Reklama

Reklama

Uneseni

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
USA, 2002, 14 h (Minutáž: 84 min)

Tvůrci:

Leslie Bohem

Scénář:

Leslie Bohem

Hudba:

Laura Karpman

Hrají:

Dakota Fanning, Matt Frewer, Emily Bergl, Heather Donahue, Joel Gretsch, Adam Kaufman, John Hawkes, Ryan Hurst, Camille Sullivan, Eric Close, James McDaniel (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Sú tajomstvá, ktoré si každý nechávame pre seba. Sú však tajomstvá, ktoré před nami niekto tají. Séria z produkcie Stevena Spielberga, ktorá získala najprestížnejšiu televíznu cenu EMMY. Rozpráva generačný príbeh troch rodín, ktoré zohrali kľúčovú úlohu v histórii únosov mimozemšťanov. Zasadené do kontextu konkrétnych historických udalostí nanovo prepisuje pozemské udalosti a dodáva im mysterióznu príchuť. Šialene silný príbeh o stretnutiach ľudstva s mimozemskými civilizáciami, kde napätie celkom ovládne obývačky a kde budete počuť svoj vlastný dych. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele MartinTerran k tomuto seriálu (11)

Uneseni (2002) 

Ke každé epizodě jsem napsal krátký koment a tady to zkusím nějak shrnout.  Je to scifi o mimozemšťanech a příběh se táhne dlouhá léta, čili je zde dost postav které postupně stárnou a také umírají, takže pokud nemáte super paměť na jména, tak je třeba se zaměřit na to kdo je kdo - je to trochu maglajz. Některé díly jsou slabší a jsou asi jen aby se něco stalo a mohl se čas posunout, ale žádné relevantní informace nepřináší. Konec a vysvětlení za mě v pořádku, ale jak s tím naloží aby to k něčemu bylo to netuším (ale o to tady nejde). Herci hráli hodně přesvědčivě a dobře, efekty se mi zdály občas zvláštní, ale to je asi tím, že na to koukám téměř po 20 letech. Za mě nakonec docela spokojenost je to tak mezi 3 a 4 *. Hodnocení: 70/100. ()

Za oblohou (2002) (E01) 

Říkám si: "všichni tady na ČSFD jsou z toho odvaření a hodnotí vysoko, Spielberg v tom má prsty, takže to nemůže být zlé, tak kouknu na to." A on to po prvním díle žádný zázrak není. Příběh nějak plyne, ale nic moc se tam nestane jen "běžné" životy pár lidí/rodin a hlavně se nic určitého nedozvíme, tak snad to bude v dalších dílech rozvedenější. Drobný SPOILER Proč jsou zase emzáci malí šedí? Větší klišé snad ani nejde použít. ()

Jacob a Jesse (2002) (E02) 

O poznání lepší/zajímavější než první díl. Děj odsýpá a konečně se i něco zajímavého dozvídáme a dokonce to i začíná dávat nějaký smysl, za což jsem nesmírně rád, tak snad to vydrží a nepokazí to. ()

Velká naděje (2002) (E03) 

Rozjetí z druhého dílu je zachováno a vyvíjí se to zajímavě. Crawford je ještě drsnější badass než dříve. ()

Zkouška ohněm (2002) (E04) 

O něco slabší díl, důležitých informací zde bylo poskromnu a tedy musím říct, že ti Crofordovic jsou teda pěkně povedená rodinka. ()

Údržba (2002) (E05) 

Poměrně zajímavý díl, moc nových informací se o nich už nedovídáme, ale opět se vrací k té zásadní ze začátku PROČ?, ale to se při troše štěstí dozvíme v posledním díle a jestli ne tak budu hodně naštvaný. ()

Charlie a Líza (2002) (E06) 

Roky letí a postavy stárnou, ale nic nového to nepřináší takže už to začíná pomalu nudit. Na konci to vypadá že už bychom měli být v konečné generaci, tak snad to zase začne mít grády. ()

Boží rovnice (2002) (E07) 

Trochu napínavější díl, sice nic zásadního co bych nečekal, ale rozhodně jsem se nenudil. ()

Rozbité nádobí (2002) (E08) 

Celý díl se točí ohledně přípravy vojenské operace, takže nic moc. V příštím díle se dozvíme jak si vojáci povedou. ()

John (2002) (E09) 

Pořádná mindfuck to se mí hodně líbilo a pak už "jen" roadmovie, ale proč ne. Že by to ale spělo k nějakému velkému finále to úplně nevypadá tak jsem hodně zvědav s čím se vytasí. ()

Uneseni (2002) (E10) 

Odpověď na základní otázku jsme se dozvěděli a dokonce to i dává smysl za což jsem rád. Skončilo to asi jak to skončit muselo. ()

Reklama

Reklama