galerie (16)

Zajímavosti (19)

  • Buckyho věta po záchránění Carterovou před pádem z vlaku: „Hej, málem jsi mi utrhla ruku“ je odkazem na hlavní vesmír MCU, kde se Bucky stal Winter Soldierem. (UncleMorty)
  • Již počtvrté se v MCU setkáváme s norským městem Tønsberg. Město se poprvé objevilo ve filmu Thor (2011), když chtěli ledoví obři pod vedením Laufeye dobýt Zemi. Podruhé se objevilo ve filmu Captain America: První Avenger (2011) jako místo, kde Red Skull (Hugo Weaving) našel Tesseract. Potřetí se objevilo ve filmu Avengers: Endgame (2019) jako lokace tzv. Nového Asgardu. Počtvrté se objevilo právě v této epizodě, která byla zpodobněním prvního filmu, odehrávající se však v jiné realitě. (Frca)
  • Ve filmu Captain America: První Avenger (2011) je hlavní základna organizace HYDRA v podzemní pevnosti v Alpách. V této epizodě se nachází hlavní základna v Castle de Krake ve Schwarzwaldu. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama