Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Smrt se nedá ošálit, a pokud se člověk jednou ocitne na seznamu, osud už se postará, aby byl dodržen. Jedním z mála lidí, kteří to poznali, je dívka Clear Rivers, poslední člověk, který přežil katastrofu letu 180. Díky vizi jejího spolužáka sice několik lidí uniklo smrti v troskách letadla, vzápětí však jeden po druhém zemřeli jako oběti bizarních nehod. Clear je poslední a ví, že tentokrát je na řadě ona. Snaží se být ve střehu, bizarní souhra náhod, na jejímž konci by byla její smrt, však stále nepřichází. Není divu, smrt má právě další problém. Středoškolačka Kimberly Corman si vyrazila se třemi kamarády na výlet. Těsně před nájezdem na dálnici má velmi sugestivní vizi hromadné havárie, při které zahyne ona, její přátelé a také řada dalších lidí. Přes protesty přátel se jí podaří vjezd na dálnici na chvíli zablokovat. K nehodě tak sice dojde, ale zahynou při ní jiní lidé. Kimberly samotnou zachrání před smrtí mladý policista Thomas Burke. Dívka poté vyhledá Clear, která ji upozorní na význam předtuch a vezme ji za cynickým znalcem smrti Bludworthem. Ten jim poradí, že naplnění seznamu smrti může přerušit pouze nový život... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (533)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Nepoučena z prvního dílu jsem zhlédla i díl druhý. Asi ze zvědavosti ... Stejně jako u prvního dílu, nepříjemný děj, kdy nějaká holka má vidění, že se na dálnici urve z náklaďáku hromada dřeva a ty klády pak pozabíjejí lidi v autech a i její přátele, se kterýma se zrovna chystá na výlet ... Konec je zajímavý tím, že utnou sérii úmrtí tím že Kimberly přijde na to jak . .. na další díly jsem už koukat nechtěla, dvojkou moje sledování Nezvratného osudu skončilo ... ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Zdařilé pokračování. Sice se žánr trochu přehoupl do komedie (možná nechtěné), ale to ještě neznamená, že se nebudete bavit. Měl jsem trochu strach z údajné překombinovanosti, ale děj se mi zdál srozumitelný a téměř logický ;-) Rozhodně ale nečekejte temnou atmosféru, ani žádné lekačky. Spíš nechutně důvtipná úmrtí - zkrátka efektní hororovou komedii. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: J. Mackye Gruber, Eric Bress .. V podstatě stejné jako jednička. Tentokrát parta lidí unikne hromadné (a výborně udělané) havárii na dálnici. Děj je trošku kostrbatější a překombinovaný jak v pokračováních bývá, takže se objeví i pár trapných rozhovorů. Naštěstí Smrt si dává záležet a vymýšlí ještě lepší popravy pro zúčastněné. Bohužel dostala i mou krásnou Ali, takže případnou trojku už nechci..:) A poslední záběr.. dobrou chuť! ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Celkom podarené pokračovanie, ktoré som s hodou okolností videl skôr ako jednotku. Preto som s počiatku nevedel "vocogo" a mal tým pádom miernu výhodu. Čiže to nehodnotím ako pokračovanie, ale ako samostatný film. A ako samostatný film sa mi to páčilo. Vyvražďovačka na štýl Incredible Machines, kde si naozaj tvorcovia pustili fantáziu na špacír a človek nemá šancu uhádnuť ako kto skape. Niektoré scénky boli naozaj funny (aj keď niesom istý či to bolo zámerom). Každopádne som sa bavil. A ešte za zmienku stojí výborne natočená masovka na na dialnici (dosť to diváka namlsá, alebo znechutí). ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Pouze nastavovaná kaše. Když si odmyslím pěkně zrežírované a promyšlené mordy, zůstane jenom scenáristicky připitomělá zápletka. Některé ty mordy jsou sice výstavní (průlet kmene policejním autem při úvodní megabouračce jsem si musel pustit dvakrát po sobě, to se jen tak nevidí), ale fascinace smrtí, byť sebelépe zinscenovanou, jde jinak naprosto mimo mně. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (30)

  • Severoamerické tržby byly 47 milionů amerických dolarů, celosvětové pak 90,9 mil. (NIRO)
  • Quentin Tarantino prohlásil, že úvodní dálniční scéna byla jednou z nejlepších automobilových akčních scén, které kdy viděl. Scéna byla nominována na cenu MTV Movie Award v kategorii nejlepší akční scéna, ale cenu si nakonec odnesl film Pán prstenů: Dvě věže (2002) za bitvu o Helmův žleb. (Terva)

Související novinky

Krvavá romance pro Kristen Stewart

Krvavá romance pro Kristen Stewart

22.11.2007

Dnes vám nechceme kazit náladu a tak se nebudeme rozepisovat o Nezvratném osudu 4, který bude pod dohledem režiséra dvojky Davida R. Ellise dál ždímat vstupné z krvelačných dorostenců, jimž nestačil… (více)

Reklama

Reklama