Reklama

Reklama

Gigant

Trailer

Obsahy(1)

Velkolepý epos o soupeření pozemkových vlastníků s naftovými magnáty v americkém Texasu. Přetékající ropné vrty, peníze, intriky, rvačky. Zámožný Texasan Bick Benedict (Rock Hudson) se ožení s krásnou, cílevědomou a houževnatou Leslie (Elizabeth Taylor) z Marylandu. Jejich život na ranči není vůbec jednotvárný. Musí denně řešit problémy s honáky dobytka, pomocnými dělníky z Mexika i s jejich mladým předákem (James Dean), ze kterého se nakonec stane mocný ropný magnát. V roli Jetta Rinka se objeví legendární James Dean, který zemřel pouhé dva týdny po dokončení tohoto filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (22)

James Dean (2001) (TV film)

  • James Dean patrí medzi málo hercov, ktorí boli na Oscara nominovaní po smrti. A to hneď dvakrát – za filmy Na východ od raja (1955) a Obor (1956). (toi-toi)

Tahle země není pro starý (2007)

  • Některé ze scén se natáčely přímo v texaském městě Marfa a jeho okolí, kde se v 50. letech natáčel i poslední film Jamese Deana Gigant (1956). Štáb zde sousedil s produkcí filmu Až na krev (2007). Jednoho dne při natáčení krajinek museli Joel a Ethan Coenové kvůli masivnímu černému kouři stoupajícímu k obloze natáčení na den pozastavit. Příčinou mraku bylo, že pyrotechnici sousedního filmu testovali zapálení vrtné věže. (DaViD´82)

Reklama

Reklama