Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třetí část pětidílné řady o planetě opic vypráví o třech opičích vědcích, kteří uprchnou před nukleárním výbuchem tím, že s kosmickou lodí proletí časoprostorem na Zemi do 20. století. Nejprve se stanou senzací. Pak se ale stanou nepohodlnými, protože prorokují, že civilizace bude zničena atomovými zbraněmi a opanována inteligentními opicemi. Alegorická satira, za jejíž opičí kostýmy dostal John Chambers Oscara, poukazuje na nelidské jednání lidí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Útek z Planety opic je pravděpodobně nejlepší pokračování z originální série, které mě chytlo od začátku a nepustilo až do posledního výstřelu. To jsem, vzhledem k závěru předchozího filmu, vůbec nečekal. Prvních cca 40 minut se zdálo být všechno idylické a nebyl jsem si jistý, kdo vůbec bude ten záporák, nicméně Hasslein se pak velmi rychle odkopal a trochu nepochopitelně si vzal do hlavy likvidaci opičích přátel a pak už to vedlo bohužel ke smutnému konci. Trochu se bojím, co bude následovat dál... ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, jestli je dobře, že Kornelius a Zira uprchli s Milem v lodi opravené po Taylorovi z druhého dílu, přičemž viděli prakticky konec světa. Faktem ale je, že lidé se k nim zprvu chovali mile, aspoň chvíli. Což se o chování opic k lidem z prvních dvou dílů říct nedá. Jenže lidstvo se zalekne své děsivé budoucnosti a čelní představitelé tomu budou chtít zabránit. Opět povedený díl, který rozšiřuje další možnosti. A snad uzavírá celý okruh toho, jakým směrem se lidstvo ubírá. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Když byli lidé vystaveni světu, kde mají opice nadvládu, proč by nemohly být inteligentní opice vystaveny světu, kde má nadvládu stále ještě člověk. Tohle si nejspíš řekli tvůrci a pustili se do toho, že natočili třetí film ze série "Planeta opic". Je to na první pohled zajímavé, ale na druhý velmi nenápadité a v podstatě nijak to nerozvíjí mytologii, jen to ukazuje, že čím zacházíme, tím také scházíme, což ale už dostatečně výmluvně řekl geniální první film. ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Tady už je potřeba nejen pominout, jak skvělý původní film byl, ale i bezpodmínečně zapomenout, že kdy nějaký existoval. Pak to díky statečným scénáristům a představitelům hlavních rolí vcelku dobře funguje. V určitém směru (zobrazení vztahů mezi lidmi a opicemi) je třetí díl nejblíže originálu, leč co do zpracování už mu nemůže být vzdálenější. Počínaje tímto filmem totiž série začíná nebezpečně připomínat televizní seriál s nápisem "To be continued" na konci každého dílu. Trojka není špatná epizoda, ale ubližuje jí několik komických momentů a jako celek působí v porovnání s předlohou naprosto nepatřičně. Nic z toho neznamená, že by byla sama o sobě špatná. Ovšem fakt, že opice (jejichž kultura se nachází někde na úrovni středověku), dokázaly vyzvednout kosmickou loď ze dna moře, opravit ji, odstartovat a vrátit se v čase (aniž by jim vůbec byl znám pojem "let"), přece jen ubíjí. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (8)

  • Pre Sala Mineoa (Milo) bol make-up tak nepríjemný, že tvorcovia museli prepísať scenár a jeho postavu nechať zomrieť skôr, ako plánovali. Zároveň to bol Mineov posledný film premietaný v kinách. (m.a.t.o.)
  • Ve filmech Do nitra Planety opic (1970) a Útěk z Planety opic je shodně užíván jako zkázný rok 3955. V původní Planetě opic (1968) však v úvodní scéně, kdy je posádka po přistání ve vodě, odečítá Taylor z palubního počítače datum 25. listopad 3978. (Dinsberg)
  • Ve filmu se oproti předchozích filmech objevují pouze tři lidé v opičích maskách a čtvrtý v gorilím kostýmu. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Reklama

Reklama