Reklama

Reklama

Bloody Hell

  • Austrálie Bloody Hell
Trailer 1

Obsahy(1)

Rex (Ben O'Toole) je bývalý voják a před osmi lety zažil jako zákazník banky její přepadení. V příhodném okamžiku vzal spravedlnost do svých rukou a lupiče postřílel. Nešťastnou shodou okolností při tom zemřela jedna pracovnice banky. Soud ho poslal na osm let do vězení, i když ho běžní lidé mají za hrdinu, čímž jenom napomohl rozvoji jeho rozdvojené osobnosti. Po odpykání trestu je Rex známou osobností, což se mu vůbec nelíbí, a tak se rozhodne vycestovat do Finska, kde ho nikdo nezná. Tam ho ovšem hned po příjezdu čeká velmi nemilé překvapení. (C0r0ner)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (93)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Kurnik zase Australáci!:-). Ono to bylo jasný hned. Super humor, ale zároveň slušně drsné, prostě skvělá záležitost. Bavil jsem se vážně výborně od začátku do konce. Jeden čas běhala mezi lidem finská písnička Loituma - Ievan Polkka jako vyzvánění. Australáci jí sem rovnou šoupli do soundtracku :-) !!! Netuším co Alisteru Griersonovi Finové udělali, ale museli mu minimálně sežrat nohu! Bylo super, že tam tvůrci nechali tu finštinu. Bez ní by to nemělo šťávu. Jinak znalcům australáckých filmů jistě to jméno není neznámé! Vzpomeňme válečné Kokody nebo klaustrofobického bezkyslíkového Sanctum. Jestli to někomu přišlo ukecané, tak rozhovory s mým já mne právě na tom dost bavily a daly tomu solidní punc originality. Dávám 4 pásy sponek do hobby sešívačky. * * * * ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Fanoušci Tommyho Wirkoly by měli zpozornit, protože styl není nepodobný jeho nedávné novince Cesta za smířením. Zde bych ale ocenil čistější žánrovku, linka s přepadením banky je imho zbytečná a tříští Bloody Hell na dva různé snímky. Více prostoru naopak měla dostat finská famílie, nenaplněný potenciál bizáru (rodinný výlet na kolech top!). ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Nenáročná jednohubka ze země protinožců, která v rámci žánru rozhodně ostudu neudělala (chápu, že tady nikterak vysoké ambice nebyly, ale mohlo to dopadnout daleko hůře). Samotné jádro příběhu je pěkně šílené a ujeté....no a postava schizofrenického Rexe je ještě ujetější. Jméno Ben O'Toole mi doposud nic neříkalo, ale hlavně díky němu se tento projekt nerozpadnul jako domeček z karet, on filmu dokázal nasadit ty pomyslné podpěry. Rozmluvy se sebou samým patří k tomu nejlepšímu, s čím se tento film za těch 95 minut vytasí. Jak jsem již naťuknul, tak zápletka s unesením hlavního hrdiny Finy, uříznutím jeho nohy a následným útěkem musela vypadat absolutně prapodivně již na papíře, ale chvála bohu, že výsledek se dal snést. Je to sice leckdy přehlídka žánrových klišé jako prase, ale charisma Rexe to zachraňovalo, jak jen se dalo. Brutální závěr nešetřící krví potěšil, překvapilo i to přerostlé "monstrum" na konci. Na zahnání nudy ideálka. 6/10 ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Strašně ukecaný. Nezlobte se na mě, ale tohle byla taková nuda, že jsem z toho měl seriál na 3 večery, jak jsem u toho pokaždý usnul. 3/4 stopáže týhle černý komedie (záměrně nepíšu hororový komedie) sleduješ týpka ve sklepě, co neustále promlouvá s vlastním alter-egem. Teprve až v závěrečný čtvrthodince se mu podaří zdrhnout, vykydlit tu vyšinutou finskou rodinku a, jen tak mimochodem, najít si holku, která bude mít taky asi o kolečko navíc. Do toho akční vsuvka s vyloupením banky, aby ti bylo jasný, že hlavní hrdina je fakt drsňák. Ale jak řikám/píšu, bohužel toho moc neukáže, když je furt svázanej v tom blbym sklepě a navíc mu chybí noha. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Solídna hororová komédia svojim nástupom, vyzeralo to sľubne prvých 20 minút. Potom to tempo podľa mňa postupne klesá a len záver príde s niečím väčším. Ak sa film nebude brať príliš vážne, je celkom pozerateľný. Nie príliš veľa krvi, horor to je vlastne len pár zábermi a dočkáme sa aj zopár dobrých hlášok. Jedna z nich: "Suck my balls! No, it’s fucking disgusting!" ()

Galerie (14)

Zajímavosti (14)

  • Režisér Sean Byrne si scenár obľúbil, ale nakoniec ho odmietol s tým, že na prípravu potrebuje oveľa viac času, než koľko mu dali. (Peter.N.5688)
  • Všetci herci hrajúci fínskych domorodcov boli v skutočnosti Austrálčania a museli sa fínsky jazyk naučiť foneticky. (Peter.N.5688)
  • Herec Travis Jeffrey, ktorý hrá obe dvojčatá, Gaela a Gideona, prišiel na výrazné rozdiely medzi súrodencami sám. Najpozoruhodnejšie je lenivé oko Gideona, ktoré je skutočnou Jeffreyho schopnosťou, a výrazný kontrast v každej z ich osobností. Gael je silný vodcovský typ, zatiaľ čo Gideon je skôr slabším nasledovníkom. V scenári boli v podstate zameniteľné. (Peter.N.5688)

Reklama

Reklama