Reklama

Reklama

Hook

Trailer

Obsahy(1)

V ambiciózním dobrodružství Hook od úžasného Stevena Spielberga hraje Robin Williams dospělého Petra Pana a Dustin Hoffman nechvalně proslulého kapitána Hooka. O zábavu se postarají také Julia Robertsová v roli víly Zvonilky, Bob Hoskins jako pirát Smee a Maggie Smithová coby babička Wendy, kteří musí stárnoucího právníka Petra Banninga přesvědčit, že byl kdysi legendárním Petrem Panem. A tak začíná nové dobrodružství, v němž se Petr vydává do země Nezemě, aby ochránil své dvě děti před kapitánem Hookem. Cestou znovu objeví sílu představivosti, přátelství a kouzel. Nová verze klasického příběhu, určená dětem všech věkových kategorií, byla v roce 1991 nominována na pět Oscarů včetně kategorie nejlepší vizuální efekty. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (323)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkný rodinný film, dobře zpracovaný námět Petra Pana, krásné scény s létáním, překrásná scéna, kdy si parta chlapců uvědomí, že ten velký nudný advokát je skutečně jejich úžasný vůdce Peter Pan. Robin Williams je skvělý Petr Banning ( kdo jiný by tak dobře zahrál chlapce, co nechtěl nikdy vyrůst ) a Dustin Hoffman si Hooka vyloženě užívá ( i když na záporáka prostě nemá obličej ). Bohužel jsem film viděla jen s naprosto strašlivým dabingem ( hlavně chlapci z Peterovy bandy ). ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Jeden zo Spielbergových preplácaných projektov, kde si režisér v rokoch, spĺňa svoje detské sny. Ale, ako keby film netočil dlhoročný profesionál, ale Psíček s Mačičkou. Dielo zachraňuje strhujúca vizuálna stránka, ale v tomto prípade je to málo. Veď Spielberg vie točiť rozprávky, tak nechápem tento nezdar. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si asi po 10 letech zopakoval Spielbergovu variaci na dobrodružství Petera Pana a musím uznat, že zub času se na filmu dost podepsal. Pořád má ještě něco do sebe ale na druhou stranu je až moc dětinská a doslova přetéká moralizováním. Dnes bych tomu dal tak 3* ale z nostalgie tam přihodím i tu čtvrtou. ()

mrksik 

všechny recenze uživatele

Svet fantázie, kde sa žijú sny a na ten reálny "život" sa zabúda v sladkých hrách. Stačí uveriť :-) Film môže svojou prílišnou infantilnosťou mierne odrádzať, ale niektoré momenty naozaj stáli za to a zimomriavkovalo sa jedna radosť. Moralizovanie mi prišlo vo filme pre deti (je to film pre deti!) v zásade prirodzené, aj keď naturalistickejšie poňatie by mohlo celý koncept ozvláštniť a posunúť ho vyššie. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Jedinečné filmové dobrodružstvo a návrat do detského sveta fantázie. Veľkolepá výprava, nad každým záberom som sa až rozplývala a úžasná hudba Johna Williamsa. Prekrásne filmové spracovanie príbehu o Petrovi Panovi. Hook je pre mňa filmový klenot od Spielberga. Videné v kine💙 [Kult Sneak] 85%. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (29)

  • V britském filmovém časopise „Film Review“ byl Hook ohodnocen pouze jednou hvězdou z pěti možných a byl označen za první nepovedený Spielbergův film. (Locksley)

Související novinky

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

16.11.2013

Svérázný britský režisér se prosadil hlavně adaptacemi literárních klasik (naposled rozporuplně přijatá Anna Kareninová). Zdá se, že si tentokrát dá pro změnu něco lehčího, víc zaměřeného na rodinné… (více)

Reklama

Reklama