Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsný dobrodružný film o krvavém konci jednoho dlouholetého přátelství.  Michael J. Cochran zvaný Jay končí u námořního letectva a chystá se, že bude konečně dělat jen to, co chce. A začíná s tím hned: dostane pozvání od přítele Tiburona Mendeze "Tibby", aby za ním přijel do Mexika. Jay příliš neváhá a vydává se na cestu. V Tibbyho domě se mu dostává vřelého přijetí, navíc ho tu čeká překvapení v podobě přitažlivé Tibbyho manželky Mireyi, které Jay očividně není lhostejný. Přestože mají manželé mezi sebou neshody, Jay se nechce do ničeho zaplést. Jenomže když na večírku následuje jeden svůdný Mireyin pohled za druhým, nemůže si pomoci. Problémy na sebe ovšem nenechají dlouho čekat... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (126)

castor 

všechny recenze uživatele

Mohutné city a krvavý konec letitého přátelství. A všechny atributy, aby to klaplo. Výborný režisér, kvalitní kameraman, skvostné herecké obsazení, exotické prostředí. Jenže tahle variace na velké tragické drama selhává. A je jen zdlouhavou červenou knihovnou, nostalgické kvality však má i po letech. Přiznám se, že scény s nahou Madeleine jsem si v dobách dospívání přetáčel zpět. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Těžko říct co je na tomto filmu tak vyjmečného, ale zkrátka se to nedá dost dobře vysvětlit, nýbrž je nutné zapojit trochu fantazie a nechat se unášet na vlně režijní invence Tonyho Scotta, který udělal z obyčejného příběhu strhující biják o pomstě s nádhernými kamerovými filtry, pravou láskou a úchvatně podbarvující hudbou. Brutální a nevídaně smutný hollywoodský film s těmi nejlepšími ingrediencemi. Legenda mého dětství. ()

Reklama

knihovna 

všechny recenze uživatele

No jo, k...a hýbe světem. Tady se to bohužel pro aktéry kapku vymklo. Hergot chlapy, projde tím dětská hlavička, tak ti naši šašci na tom nemůžou zanechat větší škody. Film se mi přesto (nebo právě proto) líbil. Myslím, že je dosti nedoceňen a hlavně nepochopen. Dávám čtyři za atmosféru, Antonyho, Madelain i Kevina a za nehappyendovský závěr. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Anthony Quinn v jedné z posledních velkých rolí jako mexický rentiér, kterému zahýbá jeho krásná mladá žena s krásným mladým chlapem (jak překvapivé). Nijak zvlášť špatný film, jen průměr, který mohl být o nějakou tu desetiminutovku kratší a který vzbuzuje zbytečně velká očekávání hlavně tím, že ho točil "ten" Tony Scott. 6/10 ()

vodkasesemte 

všechny recenze uživatele

Retard s čoklem, jaký muže mít zásady. I have a politican whos unable to make a decision. Only whores smoke in public. Líbí se mi. You are not ready to be me. Are you sure you not need any help? Zach 11/17. What happened? I guess I was married to jets as much as I was to her. Zbraně a stíhačky mi k němu teda vubec nejdou. A Medeleine je nějaká opuchlá. Vubec mu nenadbíhá. Nestojí ti za to. Vykašli se na ni. Máš psa, jste spolu štastní. Neměn to. Todle špatně dopadne. Rovnou na párty? To není dobrej nápad s tímdle špiclem za zádama. Kdyby ji ojel u sebe doma, tak neřeknu. Doufám, že je dědek oba zprovodí ze světa. Uvědomujete si, jak je to k němu bezohledné? Pozve si k sobě domu kamaráda a on mu ošoustá ženu. Zrada hned od dvou lidí, na kterých mu záleželo. A pak s ním hraje tenis, jako by se nic nestalo. I m feeling out of my element down here. Maybe you need some hamburger and some french fries. Even simple pleasures can become like a drug sometimes (když je to sometimes Medeleine Stowe, třeba). Polibek smrti. To je hrozná děvka. Já mám DC verzi, že jo. Todle v televizi normálně nepustili. To je hotový porno! Myslím, že jim dědek nedaruje ani jednu společnou noc. I want you to see what happen to whores, your whore. You want to be fucked? You will be fucked 50 times a day. Borec. Ale nebude to z lásky. Tak to je o ničem, když ji nadrogují. Z toho nemuže nic mít. Zajímavý komentář: Owen. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (14)

  • Předtím, než se ujal režie projektu Tony Scott, byl Kevin Costner rozhodnutý film zrežírovat jako svůj debut, ale producent Ray Stark mu to rozmluvil s tím, že ještě není schopný kormidlovat celý projekt. (helloween93)
  • Erotické scény neměly žádnou choreografii. Tony Scott pouze rozmístil tři kamery, zbytek zimprovizovali sami herci Kevin Costner a Madeleine Stowe. (-bad-mad-wolf-)

Reklama

Reklama