Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když byla May malá, měla jediného přítele - ručně vyrobenou panenku Suzy. Teď je May velká a jejím jediným přítelem je stále Suzy. Pak se ale May seznámí s filmařem Adamem. Věcí, která se na něm May nejvíce líbí, jsou - jeho ruce. U další známé, Polly, obdivuje její krk. May se prostě na lidech líbí jen některé části. A protože ví, že jediná možnost, jak získat přítele, je ručně si ho vyrobit, pustí se do toho. Začne z uřezaných lidských částí skládat ideální tělo. Není pravda, že by May neměla ráda lidi. Má je ráda. Částečně. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Dost náhodně sem to zapnul na běžně tragickým kanále Film +, ale...asi sem divnej nebo mám prostě rád divný lidi, ale ta sadistka byla rozhodně milá a s každou další cigaretou přitažlivější. Antifeministický ztvárnění lesbiček jako cheerleader s krásnejma nohama a Anička Faris s vyplazující jazýček konvenuje mý macho vizi světa. Napětí sice není budováno klasicky hororově a spíše si vyšlo na rande s komedií, ale absence klasických teen lekaček je dosti sympatická, zvlášť je-li nahrazena až japonsky ujetým chováním postav v kombinaci s cool roztomiloučkejma vraždama. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

SPOILERY! Strašně nudně natočený film, který je hlavně drama, horor pak jenom ve finále. Drama je to ovšem celkem hloupé - celé je to o holce jménem May, která má jednu jedinou kamarádku a tou je její panenka, jinak se May chová strašně divně, je introvert, ale později se na ni usměje štěstí a nějakou náhodou si najde přítele a kamarádku, ti jsou taky strašně divní, kamarádka je lezba a chce to s ní dělat, May je evidentně bi, protože má toho přítele, který se zabývá točením černobílých torture porn. Postupně se na May všichni vykašlou, jí se rozbije panenka a ona se zblázní a jelikož se jí na spoustě lidech líbí jejich části (ruka, noha, krk...), tak si pro ně přijde. Bez nějakého napětí, jelikož nám je všem jasné, že May teďka nikdo nezastaví (což je dost zajímavý, celej film se to holka bojí mluvit, ale pak úplně bez problémů všechny zabije) a tak si nakonec z těch částí vyrobí novou panenku, u které má ale pocit, že ji ta panenka nevidí, takže si May vypíchne oko a dá to té svojí panence. Fin, konec. A poselství filmu? Vyhýbejte si introvertům, protože když jim něco uděláte, okamžitě vás zabijí, protože jsou uvnitř strašně zvrhlí. Ha ha, to jako fakt? Netočil to náhodou můj učitel na základce, který vystřídal nejmíň tisíc povolání, přičemž dobře neovládal ani jedno a jednou pronesl, že introverti jsou zhouba lidstva? Možná v tom až moc vidím nějaké poselství, ale tak když je to spíš drama, tak by to něco říkat mělo a jestli to něco říkat mělo, tak se mi to zdá dost hloupé. Herecky to je překvapivě dost dobré Angela Bettis svoji roli May hraje fakt skvěle, Jeremy Sisto je tu taky dost dobrej, ale celkově mě prostě film nudil, a dost zklamal. A to to natočil Lucky McKee, od kterého jsem viděl celkem povedený horor Lesy. May se mu ale podle mě moc nepovedla. 2* ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

May je prostě divná. Ať jde o postavu nebo film jako celek. Angela Bettis je v titulní roli úžasná, tokající lesbička Anna Faris je zábavná, film mi jen připadá zbytečně okecávající a hlavní zápletka dost ředěná. Zápletkou mi film připomněl o celých deset let mladší Excision, ten si s tím ale nebral servítky a sekal to naplno. Tady se kolem toho spíše jen poskakuje. Jsem z toho trochu rozpačitý, čekal jsem to údernější a silnější příběh, herecky by na to May měla. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Prý horor, pfff. Pro mě ani náhodou, to já si užíval něžné psychodrama a doslova čistokrevnou romantiku! Přál jsem té zatoulané duši mír a klid a aby si naše sestřenice Buffalo Billa, mladší sestra uklízečky Gabriely a prázdninová kamarádka děvčátka z hor našla nějakého kamaráda, fak jsem jí držel palce. Btw, ty moje palce... ty mám oba moc pěkný! Možná by se jí taky hodily. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Viděno v televizi s očekáváním nepříliš kvalitní zábavy. Musím ale s radostí říct, že moje očekávání se nenaplnila a May jsem si dokonale užila. Angela Bettis hraje jednu z nejdivnějších postav, jaké jsem kdy viděla - chvíli se rozpačitě usmívá a kouká do země, jindy zase umí pěkně kousat a nakonec zabíjí s naprosto vyšinutým a jakoby zasněným výrazem ve tváři. Slovo, které by tento psychedelický horor vystihovalo nejlépe, je samota - na May má její osamění takový efekt, že i když se snaží, je od začátku jasné, že se svým okolím nikdy nebude mít normální vztahy. Od začátku tedy víme, jak to musí nutně dopadnout, ovšem na škodu to není, protože sledovat May a její postupný pád do šílenství bylo opravdu fascinující. Co dodat? Snad jen, že 51%, které tomuto filmu uživatelé přidělili, mi opravdu nepřijde fér, tenhle film má na víc... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Jméno přítele, kterého si May nakonec vytvoří, je Amy, což není jen anagram May, ale i slovní hříčka na Ami, což znamená francouzsky přítel. (hladass)
  • Anna Faris přijala roli Polly, protože se jí zdálo vzrušující hrát lesbu, která se „zamiluje“ do podivné dívky, která má chuť si poskládat z lidských částí svého vlastního kamaráda. (lyukassza)
  • Režisér Lucky McKee si ve filmu střihl malé cameo, jako muž, který byl se svou přítelkyní ve výtahu. (hladass)

Reklama

Reklama