Reklama

Reklama

Bloody Hell

  • Austrálie Bloody Hell
Trailer 1

Obsahy(1)

Rex (Ben O'Toole) je bývalý voják a před osmi lety zažil jako zákazník banky její přepadení. V příhodném okamžiku vzal spravedlnost do svých rukou a lupiče postřílel. Nešťastnou shodou okolností při tom zemřela jedna pracovnice banky. Soud ho poslal na osm let do vězení, i když ho běžní lidé mají za hrdinu, čímž jenom napomohl rozvoji jeho rozdvojené osobnosti. Po odpykání trestu je Rex známou osobností, což se mu vůbec nelíbí, a tak se rozhodne vycestovat do Finska, kde ho nikdo nezná. Tam ho ovšem hned po příjezdu čeká velmi nemilé překvapení. (C0r0ner)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (93)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Celkem zábavná blbina, kde není nouze hlavně o uřezané končetiny. Sice sem tomu nemohl přijít ze začátku na chuť, asi mi vadil ten finský přízvuk, ale pak se to celkem slušně rozjelo (probuzení se bez nohy) a nechybělo slušné napětí. Rodinka byla fakt nechutně ujetá a finále bylo parádní (hřebíkovačka - top scéna). Dobře natočené, výborné dialogy a hlavní postava skvělá. Bavil jsem se. (424. hodnocení) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Strašně ukecaný. Nezlobte se na mě, ale tohle byla taková nuda, že jsem z toho měl seriál na 3 večery, jak jsem u toho pokaždý usnul. 3/4 stopáže týhle černý komedie (záměrně nepíšu hororový komedie) sleduješ týpka ve sklepě, co neustále promlouvá s vlastním alter-egem. Teprve až v závěrečný čtvrthodince se mu podaří zdrhnout, vykydlit tu vyšinutou finskou rodinku a, jen tak mimochodem, najít si holku, která bude mít taky asi o kolečko navíc. Do toho akční vsuvka s vyloupením banky, aby ti bylo jasný, že hlavní hrdina je fakt drsňák. Ale jak řikám/píšu, bohužel toho moc neukáže, když je furt svázanej v tom blbym sklepě a navíc mu chybí noha. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Kozy, incest, kundičky a další nekorektní prasárničky a mohl z toho být krásný ujetý brak. Nic z toho nečekejte, spíš jen kapku drsnější černou komedii,  v níž se sází hlavně na charisma hlavní postavy a její drsňačení a vcelku se to vyplatilo. Ben O'Toole je formát a doufám, že o něm ještě uslyšíme. Jeho si tu vyslechnete pak do sytosti, ukecanější jsou asi jen tarantinovky a tady je třeba říct, že ty jsou o level zábavnější. Na druhou stranu vše směřuje k očekávanému masakru  a byť jsem si celou dobu říkal, že by to mohlo i skončit zlomyslným strháním výložek našeho hrdiny, tak mě ani nepřekvapivý kydlovací happyend nezklamal.  A díky závěru se možná dočkám i brakovějšího druhého dílu à la Bonnie a Clyde po řeznicku. Nastřeluji čtyři hřebíky do prdele. ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

TAK TOHLE BYL MASAKR! horor, thriller a černá komedie dohromady? why the fuck not?! týpek s rozdvojenou osobností se snaží utéct psycho rodince, která má jedno hodně velký tajemství. zní to jako slátanina, ale ve skutečnosti je film zábavný, kreativní a originální… a dovolená ve finsku najednou nezní tak dobře :D || ❝𝐌𝐲 𝐧𝐚𝐦𝐞 𝐢𝐬 𝐑𝐞𝐱. 𝐏𝐥𝐞𝐚𝐬𝐮𝐫𝐞 𝐢𝐬 𝐚𝐥𝐥 𝐦𝐢𝐧𝐞. 𝐈'𝐝 𝐨𝐟𝐟𝐞𝐫 𝐲𝐨𝐮 𝐦𝐲 𝐡𝐚𝐧𝐝, 𝐛𝐮𝐭 𝐰𝐞𝐥𝐥, 𝐲𝐨𝐮'𝐝 𝐩𝐫𝐨𝐛𝐚𝐛𝐥𝐲 𝐤𝐞𝐞𝐩 𝐢𝐭. 𝐈'𝐦 𝐤𝐢𝐝𝐝𝐢𝐧𝐠, 𝐭𝐡𝐚𝐭'𝐬 𝐚 𝐣𝐨𝐤𝐞. 𝐔𝐦, 𝐰𝐞𝐥𝐥, 𝐧𝐨𝐭 𝐫𝐞𝐚𝐥𝐥𝐲.❞ 🍖🩸 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Bloody Hell" sa pre mňa stalo absolútne ideálnou oddychovou hororovou komédiou. Dokonca by som sa nebránil tomu sa k týmto postavám niekedy vrátiť a dostať ich do nových príbehov. Lebo potenciál tam je. Je to vynikajúci film? Nie. Má určité problémy? Áno. Dokonca mám pocit, že si zobral niekoľko elementov z iných filmov alebo hororových videohier a trošku ich skombinoval dokopy. Ale bavilo ma to sledovať. Páči sa mi, že náš hlavný hrdina rozpráva sám so sebou a ako si vie situáciu analyzovať. Úvod filmu je podľa mňa tiež dosť dobre spracovaný a keď pochopíme ako sa to vlastne na konci celé odohralo, pochopíme aj trošku lepšie udalosti zo súdu. Film je svojim spracovaním síce viac komédia a neberie sa moc seriózne no vo výsledku dávajú jednotlivé situácie nakoniec aj nejaký ten zmysel. Tá fínska família vie byť celkom strašidelná a hlavne ako to celé prežívajú a sú schopní sa aj celkom slušne brániť. Záverečný súboj je možno trošku sklamanie, kde som čakal od strašidelného brata možno trošku viac, no jeho koniec je tak komický, že som sa skutočne pobavil. Ako malá hororová oddychovka s dobrým hlavným hrdinom mi to stačí. Ale nemôžem povedať, že by ten film bol nejako výrazne výnimočný. Možno s výnimkou toho, že sa snaží pobaviť trošku lepšie ako niektoré iné hororové komédie čo som videl. Hodnotenie: B- ()

Galerie (14)

Zajímavosti (14)

  • Scenár mal názov „Blood of an Englishman“ kvôli jemnej väzbe na Jacka a fazuľu. (Peter.N.5688)
  • Ve filmu je spousta odkazů na slavnější klasické kousky. Rexův kamarád barman mu říká, že je jako Temný rytíř nebo Joker. Na letišti Rexe zase jeden z jeho fandů oslovuje: Johne Wicku a Kapitáne Ameriko. Ve sklepě Rexovi říká jeho alter ego, že bude mít „Velký trable v Malém Finsku“, což je odkaz na Carpenterovu klasiku Velké nesnáze v Malé Číně (1986). A hned 2x (prvně na začátku ve sklepě a podruhé na konci v autě) je ve filmu narážka na velice podobně laděnou – klasickou „kingovinu“ Misery nechce zemřít (1990). (Haymar)

Reklama

Reklama