Reklama

Reklama

Spojením lidské a mimozemské DNA vytvořili vědci Sil - napůl ženu, napůl vetřelce. Tento půvabný, ale vraždící stroj je teď na útěku a agenti ho musí zničit dřív, než se stačí rozmnožit. Když v roce 1974 vyslal největší světový radioteleskop do vesmíru zprávu o existenci života na Zemi, kromě vlády USA nikdo netušil, že zpráva nezůstala bez odpovědi. Výsledkem dlouhodobých výzkumů se zaslaným kódem mimozemské DNA se stalo dítě, které velmi rychle dospělo v ženu, jen zdánlivě neškodnou. Ve chvíli, kdy Sil utekla z přísně tajné laboratoře, byl najat tým, který ji má najít... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

DJ Rocco iNc 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tento film je veľmi zaujímavý a čo je hlavné, líši sa svojím dejom a scenárom. To ma zaujalo najviac. Nádherná mimozemšťanka, ktorá loví mužskú populáciu k tomu aby otehotnela. Šťastný to muž až na to, že bohužiaľ stretnutie neprežije. Skvelé efekty, skvelé masky a dobré herecké obsadenie. ()

willis 

všechny recenze uživatele

Nic víc než béčkový scifi horor se zajímavým hereckým obsazením a Gigerovým návrhem Sil. Co ještě může zaujmout? Asi odhalené vnady hlavní představitelky a její hrozný český dabing. Ten, kdo od tohohle filmu neočekává žádný zázrak, může být vcelku spokojený...jako já. Ostatní mají smůlu. (22.6.2005) ()

Reklama

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Pohodovka na usnutí. Jako desetiletý jsem při sledování tohoto filmu sral strachy. (viz. komentář k filmu "Splice" - r.2009). Jako horor tedy funguje, ale musíte být ještě před pubertou. Později s vašimi nervy nehne, spíš s bránicí. Zabaví a není, až na animaci, která by mohla být lepší s ohledem té doby, tak debilní jako filmy na podobné téma. Já se bavil mnohem víc než u "Splice", kde je taky mutant, ale nemá to vtip ani šťávu. Toto jo. Jak se objeví Whitaker v roli hláškujícího přiblblého empatika, nemůžu a padám ze židle. Tři hvězdy určitě zaslouží. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Po vizuální a efektové stránce nelze filmu skoro nic vyčíst. . Hudba byla ve stylu scifi, taková na jakou jste zvyklí z vesmírných projektů. Chvílemi podmanivá, tajemná a místy se vžila tak do děje, že jste ji přestali vnímat. Co se týče hereckých výkonů, ty byly velmi dobré. I kdyby byl špatný scénář, tak tito herci by dokázali zahrát všechno s takovou noblesou, že i hodnocení by bylo vyšší. ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistá, jestli si tenhle film objektivně zaslouží tak vysoké hodnocení. Už kvůli tolika nahotinám bych ho raději srazila, ale něco mi nedá. Tenhle film mne, dá se říct, ovlivnil skoro celé dětství. Je to pro malé děti trochu zvláštní volba filmu, ale naprosto mi učaroval, a Natasha Henstridge jako mimozemšťanka Sil se stala mým vzorem. Jinak má film celkem netradiční děj, vynikající obsazení, a se spoluprací jasnovidce i zajímavý závěr. Kingsley, Helgenberger, Molina, Madsen, Whitaker, vynikající herci. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (11)

  • SIL (Natasha Henstridge) je ve skutečnosti označení S1L podle čísla buňky, kterou dostala jako první. (Terva)
  • Mimozemský vlak má na sobě lebky, které jsou velice podobné lebce Xenomorfa z filmu Vetřelec (1979).  Mimozemská monstra pro tento film navrhoval HR Giger, který je rovněž tvůrcem mimozemšťanů z Vetřelce. (Jan.Kanak)
  • Ve filmu je kromě podobných scén i podobná hudba jako ve filmu Vetřelci (1986). Christopher Young se tak inspiroval soundtrackem druhého dílu vetřelecke série. (SsgtJira)

Reklama

Reklama