Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rick je po událostech v hotelu Bogeda Bay vyslýchán policií. Považují ho však za blázna, než aby věřili jeho příběhu o ďábelských stvořeních, co vysávaly ze svých obětí veškerou sílu. Pro nedostatek důkazů je propuštěn a o případ se začne zajímat doktor Jennings, který na to má svůj názor. Rick se mu zmíní o Toulonově tajemství života i o loutkách. Jennings uvažuje o moci, které by dosáhl při nalezení těch loutek a tak se vydává do hotelu. Není však sám, kdo má o loutky zájem - vládce podsvětí Sutekh vymyslel nový a daleko lepší plán na jejich zničení. V posledním boji přežije však jen jedna strana, a tak budou muset spojit své síly a schopnosti. (Rodriguez)

(více)

Recenze (17)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Musím zmínit práci s loutkami a celkově trikovou stránku, která je opět velmi dobrá, a to i protože, že je zde více interakce s lidmi, což je vždycky o něco zajímavější než pouze interakce samotných loutek mezi sebou. „Puppet Master 5“ není výborný horor, ale přece jen má k hororu o něco blíž než předchozí film a daří se mu místy vytvářet poměrně dobré a děsivé scény. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Všemocný Sutekh se po předchozím průseru nasral a pochopil, že co si neudělá sám, to mít nebude. Veškerou svou moc a sílu vloží do nového malinkatého Totema a světe třes se. Přímé pokračování nepovedené čtyřky je na chlup stejná hloupost s prakticky tou samou za vlasy přitaženou dějovou linkou, jen trochu pozměněnými dialogy a hereckým ansámblem, s opět nevraždícími loutkami a jen jedním několikacentimetrovým Totemem, který ale díky koncentrované Sutekhově moci občas vykouzlí proud zelené mlhy. Naprosto zbytečný film, jen z milosti a za loutky zase za dvě. ()

Reklama

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo už pre masochistov. Jediným pozitívom je, že sa nadväzuje na predošlú kapitolu, Rick končí na policajnej stanici a s čerstvým obvinením za úmrtia kolegov. Lenže po úvodných piatich minútach scenár končí, obaja od Omegy sa rozhodnú nezávisle od seba navštíviť hotel Bodega Bay a už len bez rozmyslu behajú chodbami, hľadajú bábky, potom svojich parťákov, potom zase bábky, akéhosi votrelca čo má za úlohu už ani neviem čo a zase bábky. Skrátka nuda na tretiu a céčko ako vyšité. Úmrtia zas o hovne a zrátate ich na jednej ruke. Bábky sú už anjeli strážni a neublížia ani muche, podľa mňa aj ten čo sa zosypal do výťahovej šachty skočil sám. A čo tam zrazu robí Vader netuším ani ja. Piaty diel Puppet Master je vážne zlý a happy end aký bez vysvetlenia chalaniska sprosťuje od viny to iba podtrhuje. S biedou jedna. ()

JesterKruger 

všechny recenze uživatele

Jo!!! Ohnivec (Torch) ten výbuch na konci filmu nepřežil!!!! Jsem rád, že Torch zde umřel, protože v něm byla duše nácka. Ohnivec je zlý jako vždycky, zatímco v tomto díle ho ostatní loutky (Hodné loutky) využívali k vyhrání boje mezi zemí a peklem. Film se odehrává od konce (průměrné) čtyřky, ketrá nic kromě efektů a nových loutek nic zajímavého nepřinesla. Poté co je Rick obviněn z vražd, zatímco Dr. Jennings a jeho kumpáni vnikli do Hotelu Bodega Bay Inn, kde už čekají ostatní loutky, a zničeho nic se objevil Torch, a co víc, Rick se choval jako kdyby ho znal. Torch byl v zajetí loutek, a tak poslouchal jejích příkazy, a loutky pomáhaly Rickovi, zatímco Sutekh vyslal svého nejsilnějšího Totema, jenž se do něho převtělil Sutekh. Loutky sice Jenningse i Sutekha zastavili, ale za cenou velké tragédie. Tunelář, Střelec, a má oblíbená loutka Kašpárek zemřela :(. Ale jsem naopak rád, že Sutekh i Torch jsou po smrti. Zbylé tři loutky: Čepelkář, Pinhead a Decapitron jsou opravení, a tím film končí. Stejně jako trojka s dvojkou se pětka u mě zařadila mezi mé nejoblíbenější díly této série. Stačilo kapku více se snažit, a Pětka by byla na stejné úrovni jako trojka. Také jsem si všimnul, že tu hraje herec z RoboCopa 2, který hral starostu Detroitu. Následující film Curse of the Puppet Master, také ohodnotím, a ten je také velmi..... Uvidíte sami. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tohle se kupodivu povedlo. Podobné jako předchozí díl, ale tentokrát se nejedná o čistokrevný trash, ale celkem i seriózní zpracování a baví to taky, takže za to ta jedna hvězda nahoru. Nicméně opět škoda, že stejně jako v jiných obdobných sériích, tak i v této ten přídomek Final Chapter neplatil.70% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Posledná časť série, na ktorej sa podieľal tvorca špeciálnych efektov David Allen. (beso74)
  • Posledná časť série, ktorá bola uvedená na video prostredníctvom spoločnosti Paramount Pictures. (beso74)

Reklama

Reklama