Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když byla May malá, měla jediného přítele - ručně vyrobenou panenku Suzy. Teď je May velká a jejím jediným přítelem je stále Suzy. Pak se ale May seznámí s filmařem Adamem. Věcí, která se na něm May nejvíce líbí, jsou - jeho ruce. U další známé, Polly, obdivuje její krk. May se prostě na lidech líbí jen některé části. A protože ví, že jediná možnost, jak získat přítele, je ručně si ho vyrobit, pustí se do toho. Začne z uřezaných lidských částí skládat ideální tělo. Není pravda, že by May neměla ráda lidi. Má je ráda. Částečně. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

honajz2 

všechny recenze uživatele

SPOILERY! Strašně nudně natočený film, který je hlavně drama, horor pak jenom ve finále. Drama je to ovšem celkem hloupé - celé je to o holce jménem May, která má jednu jedinou kamarádku a tou je její panenka, jinak se May chová strašně divně, je introvert, ale později se na ni usměje štěstí a nějakou náhodou si najde přítele a kamarádku, ti jsou taky strašně divní, kamarádka je lezba a chce to s ní dělat, May je evidentně bi, protože má toho přítele, který se zabývá točením černobílých torture porn. Postupně se na May všichni vykašlou, jí se rozbije panenka a ona se zblázní a jelikož se jí na spoustě lidech líbí jejich části (ruka, noha, krk...), tak si pro ně přijde. Bez nějakého napětí, jelikož nám je všem jasné, že May teďka nikdo nezastaví (což je dost zajímavý, celej film se to holka bojí mluvit, ale pak úplně bez problémů všechny zabije) a tak si nakonec z těch částí vyrobí novou panenku, u které má ale pocit, že ji ta panenka nevidí, takže si May vypíchne oko a dá to té svojí panence. Fin, konec. A poselství filmu? Vyhýbejte si introvertům, protože když jim něco uděláte, okamžitě vás zabijí, protože jsou uvnitř strašně zvrhlí. Ha ha, to jako fakt? Netočil to náhodou můj učitel na základce, který vystřídal nejmíň tisíc povolání, přičemž dobře neovládal ani jedno a jednou pronesl, že introverti jsou zhouba lidstva? Možná v tom až moc vidím nějaké poselství, ale tak když je to spíš drama, tak by to něco říkat mělo a jestli to něco říkat mělo, tak se mi to zdá dost hloupé. Herecky to je překvapivě dost dobré Angela Bettis svoji roli May hraje fakt skvěle, Jeremy Sisto je tu taky dost dobrej, ale celkově mě prostě film nudil, a dost zklamal. A to to natočil Lucky McKee, od kterého jsem viděl celkem povedený horor Lesy. May se mu ale podle mě moc nepovedla. 2* ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Čekat od filmu kategorie Horror po půlnoci nějaký hluboký niterný zážitek, po kterém se vám bradička třese dojetím a v krku sedí knedlík jak kachní vejce, je pitomost. Stejně jako čekat krev a střeva v řachandách od Trošky. Tady je to, co tam má být, tedy krev a krev a zase jen krev, a rozhodně tam není nic, co tam prostě nepatří, tedy děj, rozum a ...zapomněl jsem na něco? ()

Reklama

griph 

všechny recenze uživatele

ᴰⁱˢ ˢʰⁱᵗ ᵐᵉʲ ᵏᵒⁿᵗᵉʲⁿ ˢᵃᵐ ᵒᶠ ᵈⁱ ⁱⁿᶠᵒʳᵐᵃᵗⁱᵒⁿ ʲᵘ ʷᵒⁿ'ᵗ ᵗᵘ ⁿᵒᵘ ᴶᵘ ʰᵉᵛ ᵇⁱⁿ ʷᵒʳⁿᵈ  Odpad? Ani hovno! Okej, možná trochu, ale pěkně nadupanej a dle mýho fakin gusta! Pravda začátek byl fakt kurva divnej, ale taky jsem čekal, že to pak bude dobrá sráčka. Ale tohle je geniální sračka, kterou Aj rilly lajk it! Příběh je fantastickej, jak se to pak do sebe všechno propojí, vlastně se ji všechno z tý veteriny pozdějš vyplatí, frst ju sej, co to je kurva, proč mu tak jede po rukách.. Nejvíc mě zprva bavil ten rozplaclej kocour, ale pak se to jen rozjelo.. třeba scéna, kdy leží vedle tělo a upadne oko, taková dosti kokotina, která mě rozesmála. Jinak, když jsem viděl tu doll, fakt jsem myslel, že je tohle nějakej předchůdce Annabelle, což jsem teda kurva rád, že není.. Až na pár minut of di end a začátek, kterej začínal být už trochu otravnej svou wirdnosti, jsem se celou dobu bavil.. Avšak Aj kent hodnotit to moc vysoko.. Pokud se neplatu, jedna taková skládačka už byla ve Vraždách v domě panenek.. A ty hlášky? Tady jsou nějaký, u kterých, jsem se pobavil.. ,,Co Lupy? (nevím, jak ten zmrd byl) - Je v pytli." ,,Potřebuju víc části." ,,O čem si to čteš? - O amputacích." - Kvůli práci? - Ne, pro zábavu." ,,Když si nemůžeš najít přítele, udělej si ho." ,,Dívej se na mě. Dívej." :) ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Ještě předtím, než se na filmovém plátně objevila Ester (Orphan, 2009), která však oproti dívce z tohoto filmu disponuje vyrovnanou povahou bez známek lability, chladnokrevností, je uvědomělejší svých činů, a díky svému zdánlivě obyčejně vypadajícímu a normálně působícímu zevnějšku (za kterým však skrývá čiré zlo), působí mnohem více děsivěji, tady byla May. A s tou také "něco není v pořádku." Ta holka je opravdu velmi slušný cvok a Angela Bettis opět předvádí svůj skvěle psychopatický výkon. Nedokážu si ji vůbec představit v postavě nějaké normální dívky či obdivované krásky. Svou osobitou zvráceností a narušeností dokáže s přehledem překonat skutky i těch nejznámějších sériových vrahů. ()

jondoe 

všechny recenze uživatele

Ked som si pustal tento film nevedel som nic o jeho obsahu. Vedel som len to ze je to horor. Cakal som nejaku ultravyvrazdovacku ale dostal som viac. Film sa ubera pomalym niekomu sa moze zdat trosku nudnym smerom. Mne sa vsak pacila hlavne prva hodina filmu. Reziserka velmi predcizne opisala hlavnu postavu a jej tuzbu niekoho milovat. Bohuzial chcela mat vsetky casti dokonale a ked videla ze to nejde tak si ich sama dokladne poskladala. Angela Bettis bola v tomto filme uzsana a jej postava mi velmi pripominala Sissy Spacek vo filme Carrie. Anna Faris v ulohe lezbicky tiez dobre. Este raz vsak musim vyzdvihnut pracu reziserka ,ktory tento horor natocil trosku netypicky a nespravil z neho bezduchu vyvrazdovacku. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Anna Faris přijala roli Polly, protože se jí zdálo vzrušující hrát lesbu, která se „zamiluje“ do podivné dívky, která má chuť si poskládat z lidských částí svého vlastního kamaráda. (lyukassza)
  • Jméno přítele, kterého si May nakonec vytvoří, je Amy, což není jen anagram May, ale i slovní hříčka na Ami, což znamená francouzsky přítel. (hladass)
  • Režisér Lucky McKee si ve filmu střihl malé cameo, jako muž, který byl se svou přítelkyní ve výtahu. (hladass)

Reklama

Reklama