Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cole Trickle je talentovaný závodník s velkou ctižádostí. Když ho objeví podnikatel Tim Daland, dostane se Cole do týmu legendárního mechanika Harryho Hoggea. Má tak šanci zúčastnit se Winstonova poháru v Daytoně. Těžká havárie však takřka ukončí jeho život. S pomocí krásné doktorky musí Cole najít odvahu k tomu, aby mohl dále žít, znovu závodit a vyhrávat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (195)

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Slabšie ako top gun, aspoň že tam bol Tom Cruise a Kidman, ktorú som skoro ani nespoznal. Nepamätám si film o zavodení Nascar, niečo dobré priniesol, ale na dnešné pomery mi prišiel dosť nudný. Dni hromu ale odporúčam hlavne koho bavia závody a rýchle autá. Kam sa hrabe rýchlo a zbesilo. Berte s rezervou. 3* ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Niekde ho nazvali TOP GUNOM 90. rokov. A je to prakticky ( a technicky ) pravda. Cruise v hlavnej úlohe filmu o silných strojoch, zamilovaný do peknej kočky - tu v podaní Nicole Kidman, produkovaný dvojicou Simpson - Bruckeheimer, režírovaný Tonym Scottom, s ráznym soundtrackom ( Harolda Faltermeyera vystriedal iný germán, Hans Zimmer ) a pesničkovým hitom. Jediné čo film nemal, bol očakávaný, rovnaký komerčný úspech. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Režie Tony Scott, hudba Hans Zimmer, dále Duvall, Randy Quaid, Cary Elwes nebo John C. Reilly. To snad ani nemůže být špatný. I tak ale kvůli Cruisovi mnou dlouho opomíjený film. Sice jsem ho snad nikdy neviděl úplně celý, ale celý už ho na kontě rozhodně mám a možná i skoro dvakrát. Je to totiž dost chytlavé, a i když to člověk zná, musí u toho zůstat a co nejdéle sledovat. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě stejné, jako Top Gun. Lookem, atmosférou, romantickou složkou, rockovými slaďáky a celkově odlehčenou náladou. Top Gun je ale o fous zajímavější - přeci jen stíhačky > závody nascar. Days of Thunder je pohodová, ale taky od začátku do konce přesně nalajnovaná žánrová klasika, která svým průběhem těžko někoho překvapí. A asi jsem slepej, ale Nicole Kidman jsem tady vůbec nepoznal. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Podle mě to bylo docela dobrý, je pravda že ten příběh je dost jasnej už od začátku, ale vynahradí to svižný závody. Tony Scott do toho vložil akčnost a to těm závodům vydatně pomohlo a tom Cruise taky nebyl špatnej a role výbušnýho závodníka, kterej chce za každou cenu vyhrát mu dokonale sedla co se týče Nicol Kidman tak tady spíš jen tak paběrkovala a moc se do filmu nedostala, ale to mi nějak nevadilo a stejně jsem se dobře bavil ()

Galerie (69)

Zajímavosti (42)

  • Hlavné natáčanie natáčania prebiehalo od začiatku roku 1990 do mája 1990 v Charlotte (Severná Karolína) a Daytona Beach (Florida). Ďalšie miesta natáčania: Bristol (Tennessee), North Wilkesboro (Severná Karolína), Darlington (Južná Karolína), DeLand (Florida), Magna (Utah) a Phoenixe (Arizona). (Arsenal83)
  • Quentin Tarantino povedal, že tento film bol jeho obľúbeným veľkorozpočtovým závodným filmom: "Áno, môžete sa smiať, ale vážne som veľký fanúšik. Pre mňa sú Dni hromu tým, čím mali byť Grand Prix (1966) a Le Mans (1971). Iste, malo to veľký rozpočet, veľké hviezdy a veľkého režiséra v Tonym Scottovi, ale prinieslo to zábavu, ako rané AIP (American International Pictures) filmy. Len si myslím, že to nefunguje, ak to celé beriete príliš vážne." (Arsenal83)

Související novinky

Brad Pitt usedne do skutečné formule

Brad Pitt usedne do skutečné formule

05.05.2023

Režisér Joseph Kosinski (Top Gun: Maverick) a legendární producent Jerry Bruckheimer (Skála) se po několikaměsíčních přípravách už brzy pustí do natáčení jejich závodního filmu pro Apple, v němž si… (více)

Cruise zamítl seriálový Mission: Impossible

Cruise zamítl seriálový Mission: Impossible

26.03.2022

The Hollywood Reporter nedávno zveřejnil nový článek, který detailně popisuje rozsah problémů, do kterých se dostalo studio Paramount během produkce sedmé Mission: Impossible, a jak hlavní hvězda… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama