Reklama

Reklama

Při malém nedorozumění na palubě letadla se nesmělý podnikatel Dave Buznik (Sandler) dostane mimo kontrolu a musí podstoupit terapii a kurs sebeovládáni u specialisty, Buddy Rydella (Nicholson). Když se ale Buddy v rámci své radikální léčby k němu nastěhuje, Dave ztrácí svůj klid a netradiční péče v jeho životě způsobí plno zmatků. Povedená komedie, u které se zblázníte smíchem! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (458)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nejlepším kurzem sebeovládání je zajet si na pár týdnů do hotelu Titanic Beach. Proti tomu jsou i Jack s Adamem pouhými kašpárky v loutkovém divadle. Nehledě na to, že tenhle film pobral tolik nešvarů amerických komedií, že kdyby si měl dát novoroční předsevzetí, vzdá to dřív než Váša dočte svůj po(s)lední projev. (Filmfest Hurghada 2012, 28/67) ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Komedii, která nepobaví, nemůžu hodnotit příliš kladně. Rozdíl v talentu a herectví pánů Sandlera a Nicholsona byl, je a bude neuvěřitelně propastný a snad jediným pocitem, který jsem si z tohoto snímku odnesl, byla podivná chuť zamorodovat toho šílenýho psychouše (naštěstí ztvárněného s charismatckou chutí), který mi lezl na nervy více než hlavnímu hrdinovi - Mr. Nicholson: smekám. A pak také neschopného scénáristu a režiséra, kteří si se zvoleným materiálem neporadili. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jsou tady skvělé momenty a skvělé postavy, které byly naprosto dokonale zahrány. Jack Nicholson, Woody Harrelson, Luis Guzmán a samozřejmě John Torturro jsou jen krátkým výčtem zajímavých hereckých výkonů. Jenže příběh celkově moc nefunguje a v konečném vyznění je to takové podivné a těžko uvěřitelné. Kvůli těm postavám na to ale stojí zato kouknout. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Komedie, která splnila to co sem do ní vkládal a to že mě to pobaví, nicméně je to fakt hodně nedotažený, sice Nicholson i Sandler jsou dobrý a camea Harrelsona a McEnroea jsou geniální, ale myslim, že se to dalo daleko víc a hlavně líp a nápaditěji vygradovat, příběh na to určitě měl a půda pro to připravená taky byla, jen to využít. Slabší 4* ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jacka Nicholsona řadím k hercům, které jsem schopen akceptovat v podstatě v jakékoliv roli. Musel by hrát neskutečně špatně napsanou postavu ve filmu podřadných kvalit, aby mě štval. Bohužel přesně to platí o jeho úloze v Kursu sebeovládání. Chápu, že si na stará kolena musí přivydělávat, třeba i v naprosto tuctové komedii s Adamem Sandlerem, přesto mě jeho účast v tomto snímku mrzí. Myšlenka filmu mi vadila od prvních minut. Sandler hraje notně zdráhavého debílka, kterého mátě chuť nakopnout, aby se zmohl k nějaké aktivitě (ostatně jako vždy). Být v jeho kůži, po deseti minutách strávených ve společnosti psychopatického Nicholsona bych buď spáchal sebevraždu, nebo vraždu. Celou zápletku tvoří řada nedomyšlených vtipů, které, nenechte se zmást, nejsou o nic sofistikovanější než v kterékoliv jiné „sandlerovce“. Opět zde nechybí zástup „zaručené vtipných“ hereckých čurdařů, z nichž není trapný pouze John Turturro (i když, pravda, vyholený John C. Reily v mnišském rouchu měl taky něco do sebe). Korunu celému tomu chaosu nasazuje pointa, sice snadno „vytušitelná“, nicméně pointa natolik dementní, že jsem se ani neodvažoval brát ji při zvažování možných zakončení v potaz. Nejenže veškeré předchozí dění naráz ztrácí smysl (alespoň v té rovině, ve které jsme jej celou dobu vnímali), ale pokud šlo skutečně celou dobu o tak nepatrnou změnu v hrdinově chování, proč toho bylo dosahováno podobně brutální cestou? 35% Zajímavé komentáře: k0C0UR, Visáč, Jordan, salamandrr ()

Galerie (34)

Zajímavosti (14)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 135,6 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 195,7 mil. (NIRO)
  • Když jde Dave (Adam Sandler) směrem k letištní kontrole, má na rameni tašku. Poté, co se rozloučí s přítelkyní, ale po tašce není ani památky. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama