Reklama

Reklama

U-Turn

  • USA U Turn (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bobby Cooper (Sean Penn) uhání ve svém autě směrem k Las Vegas, aby srovnal hráčský dluh u mafiánů, kteří už ho kvůli prodlení v platbě připravili o dva prsty. Doufá, že pak bude volný jako pták. Porucha na autě ho však zavede do ospalého arizonského městečka s nepatřičným názvem Superior. Zde se ocitne v pasti, protože přijde o všechny peníze a nemá jak si nechat auto opravit. Když se seznámí s krásnou Grace McKennovou (Jennifer Lopezová) a jejím vlivným manželem Jakem (Nick Nolte), cíl uprchnout z města rázem ustoupí základní potřebě přežít. Jake nabídne Bobbymu peníze za vraždu Grace. Ta ho později požádá, aby se zbavil Jakea. Oba mu nabízejí způsob, jak se dostat pryč – když pro ně zabije toho druhého. Jakmile se však Bobby nechá zatáhnout do smrtící hry chtíče, šílenství a peněz, začne jít opravdu o hodně... (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (465)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Výborná náznakovka road movie, kde však dobrodružství na cestách končí velice záhy. Dalo by se to nazvat také trampoty pana zoufalce Penna, jenž je vláčen životem za přispění kurefské dávky ironie osudu. Snímek se pyšní parádním hereckým obsazením, kdy si Oliver Stone nechal záležet na každé figurce, čímž pozvedl kvalitu na top úroveň. Ostatně Stone jede v zajetých kolejích a scénáristicky, vizuálně i ironicky dává vzpomenout na Takové normální zabijáky, od kterých si ale dává pár kroků odstup, protože U-turn se tváří daleko víc konzumně. Doporučuju. 90% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Resty z devadesátek spočítám na prstech jedné ruky, jelikož jsem tehdy sjížděl všechno včetně romantických komedií s Meg Ryan. U Turn byl jedným z nich a teď lituji, že jich v záloze nemám víc, protože zavzpomínat si na tyhle herecké gardy je eňo-ňuňo labuž. Když už si myslíte, že vás zde po šíleném, umaštěném automechanikovi Billy Bob Thorntonovi nebo násilnickém úchylákovi Nicku Noltem nic nepřekvapí, objeví se na scéně nagelovaný vynervovaný frajírek Joaquin Phoenix a máte divácké Vánoce. Přesto mám s touto stoneovkou trochu problém - jak je skvělá v atmosférickém rozjezdu a narůstajícím drajvu do čím dál absurdnější fucked-up situace hlavní postavy, tím v ní čím dál více skřípe nesourodá mixáž dramatu s komedií, se kterou si neumí rady ani Morricone. A ve finále se pak jejímu specifickému scenáristickému rozumu vymkne z rukou úplně všechno. ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

Svět U-Turn je další z precizních ujetin páně Stona, nepochybně. Brutální střihy, násilné přechody barevného a černobílého materiálu, geniálně divné úhly záběru. Tahle to sice zní jak videoklip, ale to by U-Turn nemohl mít tak zábavně ironický děj. Městečko v poušti, které tak (ne)trochu připomíná Creeky z dob Divokého západu, až na to, že v téhle díře nenajdete jediného normálního člověka a ani ten frája, co kolem jen projížděl a zařvalo mu auto, tomu rozhodně nepřidá. Atmosféra je tu dusnější než vzduch, co hlavní pošuci a hajzlíci ztěžka vtahují do nozder. Totálně úletové figury, rádoby idylický hudební doprovod, nepředvídatelný děj a zvraty, to je jen pár pozitiv, které dělají z U-turn něco víc než jen krásný klip. No a od krutě satirické až černohumorně absurdní grotesky je jen krůček ke krvavé lázni... 80%. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Co mě na U-Turn zaujalo, byla atmosféra arizonského zapadákova, geniální soundtrack ze známých a skvělých písní, ale také melodií od Ennia Morriconeho, jenž svou hudbou dodává scénám další rozměr (nejen v tomto filmu). Na výsledném - a velmi pozitivním - dojmu se však podepsaly také vynikající herecké výkony Seana Penna a Nicka Nolteho, přičemž i Jennifer Lopez příjemně potěšila. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela zvláštní film. Trochu mě to připomnělo Fargo skrz zvraty. Opravdu skvělá role pro Jennifer Lopez. Sean Penn je prostě smolař, a to ho doprovází celý film v tomto zapadákově. Billyho Boba Thorntona bych ani v roli vidláckého automechanika nepoznal. :D I Claire Danes a Joaquin Phoenix tu mají dobré štěky. Celé se to prostě odehrává v jednom zapadákově v Arizoně, odkud se Penn snaží dostat. smůla se mu ale lepí na paty. "Měl byste dávat víc pozor." ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • Fotky malé Grace na konci filmu jsou autentické fotky malé Jennifer Lopez. (Ai.ma)
  • Joaquin Phoenix se na plátně objeví poprvé za doprovodu písně Ring of Fire od Johnnyho Cashe. Tohoto zpěváka si pak za pár let zahrál v biografickém snímku Walk the Line. (Ai.ma)
  • Natáčelo se od 4. listopadu 1996 do 16. ledna 1997 ve státech USA – Arizona, Nevada a Kalifornie. (BMW12)

Reklama

Reklama