Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kapitána Pika navštíví jeho budoucí já, které mu ukáže důsledky jeho činů. (SkyShowtime)

Recenze (20)

Martinius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

epizoda, ktoru by mohli zavidiet vsetci od kirka, cez picarda, siska, janeway az po archera. vlastne, kirk si v nej zahral a jeho postava je hommage na povodny diel TOS. pocut scottyho hlaskovat je na nezaplatenie. je to epizoda, kde sa brilantnost i respekt k TOS klbi s originalnostou a bez vahania ju zaradujem k najlepsim epizodam startrekovskeho vesmiru. uz aby sme tu mali druhu seriu. ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co by bylo, kdyby bylo nebo možná nebylo, všechno jinak. Variace na jednu z nejznámějších epizod TOSky s trochu divným Kirkem a perfektně vystiženými Romulany. Nic proti, jenže stejně celou dobu víme, že je to slepá dějová odbočka, takže o nějakém tom napětí se prostě nedá mluvit. Update po druhém shlédnutí: zajímavé je, že zatímco původní epizoda byla cvičením v taktice, prakticky okopírované z ponorkové války z druhé světové, toto rozšíření řeší spíš volbu správné či špatné strategie ve vztahu k nepříteli. Takhle to dopadá, když vám z velení zadají úkol Udělejte cokoli, abyste zabránili válce. ()

Reklama

cyphercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl je bez debat důstojné zakončení první řady, jen mi "malinko" vadí dvě věci - jedná se opět o v podstatě neoriginální nápad, tvůrci si zase "vypůjčují" námět z předchozích Treků, a to mi prostě vadí. Co mi ale dojem z této epizody zkazilo suverénně nejvíc byl herec ztvárnící Jamese Kirka, to opravdu v celém Hollywoodu nemají někoho více podobného když ne Shatnerovi, tak aspoň Pineovi?? Tato volba byla opravdu příšerná a na míle vzdálená originálu po všech směrech, ať už fyzicky či projevem. 80% ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hrátky s časem se mohou vymstít, protože je spousta scénáristů využívá neobratně, jen jako záminku pro alternativní příběh. Ale někdy je ten příběh tak dobrý, že divák ten chatrný rámec neřeší. Tak, jako tady. Ale přesto přiznám, že mi obsazení Kirka nesedí a že je mi bližší cesta, kterou se vydaly poslední celovečeráky. A ano, mám i pár malicherných poznámek, jako proč pořád tvůrci řeší jestli Uhura zůstane, když všichni vědí, že ano, jak může trvat válka s Romulany tak dlouho, aniž by někoho zajali a jak vědí Romulané, kolik času jsou dvě hodiny. A co se týče výhružky, že Klingoni by případnou nespolupráci při zachování časové osy řešili násilím...to byl dobrý vtip. Nedělej nic jinak a umři za sedm let, nebo tě zabijeme :-) Ale ano, tohle je prostě Star Trek. Ve své nedokonalosti, na hraně mezi sci-fi pro děti a sci-fi pro dospělé, kteří se skrze něj do dětských let vracejí. Je to o emoci, kterou to nese, o radosti, že vidíme postavy, které máme rádi...tady má ten fanservice svoje pevné místo. I když tato epizoda končí podivně a vlastně i hloupě...vždyť všichni víme, že v budoucnosti bude Una ve vězení...těším se na další řady a velmi rád konstatuji, že mise byla splněna...konečně je tady důstojný nástupce Nové generace. Víc, než jen důstojný. ()

JindraLne 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro nefanouška možná tuctový díl, pro člověka, co má Star Trek nakoukaný, je to nesmírně důležitý a hodně dobře provedený kus celé skládačky. Nejen, že se nám tu ukazuje, jak se dala situace z Balance of Terror zvrtat, ukazuje rozdíly mezi kapitány Enterprise, ale hlavně vysvětluje, proč Spock pro Pikea tolik riskoval v díle Menagerie. Za mě jeden z nejpovedenějších dílů Star Treku, minimálně po Kurtzmanově rebootu. A že je plný klišé? Já si pomůžu citátem doktorky Finn z Orvillu: "Clichés become clichéd precisely because they're valid enough to bear endless repetition." A tahle epizoda je toho výborným příkladem! ()

Galerie (42)

Reklama

Reklama