Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Graham Hess a jeho rodina žijí na farmě daleko v polích. Jednoho dne se probudí a zjistí, že přímo za jejich domem je obrovský kruh v kukuřičném lánu. Zaslechnou zvěsti o tom, že je to znamení mimozemšťanů. Zvířata v okrese se začínají chovat zvláštně, psi se stávají agresivními. S rostoucím strachem sledují televizní zprávy, které dokola opakují, že znamení v obilí se rychle objevují po celém světě. Kdo jsou jejich tvůrci? Co se jimi pokoušejí sdělit? Čeká Zemi útok? Skutečnosti, které odhalí Graham během vyšetřování tohoto jevu, navždy změní životy jeho bratra a dětí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 183)

novoten 

všechny recenze uživatele

Když víra neznamená nutně Boha, když znamení nenutí přidat se ke spolku bláznů, když minulost má tajemství, které se dá rozluštit až v pravou chvíli - a když Mel Gibson zahraje životní roli. Tak tehdy přichází pocit, že jeden malý nenápadný Ind je s definitivní platností génius jak příběhu, tak režie a že mě nikdy nedokáže zklamat. A ten pocit už se mě nakonec drží pěkných pár let. Když dokáže během jediného záběru přejít z upřímného rodinného dramatu do téměř nevydýchatelné thrillerové situace tak, že mě první bere za srdce plnou silou a druhé mě napíná k prasknutí, dokazuje své umění žánrové nezařaditelnosti (které pak dovedl na nebeskou úroveň ve Vesnici). Nejen za něj se budu každé dva roky na nový snímek třást. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

den nezávislosti trochu jinak. zatím co R.EMMERICH musel k natočení invaze ufonů na naši planetu (a do USA zvlášť) použít jeden speciální efekt za druhým, M.N.SHYAMALAN je jinej borec. dokáže si udržet moji pozornost díky tomu co se ,,děje" a mluví v příběhu, a po celý snímek si pohrává s mojí fantazií a hranicí strachu. mnohokrát za film (první mimozemšťan, boj s ufonem, boj o život morgana) nechá napětí gradovat. také používá efekty! jsou však trošku jiné(baterka, zvonkohra, hlavně však zvuky), ale neméně působivé. moc se mi líbí myšlenka, že NÁHODY NEJSOU a vše tedy musí mít nějaký smysl (pro děj tohotu filmu mistrně vybudovaná!) a já vím, že kolem domu určitě nebudu mít kukuřičné pole. (a ještě pro jistotu dodělám ty okna a zapnu chůvičky, protože co kdyby náhodou...) ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, po jejichž shlédnutí nemám slov. Patří k nim i poslední 3 kousky od Shyamalana. Nevím, jestli je tohle jeho nejlepší, ale rozhodně je to ten nejstrašidelnější a nejvíce ovlivněný Hitchcockem, konkrétně Ptáky (na což jsem přišel sám :o)). Jedinou pihou na kráse snímku je trošičku polopatičtější vyústění, ale to mi ohromný dojem nemohlo zkazit. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Atmosferu to ma slusnou, ale je to dost nuda. Herci hrajou slusne, ale proste tomu chybi nejaky vetsi napeti. Sci-fi je tu zastoupeno kruhy v obili a smesnym martanem a co je na tom hororovyho mi jaksi nedoslo. Nejvic to pripomina drama - tatik chce ochranit svoji rodinu. Znameni se mi daleko vic libilo zparodovany ve Scary movie nez tohle. Mno tak po druhym skouknuti to na me zapusobilo vic. Nejspis to je tim, ze poprve jsem od toho dost cekal, ale podruhe uz jsem vedel, ze to takova bomba neni. Atmosfera me tentokrat dostala ( i kdyz misty to je fakt nudny), navic podporena skvelou (i kdyz skoro furt stejnou) hudbou a dobrou kamerou. Hororove to misty bylo, ale jako horor bych to neoznacil, furt mi to prislo nejvic jako drama. A toho smesnyho martana na zaver si fakt moh odpustit, stejne jako ty kecy na zaver - osud, buh, vira atd. . Tentokrat se Shyamalan bohuzel nevyhnul nejakym klise, predvidatelnosti (a to jsem si to moc nepamatoval) a par nechtene smesnejm a nebo nelogickejm scenam. Co se tyce hercu, detsti predstavitele celkem v poho, ale ten kluk jen kopiroval Osmenta, Phoenix vybornej (jinak ho moc nemusim, ale tady se mi libil) a Gibson skvelej (ale urcite by zvlad i vic). Jedinej kdo byl naprosto mimo byl Shyamalan, ten se tam vubec nehodil. Rozhodne jsem byl spokojenejsi nez po prvnim skouknuti, slabsich 5*. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Začnu tím pozitivním. Líbilo se mi, jak v závěru Shyamalan použil dívčinu obsesi z vody a Merillovu baseballovou schopnost "pořádně máchat". Obojí, zdánlivě nesouvisející s dějem, vyústilo ve zdařilou pointu. Také je pravda, že některé scény jsou skvěle natočené a infarktově napínavé, Shyamalan prostě "z prdu umí udělat kuličku". A teď to horší - Shyamalan se snaží řešit spoustu otázek - otázku víry, rodičovství a další a další. Hodně to narušuje soudržnost děje a mnohdy i nudí. Některé scény (rádoby emocionálně vypjatá scéna s modlením před jídlem, dialog se svojí umírající ženou) působí zde strašně nepřirozeně. Shyamalan jako přesvědčený katolík si řeší své problémy, psychologie mu moc nejde a výsledkem je podivný paskvil - něco mezi psychologickým filmem a čistokrevným hororem. Obojí dohromady k sobě moc nepasuje a nedrží pohromadě. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (34)

  • Kresbu mimozemšťanů, která je vidět v knize, dělala ve skutečnosti Salek Shyamalan, režisérova dcera. (becki_tu)

Související novinky

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

04.04.2017

Přední skladatel instrumentální filmové hudby James Newton Howard obdržel v neděli 2. dubna z rukou Martina Pomothyho "ČSFD Award" za "Oblíbeného skladatele dobrodružných soundtracků". Průlomovým… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Herecký návrat Mela Gibsona

Herecký návrat Mela Gibsona

17.08.2008

Mel Gibson patřil ještě před pár lety mezi největší herecké hvězdy, ale za posledních šest let prakticky nic pořádného nenatočil. Nepočítáme vedlejší role v béčkovém thrilleru Paparazzi nebo podivném… (více)

Reklama

Reklama