Reklama

Reklama

V síti 18+

  • Slovensko V sieti 18+ (festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Necenzurovaná verze V síti 18+ divákům velmi věrně zprostředkovává zkušenosti a pocity dětí zneužívaných na internetu. Zakryté totiž zůstávají pouze tváře predátorů. Tři dospělé herečky s dětskými rysy se vydávají na sociální sítě, aby v přímém přenosu prožily zkušenost dvanáctiletých dívek online. Ve věrných kopiích dětských pokojů chatují a skypují s muži, kteří je na netu aktivně vyhledali a oslovili. Drtivá většina těchto mužů požaduje sex přes webkameru, posílá fotky svých penisů a odkazy na porno. Děti jsou dokonce vystaveny vydírání. Dokumentární film Barbory ChalupovéVíta Klusáka vypráví strhující drama tří hrdinek alias „dvanáctiletých dívek", pro které se účast na experimentu, od castingu až po osobní schůzky s predátory pod dozorem ochranky, stává zásadní životní zkušeností. Predátorské taktiky se postupně obracejí proti svým strůjcům: Z lovců se stávají lovení. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

sirien 

všechny recenze uživatele

Nějak... jsem čekal víc. Zejména (ale nejen) zpracováním. Otevírá to nějaké společenské téma? Ano. Dává to +- autenticky nahlédnout do problematiky pohledem obětí? Ano. Ukazuje to rozsah problému? Ano (~ish...) Jsou tam pasáže, které jsou dělané záměrně na šok? Jistě, ale s tím se u tohodle počítá. Zároveň ale: ukazuje to reálnou míru rizika? Zjevně ne ("figurantky" nebo jak jim říkat se chovají na pohled uvěřitelně, ale i na mladý a nezkušený holky krajně neodpovědně, jejich ochota na všechno kývnout je z pohledu většiny obětí přehnaná). Dává to nějakou objektivní analýzu škodlivosti? Vůbec, naopak místy mi přišlo, že to reaguje přecitlivěle (v první části - ty shity co se tam dějou ve druhé půlce jsou samozřejmě už overkill). Je to nějak výchovné? - tváří se to tak, ale vlastně není, protože to reálně neukazuje žádný pozitivní vzor chování, odpovědí nebo zpracování podobné situace. Z těch 3* jsou 2 skutečně jen za to že to vyneslo téma na povrch, "dokumentárně" to je jinak ve skutečnosti spíš bulvrání shit. Což je škoda. ///// Mimochodem - na konci mě srala nehorázná nezodpovědnost štábu - setkání "figurantek" s predátory bylo zjevně zasazeno do naprosto nekontrolovaného prostředí, kde nebyla poruce žádná pomoc. Kdyby některému z nich v ten moment přeskočilo v hlavě, tak v blízkosti těch hereček neni nikdo, kdo by jim včas pomohl a ony samy sedí tak, že by měly problém uniknout. ()

Emo-haunter 

všechny recenze uživatele

Mrazivý dokument, je šílené, že každá z těch tří protagonistek měla za den přes 80 hovorů. Toto se bohužel bude nejspíše dít furt a nikdy se to nevymýtí, protože tito lide se nezastaví před ničím a lidské pudy vždy ovládají více rozum. Fakt síla. Velmi vydařeny projekt, který má dobrou atmosféru. Dobrý nápad s osobními setkáními i odchytnuti si jednoho z predátorů, který se ještě obhajuje, že nic neudělal. Viděna necenzurovaná verze, proto hodnotím tady, byť ta se liší jen necenzurovanými intimními partiemi. Plné hodnoceni si film nezaslouží jen z toho důvodu, že dokument danou problematiku nijak neřeší a ani se o to nesnaží, nemá finální pointu - prostě je to jen svědectví o tom, že se to děje a děje denně, bohužel. 80% ()

Reklama

Torgal 

všechny recenze uživatele

Uff, toto bol silný materiál. Že sa v spoločnosti nachádza také množstvo perverzných prasiat mi celkom vyrazilo dych. Ja byť rodičom tak by som po tomto filme svojim deťom všetky tie internety zakázal. Spoločensky veľmi dôležitý dokument, ktorý otvára oči pred smutnou realitou anonymity sociálnych sietí. A palec hore za to, že sa tvorcovia nebáli ísť ani do osobnej konfrontácie a že tí najväčší úchyli boli aj odsúdení. Čo je ale znepokojivé, tak herečky v priebehu dvoch týždňov kontaktovali tisíce takýchto indivíduí a na súd sa dostalo len minimum tých najťažších prípadov, no zástup honičov na kameru nie. 8+/10 PS: 18+ verzia ponúka navyše len detailné zábery na penisy, tak si môžete s kľudom pustiť klasickú a vyhnúť sa obrazom, čo sa vám vypália do sietnice. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Aneb jak dojebat silný námět a skvěle zpracovaný dokument hloupou tričkovou reklamní kampaní. Tedy k filmu, jsem už dospělý a o okolním světě nemám a nedělám si žádné iluze. Dost často se stydím za to, že jsem muž, ale tohle bylo fakt až trapně komické. Kurva, to jako fakt? Chlapi jsou fakt idioti. Smekám před všema třema holkama, jak to skvěle zahrály a vypořádávaly se s tím, co se na ně hrne, i když byl vidět, že mají fakt dost a nechápou, pořád zůstávaly v roli a byly prostě skvělé. Za potěšující považuji zmínku, že tohle vážně nejsou jen samí pedofilové, ale "pouze" jen chlápci, co vy/zneužívají možnosti a situace. Ona to jako není žádná omluva, o to je to možná nakonec horší. Brrrr. Lidi jsou fakt jeblí. ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Po 9 měsících od mé návštěvy kina původní veze (15+), jsem si pustil i tuto verzi a pořád musím uznat, že tento dokument je velmi zdařilý. Tato verze je shodná s tou původní jen zde nejsou zakryty intimní partie predátorů. Takže za mě platí co jsem napsal v komentáři zde a dávám i stejné hodnocení. Hodnocení: 92/100. ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama