Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V mrazivém a drsném prostředí Aljašky dokáže být někdy i pořádně horko. Zvlášť v místech, kde dravá naftařská společnost Aegis Oil Company buduje své nedostatečně zabezpečené plošiny nad vrty. A tak není divu, že to občas pořádně vybuchne a z ledových hlubin vyšlehnou žhavé plameny. V úctyhodné vzdálenosti přitom nervózně přešlapují šéfové firmy a netrpělivě očekávají Forresta Tafta, specialistu na exploze naftových vrtů, pro kterého je tento druh katastrofy přesně tím jako voda pro rybu... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (352)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Kolik to stojí? Kolik stojí, změnit jednoho chlapa? První polovina 90. let patřila na poli akčních filmů nejen Arniemu, Slyovi či Van Dammeovi, jejichž lesk tou dobou začínal trošku blednout. Byl tady i Steven Seagal, jehož prvních zhruba šest až osm filmů, patří dodnes k tomu nejlepšímu, co kdy tento žánr nabídl. Aljaška v plamenech jednoznačně patří k těm nejzajímavějším. Krásné lokace, stylový hlavní hrdina, závažné ekologické téma, mystická atmosféra a skvělý padouch Michael Caine. Na Aljašku se i v současnosti rád podívám a nikdy nejsem zklamán. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Seagalov režijný debut je síce štýlovo trochu odlišný od jeho predchádzajúcich snímok, ale rozhodne nie o veľa lepší. Steven už pomaly ale isto starol a priberal, ponúk od režisérov ubúdalo a tak to skúšal sám ako režisér a hlavný hrdina filmu zároveň. Je to opäť béčková klasika, ktorá sa snaží priniesť aj posolstvo v zmysle "ekológia nadovšetko", no pre priaznivcov Stevena asi klasika, pre ostatných priemer. Škoda, večná škoda, že v skutočnosti nie je žiadny taký podobný superhrdina, ktorý by sa tak odvážne a neľútostne bil za zdravé a čisté životné prostredie. ()

Reklama

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Steven ekologický, Steven naštvaný, Steven s noži, Steven se sekáčkem, Steven s brokovnicí, Steven bez brokovnice, Steven bez soudnosti, Steven bez režisérského nadání, Steven neúspěšný, Steven tloustnoucí, Steven kandidující do senátu za zelené, zvýšená úmrtnost odpůrců ekologických reforem, Steven mocný, Steven bohatý. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Steven je tu ještě v dobré formě, ale v Aljašce prostě nic nefunguje tak jak má: pověst a historie hlavního hrdiny, drsňácké řeči a dialogy obecně, zpomalené záběry, mystická, duchovní stránka, Michael Caine jako záporák. Možná až ten fylozofický závěr - částečně. Nepomatuji si, kdy kdy jsem se u Seagalovky tak nudil. 50% ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Tentokrát musí Steven Seagal podstoupit spirituální cestu, aby se mohl stát ochráncem přírody, kterou ohrožuje zlotřilá ropařská firma. Firma budující rafinerii, která podle odhadů vybouchne hned po spuštění a tak znečistí okolí. Proto jí musí ještě předtím vyhodit do vzduchu Steven ve svém indiánském saku. A jak to udělá? Naštěstí má schovanou zásobu výbušnin v lesích Aljašky, "Just in case." Naplní bágl cé-čtyřkou, ale tak snadné to zase nebude. Musí si vyrobit tlumič z pet lahve, přelámat končetiny, narvat typa do vrtule, postřílet žoldáky, absolvovat parádní potyčku s tyčí v ruce, utopit záporáka v ropě a utéct z hořící plošiny. Nakonec, po vyřazení tuctů zlých lidí, pronese projev k zamyšlení odsuzujíce ropný průmysl, který zabíjí naší přírodu. Ačkoliv je příběh hrozně hloupý, svým způsobem mám tuhle seagalovku hodně rád. - "Well, let's see, that's natives 8, oil workers 0. Anyone else wanna play with Cupcake?" ()

Galerie (28)

Zajímavosti (13)

  • Natáčelo se od 18. května do 19. srpna 1993 ve státech USA – Aljaška, Washington, Kalifornie a Wyoming. (BMW12)
  • Steven Seagal v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)
  • Film sa mal volať Spint Warrior alebo Rainbow Warrior ale neskôr sa tvorcovia rozhodli pre On Deadly Ground. (Seag)

Reklama

Reklama