Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studenti druhého ročníku jednoho pražského gymnázia jedou na povinný lyžařský kurz. Nikoho příliš netěší, že hlavním vedoucím je přísný profesor Karda, který vzal s sebou dceru Mariku. Kromě Kardy tvoří dozor mladá učitelka Hanka, zkušená a skeptická učitelka Boženka a pohledný instruktor Vláďa. Od počátku kurz provázejí drobné konflikty. U Vikyho Cabadaje, který je vůdčí osobností třídy, najde Karda rozbitou láhev vína. Hned první večer se po večerce kluci vydají na dívčí pokoj a profesor je málem přistihne. Další den začíná výcvik, ale také zápolení mezi Vikym, Radkem a Karlem o Maričinu přízeň. Té se však líbí instruktor, a tak se jejich snahy soustředí na to, jak Vláďu znemožnit. Zatímco se ho snaží vyšachovat, má Karda problémy s věčně opilým kotelníkem, který odmítá topit, protože má koks složený před chatou. Kardovu žádost, aby mu pomohli uhlí složit, kluci odmítnou. Potom se však domluví s kotelníkem, že jim za složení obstará alkohol. Když pak Karda odjede na celý den a noc mimo chatu, využijí příležitosti a benevolence učitelky Hanky a uspořádají v kotelně tajný mejdan. Karel se opije do bezvědomí, a když jej ostatní najdou ve sněhu, zavolá Radek i přes nesouhlas ostatních učitelku. Ta začne případ vyšetřovat, ale všichni předstírají, že o ničem nevěděli, a nechají v tom Radka samotného. (TV Nova)

(více)

Recenze (612)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Komedie je to jen zpola, zejména druhá polovina je poměrně dost trefným a hořkým dramatem, které kupodivu obstává i v porovonání s veselejšími stránkami filmu. Za pochvalu stojí výborně trefená atmosféra, trefený styl mluvy (většina dnešních snímků by mohla jen závidět) a výtečné herecké výkony dospívajících. Mám pocit, že čím jsem starší, tím méně se tomu filmu směju... a to není výtka. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Skvělé postavy, které se vzájemně výborně doplňovaly: od outsidera Máchy přes frajera Cabadaje, krásku Mariku jejího otce "šéfa" Kardu, profesně vyhořelou Boženku, flegmatického kotelníka až po filozofující dvojici Radka a nadšené učitelky Hanky. "Čeho se na nás dopustili druzí, s tím se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami." - Francois de La Rochefoucald ()

Reklama

Arbiter 

všechny recenze uživatele

... Čeho se na nás dopustili druzí, s tím už se nějak smíříme, horší jeto s tím, čeho jsme se dopustili sami na sobě... Lidi jako je Radek budu dycky respektovat... Být tim, čim doopravdy jsme, neni nic lehkýho a v pubertě už vůbec ne. V každym se to pere a málokdo se dostane tak daleko, aby se nechoval tak, jak se od něj očekává, ale tak, jak to cítí.. Pro mě hrozně důležitý téma, ač postavený v kulisách lyžáku souškovacího období... Edit: Jak tak koukám na ostatní komentáře, tak jsem vlastně úplně zapomněl, že to je i výborná komedie! :-D Jsem se holt nechal strhnout tim koncem no... ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Ked' som to videl prvý krát, zhruba tak pred 40timi rokmi, váľal som sa od smiechu, ale i mal ťažkú depku z toho záveru. Dnes, s odstupom času, ponechávam hodnotenie kvôli nostalgii  k detstvu, v ktorom som vyrastal a kvôli dobe, kedy leto bolo letom a zima naozajstnou zimou. Pohodová coming -of - age dramédia z môjho pohľadu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„To jsme moc nepostoupili, že jo pane profesore?“ Príjemná zimná retro komédia o školskom zájazde na horskú chatu, plná očakávaných udalostí (lyže, mlieko), labužníckych dialógov a solídneho hereckého obsadenia (prevažne mladistvých rolí), v ktorej sa mnohí nostalgicky našli (vzťahy, alkohol, sex). ()

Galerie (14)

Zajímavosti (40)

  • Při společenské hře je použita báseň od Alexeje Sergejeviče Puškina "Tatjanin dopis na rozloučenou Oněginovi". (M.B)
  • Jeden ze žáků se jmenuje John, stejně jako scenárista filmu Radek John. (Monco)
  • Od roku 1997 funguje v Plzni lyžiarska a snowboardová škola s názvom "Sněženky a Machři". (Raccoon.city)

Reklama

Reklama