Reklama

Reklama

Tajemná záře nad Pacifikem

  • Česko Konečný odpočet (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nacházíme se v současnosti, na palubě nejmocnější americké atomové letadlové lodi Nimitz, která je právě na cvičných manévrech v Tichém oceánu. Náhle na loď udeří nevídaně silná elektrická bouře, která tohoto ocelového giganta doslova pohltí a způsobí něco zcela nemožného: Nimitz je vržen zpět v čase do 6. prosince roku 1941. Do japonského úderu na Pearl Harbor zbývá již jen několik málo hodin. Jak se nepřátelská flotila blíží k Havaji, octnou se kapitán lodi (Kirk Douglas), expert Ministerstva obrany (Martin Sheen), svérázný letecký důstojník (James Farentino) a zoufalý senátor Rooseveltovy administrativy (Charles Durning) v situaci, kdy se musí rozhodnout mezi dvěma zcela nemyslitelnými možnostmi. Dovolí Japoncům dokonat jejich vražednou invazi, nebo zahájí masivní protiútok, který navždy změní běh dějin? V tomto dechberoucím sci-fi akčním hitu, natočeném na palubě skutečné letadlové lodi Nimitz dále hrají, společně s její posádkou, také Katharine Ross a Ron O´Neal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Hm, hm. Co napsat k tomuto snímku. Osobně jsem velice zklamán. Čekal jsem nějakou duchařinu. A ne jen to, že se objeví záře a loď se přesune do jiného časového pásma. Jako chápu, že film byl natočen téměř před 30 lety, ale i tak si myslím, že to šlo udělat lépe. Rozhodně to mělo být o 20 min. kratší. To bych možná i tu jednu hvězdičku přihodil. Dvě hvězdy dávám spíše z nostalgie a taky kvůli Kirku Douglasovi. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Cestovanie casom bola a vzdy bude moja oblubena tema. V tomto filme presli hrdinovia casom priamo do 2. svetovej vojny tesne pred utokom na Pearl Harbor a tym padom by mohla moznost ovplyvnit alebo zmenit historiu. Celkom zaujimavy napad a dobry scenar s Kirkom Douglasom a Martinom Sheenom. V detskom veku ma skor zaujimali triky, ako scenar, ktorych tam bolo velmi malo, ale dnes sa na tento film divam inymi ocami a preto 4 *... 07.11.2008 ____ Kirk Douglas - (kapitán Matthew Yelland) +++ Martin Sheen - (Warren Lasky) +++ Katharine Ross - (Laurel Scott) +++ James Farentino - (velitel perute Richard T. Owens / Richard Tideman) +++ Charles Durning - (Samuel Chapman) +++ Hudba: Alan Howarth, John Scott +++ ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, kde sa vraciame v čase. Príbeh vojnovej lode, ktorá sa v čase vráti tesne pred útok na Pearl Harbour ma zaujal. Horšie je to so samotným prevedením. Zvlášť človeka naserie celá ta príprava na prekazenie leteckého útoku japonského letectva, ktorá v zápätí spľasne ako bublina a divák dostane namiesto leteckej bitvy iba hromadu blbých žvástov. K. Dougles ako veliteľ lode pri príchode nadriadených povie: "Ako im to len vysvetlím"... A ja na to, že má predsa v podpalubí mŕtveho Japonca a stopy po guľkách, ale o tom nepadne ani zmienka. Film, ktorý veľa sľubuje, ale málo dáva. Škoda. 60%. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Průměrné americké scífko s cestováním v čase, kdy vlajková letadlová loď US Navy Mynitz! prosviští červotočivou bouřkou a vyflusne ji to někde u Perlové zátoky, čirou náhodou právě v ten příhodný moment, kdy můžou tito hrdí patrioti zvrátit kola dějin, ale nakonec se ukáže, že časový paradox je trochu proti a jen je tak laškovně celou dobu lechtal na koulích, tedy jako sorry. Nedomyšlené, asi jako Zabil jsem Einsteina, pánové, ale méně zábavné, neb to není komedie. Na druhou stranu, přeci jen to má alespoň něco do sebe a minimálně jako vzpomínka na vynikajícího Kirka Douglasů u diváka stále obstojí i z nostalgických důvodů. 50% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Po dlhom čase som si užil starý kvalitný popcorňák a bavil som sa. Film vlastne zostarol len o tie efekty z 'búrky', inak to bolo fakt nad rámec mojich očakávaní. Priamou úmerou s počtom minút rástla aj jeho zaujímavosť, akurát v závere samotnom (neuskutočnenie náletu) už mala spokojnosť opačný efekt a uspokojenosť mojich filmových potrieb v tomto type žánrového zaradenia trošku spľasla. Po objektívnej stránke to ale asi bolo lepšie. Hudbu však tiež mohli vymeniť za modernejšie variácie, ktoré sa v osemdesiatych rokoch už dávno zaužívali. O to viac vo filme takéhoto rozmeru potešia herci. 80%. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • Natáčení probíhalo v Atlantickém oceánu, ne v Tichém (kam je zasazen příběh). (.stenley.)
  • Premiéra pro československá kina byla původně zamýšlena na rok 1982. Film byl zakoupen do distribuce a opatřen titulky, byly zhotoveny filmové plakáty a snímky z natáčení. Nakonec přišel zákaz a původně schválené uvedení nebylo povoleno. Důvod? Propagace vojenského letectva USA. Návštěvníci kin se dočkali až o bezmála 10 let později. (ČSFD)
  • Není to poprvé, co byl ve filmu použit speciální efekt časové bouře, úplně totožný se již jednou objevil v televizním filmu The Lathe of Heaven (1980). (.stenley.)

Reklama

Reklama