Reklama

Reklama

Vzpomínky na Itálii

  • Velká Británie Made in Italy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Londýnský umělec Robert (Liam Neeson) a jeho syn Jack (Micheál Richardson) před lety ztratili svou ženu a matku. Navzájem se odcizili, teď se ale společně vracejí do jejich starého rodinného domu v Toskánsku, protože ho potřebují narychlo prodat. S domem se pojí dávné šťastné i nešťastné vzpomínky, které vybledly a zpustly stejně jako dům. Místo idylické venkovské vily ze svých vzpomínek najdou téměř ruinu s protékající střechou, s kusy omítky padajícími ze stropu i zdí a s plandajícími okenicemi i dveřmi. Nezbývá jim, než se tu neplánovaně zabydlet a pustit se do oprav. Přirozená nešikovnost je přinutí hledat pomoc u místních rázovitých zedníků a Jack v místním městečku doslova a do písmene narazí do Natalie, krásné majitelky malé restaurace. Jak opravy domu pokračují, otec a syn také krok za krokem opravují svůj vzájemný vztah, který během let po maminčině smrti zchátral stejně jako jejich venkovská usedlost. Půvabné Toskánsko s úzkými silničkami mezi zelenými pahorky a vinicemi, místní lidé, slunce a nesmělý počátek romantického vztahu Jacka a Natalie fungují jako nejlepší rodinná terapie. Nakonec vše vypadá, že Vzpomínky na Itálii budou tentokrát pouze krásné. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (83)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Krásne toskánske scenérie boli tou najväčšou prednosťou celého filmu. Čo sa týka deju, tak tá metafora medzi rekonštrukcie domu a rekonštrukcie vzťahu medzi odcudzeným ocom a synom, to bolo síce pekná symbolika. Avšak príbeh ako taký nebol ničím zaujímavý a len sotva sa človek nechal unášať dejom. Navyše, postava Roberta mi bola dosť nesympatická, no to bude možno aj tým, že Liama Neesona som si nikdy nedokázal obľúbiť. Ale to Toskánsko bolo fakt pôsobivé, no keby sa chcem rozplývať len nad tým, to by som si rovno mohol pustiť nejaký dokument... ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Příběh nalézání cesty k sobě otce a syna již byl natočen v mnoha podobách mnohokrát a tento není moc originální ani z hlediska scénáře ani filmovými řemesly. Do příběhu se musíte ponořit emočně a pak začne fungovat. V Toskánsku jsem byl dvakrát na kole a tato překrásná krajina drží film nad vodou. A také film s tématem vyrovnání se s traumatem ze ztráty blízkého se neutápí v depresích. Je pozitivní a vřelý. Neeson podobný příběh sám prožil, proto mezi jeho synem Jackem probíhá uvěřitelný vztah, stejně jako mezi Jackem a Natálií v romantické lince, kterou znázornila Italka Valerie Bilellová. Jako každá výrazná postava je zavalena svými problémy. Ty ale působí realisticky uvěřitelně. Jen se jeho manželka , herečka, nezabila v autě, ale na lyžích. Téma potlačeného žalu a pocitu viny se silně vyvalí v jedné emotivní scéně. Ve filmu je ale více humoru než dramatu. Jiskří to v kontaktu s podivínskými domorodci a vzájemným škádlením Neesona se synem Jackem. Kata je komická postava realitní makléřky, jejíž manžel otěhotněl sekretářku a tak se přestěhovala do slunného Toskánska s vinicemi na vlnících se kopečkách. Celkově je to dost předvídatelné a snaží se toto dílko působit hlavně na vaše emoce. ()

Reklama

xzajox 

všechny recenze uživatele

Ako taký vánok, ktorý Vás schladí v horúci jarný deň, či počas kľudnej letnej noci... Áno, takto by som nazval atmosféru filmu a nedá sa mu odoprieť, že som ho vďaka tomu pozeral s príjemným pocitom aj napriek jeho nedostatkom. O hercoch nemožno povedať nič zlé. Neeson je vynikajúci a zvyšok obsadenia nesklame. To, čo mi na filme najviac vadilo je gýč. Toľko scén som vedel predvídať a stali sa presne do bodky, ako som čakal, pretože už som to videl v niekoľkých filmoch dávno predtým. Napriek tomu sa tam však našlo aj zopár originálnych a prekvapivých detailov, ktoré potešili. Vlastne niet čo dodať. Ak potrebujete vypnúť a nechať sa príjemne ovanúť nádhernou atmosférou Toskánska, otvorte si fľašku vína, štrngnite si s niekým blízkym a určite si to pozrite. Nečakajte nič nové ani úžasné. Len to, že si pri tom príjemne oddýchnete. 64% - 3* ()

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

Letná romantika zasadená do úchvatného Toskánska, plná záberov na nádherné exteriéry, ale aj interiéry. Obsahovo však klasické klišé v podobe obohraného príbehu predaja zabudnutého a rozpadávajúceho sa panstva, ku ktorému si však majitelia opätovne vybudujú vzťah. Liam Neeson mi tu nepasoval, no to je asi osobné, lebo on mi nepasuje snáď nikde. A to stvárnil identickú postavu vzťahového skrachovanca, na ktorú sme zvyknutí z kultovej Love Actually. Z dvojice Neeson - Richardson tak vyhráva jednoznačne druhý menovaný. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Krásné toskánské scenérie dozajista potěší nejedno oko diváka, ale nezachrání tuhle jinak ničím zajímavou podívanou, což je škoda, jelikož reálný základ příběhu skýtá jistý potenciál. Nejvíc mi asi vadí, že většina scén, které mají dojímat, nepůsobí ani trochu emotivně. Kus romantiky v tomhle filmu asi bude, ovšem komediální momenty bych tady nenašla, i kdybych se stokrát snažila. (45%) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu padne věta, že v baráku nikdo nebyl minimálně 20 let. S ohledem na to, že se děj odehrává v roce 2020, tak v baráku byl někdo naposledy v roce 2000. Na zdi pokoje hlavního hrdiny je plakát filmu Harry Potter a Kámen mudrců, ten však byl zfilmován až v roce 2001. (Tommy6)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Taliansku, oblasť Toskánsko, mestečko Pienza. (dyfur)
  • Vzpomínky na Itálii přinášejí jedinečný příběh otce a syna na plátně i ve skutečnosti. Liama Neesona a Micheála Richardsona totiž spojuje víc než to, že ve filmu hrají otce a syna. Otec a syn jsou i ve skutečnosti, stejně jako ve filmu i ve skutečnosti ztratili ženu a matku. Micheál si své původní příjmení Neeson změnil v roce 2018 jako poctu své matce, herečce Natashe Richardson, která v roce 2009 tragicky zahynula po pádu na lyžích. Micheálovi tehdy bylo třináct let a se smrtí své matky se nemohl dlouho vyrovnat, nevynechal jediný večírek a smutek se snažil zapít. Film Vzpomínky na Itálii se tak pro Liama Neesona i jeho syna stal příležitostí, jak se s jejich rodinnou tragédií po dlouhé době vypořádat. (Bontonfilm)

Reklama

Reklama