Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anděl Seth se svěří příteli, že lidem závidí schopnost prožívat radost i bolest, vnímat chutě či doteky. Zanedlouho má pocit, že ho lékařka Maggie Riceová, která na operačním sále marně bojuje o život pana Balforda, na okamžik zahlédla. Jeho pokusy uklidnit ji ani dotyky však žena necítí. Seth stále sleduje Maggie, která se nepřestává trápit nešťastnou operací. Jednoho dne ho ale žena zahlédne, a dokonce ho osloví. Oblíbeným místem andělů je knihovna, a právě tady se Maggie opět setká se Sethem, jenž ji upozorní na svou oblíbenou pasáž v Hemingwayově knize. Stráví spolu příjemné chvíle, které Maggii přinesou tolik potřebný klid na další operaci. Pacientem má být poživačný pan Messenger, který k Sethově překvapení vycítí jeho přítomnost a řekne mu, že se ještě nechystá zemřít. Také býval andělem, ale z lásky k současné manželce se rozhodl být člověkem… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (508)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Romantické filmy moc nemusím, tenhle film nebyl ale jen o romantice, měl zvláštní poutavý nádech, takže člověka dost bavil. Dost dobré, zvláštní scény duchů se zde objevovali. Nicolas Cage hrál dobře. I zbytek hereckého obsazení v pořádku. Hudba průměr. Konec filmu byl také dobrý. Sice je film na mě moc romantický, některé chvíle jsem moc nemusel, ale celkově je to obstojná podívaná, která se dá vydržet. Takže dobrý průměr ve výsledku. Mé hodnocení je 57% = *** ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Krásná romantická klasika. Jistě, je to kýč, ale já to tomuto příběhu ráda odpustím. Bylo to atmosferické, působivé a i k zamyšlení. Musela jsem po letech zvednout hodnocení o další hvězdu. Začínám ho mít hodně ráda. Nicolas Cage a Meg Ryan se k sobě krásně hodily. Chemie mezi nimi krásně fungovala a tak by to mělo být. ()

Reklama

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Když jsem tento film viděla poprvé (což bylo už relativně dávno), docela se mi pro svůj námět a atmosféru (myslím ve scénách s anděly) líbil - jenže jak už jsem napsala - to bylo dávno. Za pár let jsem totiž zhlédla klenot jménem Nebe nad Berlínem, a veškerý můj, byť jen nepatrný obdiv Města andělů, byl ten tam! Amíci z toho udělali prachsprostý romantický doják téměř bez jediné špetky filosofie originálu, o atmosféře ani nemluvě! I když - dalo by se říct, že je to vlastně spíš klad tohoto filmu - jsou to takové Wings of Desire převedené do skousnutelného formátu pro naprosto nenáročného diváka. Ovšem tak docela to také není pravda - v MA je totiž většina věcí natočena dost jinak (je to přeci jen Hollywood...a nemůžu si pomoct, ale ta nádherná majestátní Berlínská knihovna by si o tu zde zobrazenou ani neotřela boty!) - ale hlavně konec je naprosto jiný. [Kdo neviděl oba filmy, dál nečte!] Zatímco v NNB vše skončí happyendem, v MA umírá hlavní ženská postava - což se mi tu naopak vyloženě líbí. Je to takové "nehollywoodské" - i když na druhou stranu je to vlastně možná docela vypočítavý záměr tvůrců - přitáhnout osoby ženského pohlaví, donutit je vybrečet se z podoby a pánům tak dát šanci je utěšovat - no, taky možnost. Cage mi tu kupodivu tolik nevadí a anděla, který je ze všeho - pro nás obyčejného a obvyklého - věčně na větvi, ztvárnil (dle mého názoru) docela věrohodně (srovnávat s originálem bych si samozřejmě nikdy nedovolila!). . . . . Stručně, jasně, výstižně: nenáročný romantický slaďák s dobrým námětem, který je zde však jaksi bezpředmětný, neboť jde o remake - skvostnému originálu nesahá ani po kotníky! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Neslzel jsem, nadšení nesdílím. Jen jsem se sám sebe ptal, zda-li by mě ještě dokázal nějaký film opravdu dojmout. Došel jsem k názoru, že ještě stále dokázal. Stačí si vzpomenout na Masku, Forresta Gumpa, Statečné srdce nebo Gladiátora. Na Město Andělů se koukat dá, až po té co uběhne zhruba 40 minut, protože do té doby se opravdu nic vlastně ve filmu neděje. Tedy, ne že by se potom začly dít věci. Prostě Cage potká Ryan a zamilují se do sebe na první pohled. Komu tohle stačí ke štěstí, nechť si film užije co hrdlo ráčí. Třeba i dvakrát týdně. 55% ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Město andělů s andělem Nicolasem by bylo město andělů pěkně na hovno. Nick by už konečně měl pochopit, jaké filmy ano a a jaké filmy ne. Poté bychom mohli být všichni šťastní. Film jsem viděl strašně dávno a pamatuji si z něho pouze to, že se mi totálně nelíbil. Myslím, že jsem ho tehdy ani moc nesledoval, protože to byla strašná sračka. Jinak se mám fajn. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (26)

  • Když se Maggie (Meg Ryan) dívá do zrcadla, není v něm vidět vedle ní stojící Seth (Nicolas Cage). Záběr byl natočen nadvakrát - jednou s Ryan a Cagem, jednou bez herců - a poté spojen dohromady. (HellFire)
  • Videoklip Goo Goo Dolls: Iris (1998) bol natočený na filmových miestach: dlhý tunel, v ktorom kapela hrá, je rovnaký, kde Seth (Nicolas Cage) stretáva Číňanku. Pieseň je súčasťou filmového soundtracku. (Arsenal83)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 55 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama