Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta

  • USA A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdyby rodiče Jamese Walshe věděli, co se stane, když se nastěhují do domu na Elm Street…! Pět let čekal Freddy Krueger, aby se znovu objevil ve snech nového chlapce ve městě a otevřel svoji ruku z nožů. Démonický zabiják si pro svoji pomstu nemohl vybrat lepší příležitost. Noční můra se opět promění ve strašlivou skutečnost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (319)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Mám z tohoto pokračování velice rozporuplné pocity. Freddy je sice hodně cool a masky vypadají dobře, ale napětí skoro vůbec nefunguje a děj se zpočátku zatraceně vleče. Hlavní postavy jsou navíc jedna nesympatičtější než druhá, takže mi ke konci bylo v podstatě jedno, jestli někdo přežije, nebo ne. Jako největší zločin vidím absenci vražd ze sna - bez nich prostě nemůže být Noční můra Noční můrou. Dávám dvě hvězdy a ani o kousek víc. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Malo by sa to skôr volať: Nočná mora v Elm Street 2: Buzna Freddy. Fakt to vyzerá jak mix slasheru a gay soft porna. Nahradiť ústrednú hrdinku nejakým mladíkom. Ok, no dobre. Ale fakt tam nemusel byť neustále polonahý a spotený, nemusel tancovať na popíkovú hudbu pri ktorej krútil zadkom, nemuseli tam byť nonstop polonahí chlapi, alebo scéna v ktorej sado masochisticky Freddy najprv s uterákom vyplieska nahého chlapa po zadku a potom ho zabije. Nič proti buznám, ale gay porno pozerať fakt nemusím. No a ako horor to funguje tiež mizerne. Ľakačky a atmosféra - nula bodov. Na jednej strane je pekné, že sa snažili posunúť Freddyho príbeh tým, že chce získať hmotné telo a využíva na vraždy nonstop spoteného mladíka, ale na druhej strane bol fakt blbý nápad, že sa zvysoka vysrali na koncept toho, že Freddy zabíja v snoch. Toto už nebola Nočná mora v Elm Street, ale úplne iný film. Freddy tu je tiež taký vážny a vôbec si vraždy neužíva. A ani zmienky o hlavnej hrdinke z jednotky to už nezachránili. Jednu hviezdičku dávam za technickú stránku a pár cool oldschool praktických trikov. Ale to je fakt málo a tento diel skoro zabil dobre rozbehnutú sériu. Komerčne síce uspel, ale dejovo dostal sériu do slepej uličky. Našťastie to trojka znovu poriadne nakopla. Dvojku už viac vidieť nechcem. 1/10. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

1, 2 Freddy jde, 3, 4 už zavři… Extrémně popálený hubený muž. Na hlavě klobouk, na těle červenozelený svetr. Na pravé ruce proslulá rukavice s břity. Není chodícím zlem na zemi jako Michael Myers nebo Jason Voorhees. Objevuje se jen ve světě snů. Dřív, než se noční můrou stal, si jeho pokřivená mysl vybírala malé děti. Rodiče nevinných obětí pak vzali zákon do vlastních rukou a vraha z kotelny upálili. Mrazivá atmosféra trvá, Robert Englund je pořád největším tahákem, i když následující díly zaujaly víc. Především hned ten následující. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Niej to vobec zle, avsak je tu par veci, ktore celkovy dojem dost kazia. Zakladny pribeh je zaujimavy a niektore momenty z neho skvelo tazia, avsk scenar by potreboval "mierne" doladit a to iste aj dialogy, ktore su obcas (ehm, dost casto) vystizne povedane trapne a to plati dva krat ak ich predvadza HROZNA hlavna predstavitelka. Zaver filmu tiez "nepotesi" (je hrozny). ALE. Napriek tomu ma film, hlavne koli zaujimavemu napadu (freddy na vrazdenie pouziva bezmocneho teenagera) vskutku mrazivu atmosferu a niektore sceny s Freddym hravo predcia aj tie z jednotky, hlavne co sa tyka kvality efektov. A Freddy je hadam este viac demonicky ako v jednotke. O nejakom extra sklamani sa v mojom pripade neda hovorit. (6.6/10) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Ach jo, po naprosto úchvatné a atmosférické jedničce přijde tohle. Zřejmě nejhorší díl celé série (ještě jsem neviděl šestku a sedmičku) z Elm Street a díl, který jakoby neměl žádnou spojitost s prvním dílem. Hudební motiv - žádný, sympatické postavy - jedna, nějaký smysl tohoto dílu - není. Jediná věc, která potěší, je jako vždy spolehlivý Robert a konec. Pro tenhle film jsem vyvinul metodu ZZ - Zahodit a Zapomenout na tuhle opravdovou noční můru… 40 %. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (26)

  • Severoamerické tržby byly 30 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Tvůrce speciálních efektů Rick Lazzarini vytvořil loutku démonického papouška pro scénu, kde papoušek bláznivě poletuje a poté vybouchne. Jeho loutka však nebyla použita, protože produkce potřebovala skutečně vypadajícího ptáka. (HellFire)

Reklama

Reklama