Reklama

Reklama

Při malém nedorozumění na palubě letadla se nesmělý podnikatel Dave Buznik (Sandler) dostane mimo kontrolu a musí podstoupit terapii a kurs sebeovládáni u specialisty, Buddy Rydella (Nicholson). Když se ale Buddy v rámci své radikální léčby k němu nastěhuje, Dave ztrácí svůj klid a netradiční péče v jeho životě způsobí plno zmatků. Povedená komedie, u které se zblázníte smíchem! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jsou tady skvělé momenty a skvělé postavy, které byly naprosto dokonale zahrány. Jack Nicholson, Woody Harrelson, Luis Guzmán a samozřejmě John Torturro jsou jen krátkým výčtem zajímavých hereckých výkonů. Jenže příběh celkově moc nefunguje a v konečném vyznění je to takové podivné a těžko uvěřitelné. Kvůli těm postavám na to ale stojí zato kouknout. ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Úvodní půlhodina KURSU SEBEOVLÁDÁNÍ pro mě definuje můj oblíbený styl filmového humoru - suchý, inteligentní, vybuchující jak nabroušená tchýně... bezva. Poté však přichází zklidnění; na můj vkus až příliš velké zklidnění.... bojím se napsat: nudná část filmu. V této části se sice tu a tam objevují silné pasáže a skvělé vtípky, ale snímek už nedosahuje úvodního svižného tempa. Formální stránce nemám co vytknout; je filmařsky dobře zvládnutá, s výbornými hereckými výkony. Adam Sandler mi opět dokazuje, že se umí skvěle zhostit své role (jen se prostě dostat do toho správného filmu - viz například OPILÍ LÁSKOU) a je tím pro mě jakýmsi druhým Jimem Carreym. Stejně tak dobré herecké výkony podávají Jack Nicholson či roztomilá Marisa Tomei. Shrnuto a podtrženo: Príma komedie, která sice nepatří k tomu nejlepšímu, ale mě rozhodně nezklamala. Výsledný ortel: 70%. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekl, tak na úkor toho, kdo se tam proti sobě utká jsem čekal daleko větší zábavu, než průměrnou komedii, bez špetky nápadu, kde Adam Sandler hraje jako obvykle uťápnutýho troubu a Jack Nicholson si to jako správně vyšinutej magor na něm všecko smlsne, tak aby to nakonec mělo smysl a mohlo to na konci skončit tak, jak jsem to už v několika filmech viděl. Každopádně se na to koukat docela dalo, ale že bych se na to podíval znovu s radostí, to už tvrdit rozhodně nemůžu. Jde hlavně o to, že ti dva mě zklamali, to je asi to jediný proč nemůžu dát víc. A tři hvězdičky už jsou řek bych docela dost, na to co tady nakonec předvedli. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jako pohodový zábavný relax ok, ale vzhledem k hvězdnému obsazení i jinak schopnému Peteru Segalovi jedno velké zklamání. Sandlera mám hodně rád a považuji ho za dobrého herce, pokud ho někdo přinutí hrát, Nicholsona zbožňuji a je pro mě nejlepším hercem vůbec, ale tady se věci jaksi nesešly. Oba sice mají hrát svůj standard a také ho předvádí, ale dementní scénář včetně strašidelné pointy sráží jejich zábavný projev do sféry nepříjemné sebeparodie (především tedy v případě Nicholsona). A navíc absentuje nápaditý dialogový humor, který je vytlačen přiblblými emocionálními výlevy nebo lacinější fyzickou srandou, jakkoli je například bitka s pobožným J.C. Reillym výborná. Na jedno zhlédnutí za slušné 3*. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

John McEnroe kdysi řekl, že největším nepřítelem tenisty na kurtu je rozhodčí. Největším nepřítel Sandlerových komedií je nevyvážené tempo a mnohdy bohužel i on sám.. Naštěstí Anger Management polívají živou vodou Turturro, jehož prudký Chuck se zajímavým původem napůl Ital, napůl Ir, napůl Mexičan a možná Žid je naprosto kouzelný, "brazilská buzna" Guzmán, rozněžnělý Harrelson, či první a druhá meta bostonských Red Sox na Heather Graham. Ve věci "neveřejného" vyznání lásky na baseballovém stadiónu Yankees nevidím na rozdíl od jiných zde sebemenší důvod ke kritice, neboť se nebralo ani na vteřinu vážně. Řekněte, nebylo by hezké, kdyby se při živém přenosu čt z poslanecké sněmovny ti rozvášnění hoši, kterým na nás tolik záleží, chytli za ruce a napříč politickým spektrem si společně zanotovali: I feel pretty / oh, so pretty / oh so pretty and witty.. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (14)

  • Kvůli filmu se Jack Nicholson (Buddy Rydell) vůbec neholil a nestříhal několik týdnů, proto vznikaly pomluvy a fámy, že se z něj stal alkoholik. (lesumir)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 75 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Když chce Dave (Adam Sandler) vyznat lásku své dívce na stadionu, chce se za každou cenu dostat k mikrofonu. Pak jej ale odvedou a za chvíli zase přivedou, načež mluví bez mikrofonu, přesto je však na celém stadionu slyšet. (jirijost)

Reklama

Reklama