Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta

  • USA A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdyby rodiče Jamese Walshe věděli, co se stane, když se nastěhují do domu na Elm Street…! Pět let čekal Freddy Krueger, aby se znovu objevil ve snech nového chlapce ve městě a otevřel svoji ruku z nožů. Démonický zabiják si pro svoji pomstu nemohl vybrat lepší příležitost. Noční můra se opět promění ve strašlivou skutečnost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (319)

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Tak jestliže se mi první film této horrorové série zdal býti klasickou průměrnou podívanou, tak druhé pokračování dopadlo opoznání hůře. Největší šok byla pro mě asi skutečnost, že se nikdo ani neobtěžoval začít v místech, kde první díl skončil. Nevím mohlo se to různě lehounce návazně zahrát ( viz. třeba série Species ), ale tady scénarista vsadil čistě na vlastní hlavu a celý závěr prvního filmu vyignoroval. Vím, že jsem původně trošičku pyskoval na ten celý princip Freddyho zabíjení, ale díky tomu to pokračování jsem se alespoň utvrdil v tom, že Kruegerovi realita nesluší. Celé to přenesení této postavičky do skutečného světa mezi smrtelníky, dopadlo špatně až parodicky a díky tomu se ani ta pověstná mrazivá atmosféra nestihla dostavit. Závěr pak už jen dotvrzuje má slova i skutečnost, jak moc se tento díl nepovedl a jakým zklamáním je. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Ak ste si mysleli, že Freddy Krueger po prvom vystúpení skončil nadobro mám zlú správu, je spät a chytá dokonca pomstu. Narozdiel od prvého dielu sa druhý trochu-dost zmenil. Jednotka bola originálna a nemala na svoju dobu a pre mna ani teraz chybu. Dvojka mala trošku horší osud. Wes Craven sa zdal režisérskej stoličky čo bolo velké mínus. Za druhé mínusom bolo aj to, že scénar písali dvaja ludia jak Craven tak aj druhý scenárista David Chaskin písali asi zvlášt, pretože film bol dost chaotický a sám si odporoval v niektorých scénach. Takže dej bol odosť horší v porovnaný s prvým dielom, ale film nemal len mínusy mal tiež niejaké klady, ktoré sa v prvej časti neobjavili. Mne sa páčilo, že tu bol Freddy odost tvrdší. čo to znamená? Bol horší v dobrom slova zmysle. Bolo to vidiet na jeho tváry a jeho konaní. Proste posobil dost naštvane a názov Freddyho pomsta asi nieje len tak pre srandu. To musím pochválit, to sa mi páčilo. Další klad bolo, že sa Freddy objavoval na scéne častejšie ako v jednotke. A hororu, ktorý má takéhoto hlavného záporáka to len a len pomohlo zakryt tie mínusi čo som spomínal. Tažko sa mi to píše ale táto čast Nočná Mora v Elm Street s prívlastkom Freddyho pomsta je asi najslabšia čast série čo ale neznanemá, že nieje dobrá proste ostatné časti sú lepšie. Niejak im to nevišlo a ani sa nečudujem byt pod takým nátlakom ,že musím natočit niečo kvalitné aby sa to mohlo aspoň vyrovnať prvej časti.čo sa dá urobit v takej situácií než to urobit úplne opačne. Ale Freddy je tvrdý "človek" a objavil sa aj v dalších pokračovaniach :) ()

Reklama

sidzej 

všechny recenze uživatele

posadnutý papagáj ma skutočne odrovnal. Škoda že ste nepočuli môj záchvat smiechu :-)) trochu "priteplený" horor s nulovou atmosférou, príšerným castingom (ústredná dvojica má do chémie dua Johnny Depp/ Hether Langenkamp asi tak ďaleko ako severný pól od južného) ešte horším scénarom a takmer absentujúcim Freddym. Nuda, nuda a ešte raz nuda. Neskutočný pád po uchádzajúcej jednotke, navyše chýba aj ústredný hudobný motív série. Hlavný hrdina ma svojím výstupom "I kill them, I kill Grady, I kill Schneider" takmer dohnal k slzám tak som sa rehnil. Zmutovaná krysa, pes..... škoda že sa tvorcovia sekli v žánri ako paródiu by som to hodnotil o niečo lepšie ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce propad o hektar níž, do pekla. Nebo snad výš, do růžovoučkého nebe? (co tímhle tvůrci zamýšleli? Chtěli na něco poukázat, nebo... no jen ty představy jsou horší můra než celý film!) Freddy tam sice je, řádí, ale chybí tomu snad všechno podstatné z prvního dílu, hlavně ty sny. Takže jedna hvězda za Freddyho a druhá za rok vzniku. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nadále nejslabší díl původní série, který má ale několik milých momentů a samozřejmě zábavného Freddyho. Kromě zúčtování s trenérem je povedené zrození Freddyho z Jesseova těla. Cesta autobusem, hořící kotelna, roztékající se Freddy a vroucí voda. Ovšem párty byla trestuhodně nevyužita... Fantazie měla menší prostor a vůbec Freddyho vstup do reálného světa zkrze Jesseho nemá ty grády jako pronásledování a vraždění ve snech. Snad ale i kvůli psím potvorám s lidskými hlavami zůstanu u tří hvězd. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (26)

  • Během natáčení filmu obléhali Freddyho fanoušci karavan jeho představitele Roberta Englunda, který málem převrátili. Unavený herec, kterého zrovna maskéři odličovali, tak byl nucen vylézt ven a rozdat pár podpisů. (Veleknez)
  • Autor prvního filmu Wes Craven odmítl režii druhého dílu, protože nikdy neplánoval pokračování a nelíbil se mu ani námět, ve kterém Freddy (Robert Englund) manipuluje s postavami a nutí je k páchání vražd. (HellFire)

Reklama

Reklama