Reklama

Reklama

Julie Andrewsová - melodie života

(TV film)
  • Francie Julie Andrews – La mélodie de la vie (více)
Francie, 2019, 51 min

Režie:

Yves Riou

Scénář:

Yves Riou

Hrají:

Julie Andrews (a.z.), Audrey Hepburn (a.z.)

Obsahy(1)

Portrét představitelky filmové Mary Poppins, fenomenální britské herečky a zpěvačky... Existují herečky, jež díky svým legendárním výkonům na filmovém plátně nikdy nezestárnou. Je paradoxem, že dva takové nejzářivější příklady z historie kinematografie byly zároveň velkými rivalkami. Pokud si při vyslovení jména Audrey Hepburnová vybavíme snímek My Fair Lady, pak u Julie Andrewsové jedním dechem dodáme Mary Poppins. Přitom Julie Andrewsová byla původně jasnou volbou pro hlavní roli v My Fair Lady, protože v ní excelovala už na jevišti Broadwaye. Jack Warner si ovšem vybral tehdejší hvězdu větší velikosti a… prohloupil. Julie se naopak stala první volbou samotného Walta Disneye, který byl dokonce ochoten počkat s natáčením, až herečka porodí a… vyhrál. Stalo se, že oba filmy se proti sobě ocitly tentýž rok jak v nominacích na Zlaté glóby, tak na Oscara. A byla to Julie, kdo se zlatou soškou v ruce děkoval… Jacku Warnerovi. Kdyby ji neodmítl, patrně by nemohla natočit Mary Poppins. Jinak ale měly obě slavné herečky hodně společného. Stejně jako Audrey, neměla ani Julie jednoduché dětství. Byla sice zázračným dítětem s kouzelným hláskem, ale její matka i otčím, oba kabaretní umělci, byli alkoholici. Julie se velmi brzy prosadila na divadle a v útlém věku odjela z rodné Anglie dobývat Ameriku. A dobyla celý svět. Nikdy však nechtěla zůstat herečkou jedné role. Přestože vždy tíhla k muzikálům, ráda si zahrála i v dramatu či v komedii. Naposledy si ji pamatujeme jako královskou babičku v obou dílech Deníku princezny, ale její hlas je stále ještě slyšet v originálním znění mnohých animovaných filmů. Právě prý pracuje na dalším pokračování Mimoňů. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Není moje oblíbená herečka ani zpěvačka a muzikály obecně nejsou můj oblíbený žánr. Mary Poppins nesnáším, stejně jako Za zvuků hudby - obojí mi připadá jako bolehlavový kýč. Leč, dokument o Julii Andrews to bere z gruntu, od jejího trudného dětství, dospívání, zneužívání rodiči až po hvězdnou kariéru následovanou občasnými pády. Rozhodně zajímavý portrét velmi zajímavé osobnosti, která v soukromí rozhodně nebyla jako její nejslavnější role. Ta historka s kytičkou fialek mi vyrazila dech, já bych nedokázala reagovat tak šibalsky. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Tradičně kvalitní a vyvážený francouzský filmový dokument se nevyhýbá stinným místům života mimořádně nadané anglické herečky, která střídavě dobývala a ztrácela hollywoodskou továrnu na sny. Poučné i inspirující zároveň. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Za zvuků sudby. Modla Julie, popínavá pinie. V zahradách umu, v zeleni času propíná, čáry máry múzické. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama