Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Graham Hess a jeho rodina žijí na farmě daleko v polích. Jednoho dne se probudí a zjistí, že přímo za jejich domem je obrovský kruh v kukuřičném lánu. Zaslechnou zvěsti o tom, že je to znamení mimozemšťanů. Zvířata v okrese se začínají chovat zvláštně, psi se stávají agresivními. S rostoucím strachem sledují televizní zprávy, které dokola opakují, že znamení v obilí se rychle objevují po celém světě. Kdo jsou jejich tvůrci? Co se jimi pokoušejí sdělit? Čeká Zemi útok? Skutečnosti, které odhalí Graham během vyšetřování tohoto jevu, navždy změní životy jeho bratra a dětí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 183)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $72miliónovTržby USA $227,966,634Tržby Celosvetovo $408,247,917║ __Dokonalé komorné sci-fi!!! M. Night Shyamalan len dokazuje ako bravúrne dokáže narábať z atmosférou, obrazovo a hudobne neskutočne silné v spojení tejto kompozície, výborné obsadenie, efekt strachu dosiahnutý na maximum a spomienkové sekvencie skvele zapadli do deja. /videl v kine 2x: 100%/ ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Mrazivý, až hitchcockovský thriller, který musí každého dostat na lopatky. Výborné obsazení a herecké výkony, skvělá atmosféra, podvědomý strach z netušeného a neviděného a pár nekompromisních lekaček...zběsilá jízda ve stopách Šestého smyslu a Vyvoleného je zase dokonalá a jde to tentokrát i bez překvapující pointy (i když tu taková nezřetelná také je). Pokud to s Shyamalanem takhle půjde dál, asi několik z nás v budoucnu umře blahem... ()

Reklama

Nathalie 

všechny recenze uživatele

The first sign you can't explain. The second sign you can't ignore. The third sign you won't believe...Tagline má pravdu. Nevěřila jsem, jak se mi indický talent ztrácí před očima. Mel Gibson coby pastor tragicky svedený z cesty víry mluví o náhodách, osudu a štěstí. Shyamalan zjevně patří do první skupiny, která štěstí chápe jako osudové znamení. Jakožto příslušník jiné skupiny říkám, že svůj um ukázal v Šestém smyslu, fortunu vypotřeboval na Vyvoleného a ve Znamení přichází k lánům obilí s poloprázdnýma rukama. Atmosféra je většinu stopáže řídká jak na Jupiterově měsíci Ganymede, uslzená rodinná katarze nad večeří, kdy si Gibson na svou hruď přitáhne Phoenixe, nebo jeho halekání a la postřelený bůvol nechtěně rozesmívá. Znamení symbolizují potenciál, který byl promrhán. Když si navíc v závěrečné desetiminutovce zbourá autor i poslední solidní zdivo, z velkého tématu, velkého napětí a velké pointy zbude jen pár polámaných klasů. 7/10 ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Další vynikající „Shyamalanovka“! Klasicky nadprůměrně odvedená režie a hlavně hustá atmosféra, s kterou je pracováno přesně podle přání diváka. Výtečná je i samotná hudba. Shyamalan si umí vybrat vždy velice schopné dětské herce, kteří hrají vyrovnané partie s filmovými hvězdami největšího kalibru, v tomto případě Rory Culkin, Abigail Breslin - Mel Gibson, Joaquin Phoenix. Najdou se čistě mrazivé scény a to v originálním podání a stejně jako ve Vyvoleném a v Šestém Smyslu, se mi i zde velice líbil konec. Tleskám. Škoda, že se nepovedlo tak jak jsem očekával Stalo se, ale co stalo se, stane se ;-) btw: aspoň jsem se zase trochu více (zpetně) zasmál Scary Movie 3 ;-) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Netušil jsem, jak může být záběr na kukuřičné pole v ševelícím větru či domácí video z oslavy narozenin děsuplné. Shymalan by však měl raději nechat víru v kostele a ne ji prazvláštním způsobem tahat do invazního sci-fi thrilleru, ačkoliv na druhou stranu, být to reálné ohrožení naší planety, ateistů by se na ní moc nenašlo.. Rodiče mě vždy kárali, že nechávám po domě sklenice s nedopitou vodou, ale já se jen připravoval.. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (34)

  • Rodina se schovává ve sklepě, který byl kdysi používán jako sklad uhlí. Ve Wellsově "Válce světů" se hlavní hrdina schovává před mimozemšťany v boudě, která také sloužila jako sklad uhlí. (becki_tu)

Související novinky

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

04.04.2017

Přední skladatel instrumentální filmové hudby James Newton Howard obdržel v neděli 2. dubna z rukou Martina Pomothyho "ČSFD Award" za "Oblíbeného skladatele dobrodružných soundtracků". Průlomovým… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Herecký návrat Mela Gibsona

Herecký návrat Mela Gibsona

17.08.2008

Mel Gibson patřil ještě před pár lety mezi největší herecké hvězdy, ale za posledních šest let prakticky nic pořádného nenatočil. Nepočítáme vedlejší role v béčkovém thrilleru Paparazzi nebo podivném… (více)

Reklama

Reklama