Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anděl Seth se svěří příteli, že lidem závidí schopnost prožívat radost i bolest, vnímat chutě či doteky. Zanedlouho má pocit, že ho lékařka Maggie Riceová, která na operačním sále marně bojuje o život pana Balforda, na okamžik zahlédla. Jeho pokusy uklidnit ji ani dotyky však žena necítí. Seth stále sleduje Maggie, která se nepřestává trápit nešťastnou operací. Jednoho dne ho ale žena zahlédne, a dokonce ho osloví. Oblíbeným místem andělů je knihovna, a právě tady se Maggie opět setká se Sethem, jenž ji upozorní na svou oblíbenou pasáž v Hemingwayově knize. Stráví spolu příjemné chvíle, které Maggii přinesou tolik potřebný klid na další operaci. Pacientem má být poživačný pan Messenger, který k Sethově překvapení vycítí jeho přítomnost a řekne mu, že se ještě nechystá zemřít. Také býval andělem, ale z lásky k současné manželce se rozhodl být člověkem… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (508)

Vědma 

všechny recenze uživatele

Jsem tvrdě proti obsazování Nicolase Cage do čehokoli. Jediný romantický film, kdy byl k čemu bylo Pod vlivem úplňku, kde mě jako mladý pekař dokonce celkem okouzlil. Od té doby ho považuji za vhodného pouze pro parodie. Ale i když odhlédnu od Cage (což jde jen těžko), překvapilo mě jaká nuda to je, myslela jsem že jde o film dojemný, ale vůbec mi to nepřišlo. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Melanchólia automaticky nezabezpečuje pôsobivosť, námet kultovej klasiky umeleckosť a Meg Ryan nezaručuje hneď silnú romantiku. Nie som nijaký obdivovateľ pôvodného filmu, s ktorým má tento kvázi remake pomerne málo spoločné, ale keď jemu som dal tri, tak tu sa nedá hodnotiť rovnako. Meg by mala v svojom obľúbenom žánri držať svojej stratégie a s mužmi sa radšej popichovať. A naučiť sa poriadne bicyklovať. ()

Reklama

Faidra 

všechny recenze uživatele

Tak jaké jsi bylo, Město andělů? Bohužel musím odpovědět stejně jako vzdělaná kurtizána v Žebrácké opeře na otázku, co soudí o Descartovi: "Trochu plytké." A nemyslím si, že se na rozdíl od Descarta Městu andělů tímto prohlášením křivdí. Protože v celém filmu jsem nenašla jediný okamžik, který by vybočoval z průměru, a naproti tomu s tisíckrát slyšenými frázemi typu "zůstaň u mě, dokud neusnu," by se dala přehradit ne Vltava, ale Amazonka. To vše za doprovodu Cageových unylých pohledů, kdy se snaží docílit zdání nadpozemskosti tím, že nemrká. Anthony Hopkins stejným trikem dosáhl toho, že jeho Lecter působí démonicky, Cageovi se ale rozhodně nedaří vypadat andělsky a spíš vzbudí v divákovi vzpomínku na úsloví, že je to vůl jak anděl. Pozemská polovina tohoto podivného páru to pro změnu ochucuje nesmyslnými lékařskými detaily (desetiminutová lhůta na resusciaci pacienta zní poněkud zvláštně, když k nezvratnému poškození mozku dochází po pěti minutách bez kyslíku). A to jsem ještě - já barbar - neviděla Nebe nad Berlínem, ovšem o tvář protáhlou do dvojnásobné délky se mi romance, která je víc slabá, nudná a unylá než andělská, postarala i tak. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Když jsem tento film viděla poprvé (což bylo už relativně dávno), docela se mi pro svůj námět a atmosféru (myslím ve scénách s anděly) líbil - jenže jak už jsem napsala - to bylo dávno. Za pár let jsem totiž zhlédla klenot jménem Nebe nad Berlínem, a veškerý můj, byť jen nepatrný obdiv Města andělů, byl ten tam! Amíci z toho udělali prachsprostý romantický doják téměř bez jediné špetky filosofie originálu, o atmosféře ani nemluvě! I když - dalo by se říct, že je to vlastně spíš klad tohoto filmu - jsou to takové Wings of Desire převedené do skousnutelného formátu pro naprosto nenáročného diváka. Ovšem tak docela to také není pravda - v MA je totiž většina věcí natočena dost jinak (je to přeci jen Hollywood...a nemůžu si pomoct, ale ta nádherná majestátní Berlínská knihovna by si o tu zde zobrazenou ani neotřela boty!) - ale hlavně konec je naprosto jiný. [Kdo neviděl oba filmy, dál nečte!] Zatímco v NNB vše skončí happyendem, v MA umírá hlavní ženská postava - což se mi tu naopak vyloženě líbí. Je to takové "nehollywoodské" - i když na druhou stranu je to vlastně možná docela vypočítavý záměr tvůrců - přitáhnout osoby ženského pohlaví, donutit je vybrečet se z podoby a pánům tak dát šanci je utěšovat - no, taky možnost. Cage mi tu kupodivu tolik nevadí a anděla, který je ze všeho - pro nás obyčejného a obvyklého - věčně na větvi, ztvárnil (dle mého názoru) docela věrohodně (srovnávat s originálem bych si samozřejmě nikdy nedovolila!). . . . . Stručně, jasně, výstižně: nenáročný romantický slaďák s dobrým námětem, který je zde však jaksi bezpředmětný, neboť jde o remake - skvostnému originálu nesahá ani po kotníky! ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Mierne nadpriemerný romantický príbeh nabalený na Nebo nad Berlínom. Nepridáva však nič nové a je len jeho slabšia kópia. Nicolas Cage mi ako romantický hrdina moc nepripadá. Jedna z najlepších scén z pôvodného snímku, keď anjeli chodia pomedzi ľudí a počúvajú ich myšlienky je osekaná na minimum. I tak však stojí za zamyslenie, či to, čo nás celý deň trápi a zamestnáva našu myseľ naozaj stojí za všetok ten čas. Jediná vec, ktorá mi nesedí ani na tomto filme ani na "Nebi" je to, prečo by sa anjeli chceli stať ľuďmi. Ale to je už o inom. Mimochodom, čo ste mali v živote najradšej? ()

Galerie (34)

Zajímavosti (26)

  • Anjeli sú vyobrazení ľuďmi všetkých etník, aby reprezentovali rozmanitosť ľudskej rasy (aj keď anjeli nie sú ľudia). (Arsenal83)
  • V The New York Times film skritizovali, pričom napísali, že "Cage pripomínal skôr sériového vraha než anjela". (Arsenal83)
  • Když se Maggie (Meg Ryan) zeptá Setha (Nicolas Cage) čím se živí, tak odpoví, že je poslíček. V řečtině se řekne poslíček "angelos". (don corleone)

Reklama

Reklama