Reklama

Reklama

Banksovi jsou úplně normální rodina, žijící v pěkném domě v Třešňové ulice č.17. Bohužel pan a paní Banksovi pro samou práci nemají na své děti tolik času, kolik by si přáli, a proto musí pro ratolesti najmout paní na hlídání. Již po několikáté dává pan Banks inzerát do novin. Ale netuší, že stejně tak učinily i jeho děti. Potíž je v tom, že jak Jane (Karen Dotriceová), tak Michael (Matthew Garber) nejsou zjevně s výběrem těchto pečovatelek spokojení, protože u nich žádná dlouho nevydrží. A tak si šestá chůva za poslední čtyři měsíce balí kufry. Přísný otec seznam s požadavky dětí striktně odmítne a roztrhaný ho hodí do krbu. V noci ovšem do domu vnikne západní vítr, zmocní se útržků a odnese je vzhůru k nebi. Ráno stojí na prahu domu Mary Poppinsová (Julia Andrewsová) s tím samým seznamem v ruce, tentokrát ale celým. Mary Poppinsová je na první pohled důstojná osoba, se kterou není radno žertovat, ale i bytost plná fantazie, která navíc umí čarovat! Velké dobrodružství začíná! Podkladem nestárnoucí rodinné muzikálové komedie z roku 1964 se stala dětská knížka anglické spisovatelky P.L. Traversové z roku 1934. Příběh zasazený do Londýna r. 1910, plný fantazie a bláznivých nápadů, je ideální předlohou pro filmovou adaptaci a poskytuje vynikající muzikálovou příležitost Julii Andrewsové, která za svůj výkon získala Oscara. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Ukázka z filmu 2

Recenze (196)

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Byl jsem donucen se podívat na toto dílo a přežil jsem. Nebavilo mě to, vtipy trapné a vím, že ani jako malý bych ten film neocenil. Daly se tam anjít dobré myšlenky a asi 4x jsem se zasmál. Ale 140 minut mě totálně uspalo a otrávilo. V šedesátých letech to mohla být pecka, ale když se na to podívám v roce 2013, tak trpím. Nicméně chápu, že se to někomu líbí a má ten film rád. Proti gustu nic... ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Cukr a popel - Mary a Bert. Disneyovská pohádka s disneyovsky sweet koncem, kde se kromě zpěvu a tance také hodně létá a naším hlavním úkolem je srovnat si v hlavě žebříček hodnot (cukr nebo popel?). Pěkné triky, energický hip hop komeníků, sympatická Mary, trapák Bert (cituji yenn), a idylický pohled na Londýn roku 1910. 60%. ()

Reklama

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Pamela ta práva prodávat neměla. Neskutečná nuda, na více než 2 hodiny roztažený příběh tvořený pár epizodami spojenými otravně dlouhými tanečky, co děj nikam neposunují. K tomu přehrávající a šišlající Van Dyke. Nic z toho, co Hanks slíbil v Saving Mr. Banks ve filmu nebylo. Jediný důvod, proč jsem vydržel, že Julie je fakt kus. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Písničky jsou skvělé a chytlavé. Mary v podání Julie Andrews je "prakticky dokonalá v každém směru." Jenomže to je taky asi všechno. Výstupy se zvířátky jsou kýčovité a příběh nemá žádný spád. Líbili se mi oba představitelé rodičů. Jenomže ta část příběhu v bance mě dost nudila a vůbec to bylo celé dost roztříštěné. Podle mě to mohlo být ještě víc pohádkové. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Osobně mi to přijde jako vtíravá podívaná o dokonalé Mary Poppins žijící v dokonale barevném světě, kde i nedokonalost je dokonalá. Slovem klasika bych tady neoperoval, pokud tím označením nemáme na mysli určitou sortu vybraných filmů, kde laický názor nemá valného mínění. Nikomu to neberu, ale kdyby u mě Mary zaklepala, tak jí ze zlou vykážu i s jejím deštníkem... ()

Galerie (130)

Zajímavosti (61)

  • Mary Poppins a paní Banksová spolu během filmu nikdy nepromluví. (Karlos80)
  • Walt Disney chtěl práva na film od spisovatelky P. L. Traversové koupit již roku 1938, ta však tehdy odmítla. (ČSFD)

Související novinky

Mary Poppins se vrátí

Mary Poppins se vrátí

21.12.2016

Kouzelná vychovatelka Mary Poppins u nás není moc známá. V Americe ale knihy Pamely Lyndon Travers uctívají, stejně jako film s Julií Andrews z roku 1964. V době sequelů, remakeů a rebootů to… (více)

Tom Hanks jako nenáviděný Walt Disney?

Tom Hanks jako nenáviděný Walt Disney?

11.04.2012

Po Mém týdnu s Marilyn a právě natáčeném Alfred Hitchcock and the Making of Psycho se vynořil další projekt, jehož děj se točí kolem vzniku slavného filmu. Tentokrát se dozvíme, jak vznikala… (více)

Spielbergova Mary Poppins

Spielbergova Mary Poppins

05.01.2006

Zřejmě nevyčerpatelná studnice fantazie a hravosti, kterou je režisér Steven Spielberg, se chystá točit remake legendárního muzikálu Mary Poppins z roku 1964. V něm si tehdy Julie Andrews zahrála… (více)

Reklama

Reklama