Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Scénář Eduarda Pergnera má do značné míry autobiografické rysy. Vypráví dramatický příběh starého muže, jemuž život nachystal velká úskalí a trpká zklamání. Neumí je však řešit s velkorysým nadhledem, uzavírá se do sebe a navenek se vůči všem ve svém okolí projevuje nesnesitelně despoticky. Když konečně dojde k poznání a smíření s osudem, je už pozdě... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Nerudnej dědek s dobrým srdcem, submisivní manželka, syn v krimu, pejskařská smažka. Všechno se to motalo jako nudle v bandě v dost zmateném scénáři. Oficiální text distributora tentokrát překvapivě dobře vystihuje pointu. Munzar a Navrátil dobře, ostatní spíše okrajové herectví. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Luděk Munzar a Nina Divíšková zahráli svoje role tak dobře, že bych jim i věřil, že jsou fakt manželé. Naopak některý herci ve vedlejších rolích mi připadali, že se k natáčení přimotali omylem. Příběh sám o sobě neni moc zajímavej, ani originální a finální scéna mi přišla trochu mimózní. Film má lehce přes hodinu, takže dokoukat se to dalo bez problémů, ale nejedná se o nic, co bych musel vidět znovu. 50% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma v televizní hře se slušným hereckým obsazením, kterou nicméně sráží předvídatelný scénář a tuctová režie. Celkový dojem 40 %. ()

Přemek 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh o nesnesitelném a ve své podstatě krutém, nesmiřitelném moralistovi, který se až na samém sklonku života smíří s tím, že jeho syn se stal přes jeho výchovu (sic!) kriminálníkem - a dovršením všeho tragična se o tom nikdo nedoví... - Film má mnohé slabiny (ve scénáři i realizaci), ale už pro výkon Niny Divíškové (a koneckonců i Luďka Munzara) stojí za vidění. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Vynikající "televizní příběh", který má "hlavu a patu" a hlavně pointu. Důkaz toho, že ne všechny televizní snímky jsou hrozné. Vynikající výběr herců, režie a scénář už jen podthly opravdu dobrý výsledek. Naprosto čistých 80%. ()

Lish84 

všechny recenze uživatele

Luděk Munzar a Nina Divíšková si jako manželé v důchodu sice skvěle sednou, ale díky nenápaditému scénáři a špatné režii přichází jejich snaha vniveč. Celou dobu film zavání trapností, což je nakonec korunováno poslední scénou. Divák měl být zřejmě zhnusen a říci si "Fuj, to je hrozné, jak někteří lidé dovedou být tak lhostejní!", ale scéna přes svou tragičnost vypadá jak ze špatné komedie. Není ani k smíchu, ale k výsměchu. Nemluvě o tom, že jde o opravdu neoriginální způsob, jak příběhu dodat nějakou hloubku. Až do konce jsem předpokládal film ohodnotit dvěma body, ale nad touto trapnou závěrečnou scénou zkrátka nelze přihmouřit oči. ()

Reklama

Reklama