Reklama

Reklama

Tajemná záře nad Pacifikem

  • Česko Konečný odpočet (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nacházíme se v současnosti, na palubě nejmocnější americké atomové letadlové lodi Nimitz, která je právě na cvičných manévrech v Tichém oceánu. Náhle na loď udeří nevídaně silná elektrická bouře, která tohoto ocelového giganta doslova pohltí a způsobí něco zcela nemožného: Nimitz je vržen zpět v čase do 6. prosince roku 1941. Do japonského úderu na Pearl Harbor zbývá již jen několik málo hodin. Jak se nepřátelská flotila blíží k Havaji, octnou se kapitán lodi (Kirk Douglas), expert Ministerstva obrany (Martin Sheen), svérázný letecký důstojník (James Farentino) a zoufalý senátor Rooseveltovy administrativy (Charles Durning) v situaci, kdy se musí rozhodnout mezi dvěma zcela nemyslitelnými možnostmi. Dovolí Japoncům dokonat jejich vražednou invazi, nebo zahájí masivní protiútok, který navždy změní běh dějin? V tomto dechberoucím sci-fi akčním hitu, natočeném na palubě skutečné letadlové lodi Nimitz dále hrají, společně s její posádkou, také Katharine Ross a Ron O´Neal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Kedysi pre mňa kultová záležitosť, ktorú som si ako chlapec nikdy nenechal újsť. Veľkolepá vojenská technika, tajuplný sci-fi príbeh a hviezdne herecké obsadenie, to všetko ma vtedy lákalo. Dnes je to pre mňa už len nadpriemerný hollywoodsky spektákel, ktorý však veľkou dávkou zábavy rozhodne nesklame. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Film má skoro třicet let za sebou a bohužel to trochu kazí celkový dojem. Kontrast ultramoderní letadlové lodi s japonským letectvem z 2. světové války, který jsem v kině tehdy obdivoval, z dnešního hlediska už vypadá jako souboj staré a ještě starší techniky. Hrátky s časem tehdy ještě nebyly obvyklé, k mariňákům mě to nenalákalo - já mám pro tajemnou záři prostě slabost. ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Poctivý klasický válečně-dobrodružný snímek, který má zajímavý námět na zajímavou a pozoruhodnou myšlenku o cestování v čase a následném možném ovlivňování světových dějin (útok japonců na Pearl Harbor). Na svou dobu je film kvalitně zpracován i po technické stránce (obvzlášť souboje moderních stíhaček a starých japonských letounů Zero), za zmínku stojí i hudba Johna Scotta. Dřív originální, dnes trochu naivní ale i tak zaokrouhluji 3,5* nahoru. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Kdysi, v éře počátků VHS a s "kouzelným" rychlodabingem se mi film velice líbil i přes závěrečnou "pointu", která nemá logiku a vyloženě pohřbí jinak velmi dobrý film. Myšlenka, co kdyby se změnily dějiny v roce 1941 během náletu na Pearl Harbor, kam se loď dostane, není vůbec špatná. Více než herecké výkony jsou v popředí americká válečná technika, především letadlová loď U.S.S. Nimitz. A to byl asi hlavní kámen úrazu, proč už v roce 1982 zakoupený a posléze i česky otitulkovaný film po zásahu "cenzorem", do československých kin nakonec celých dlouhých deset let nesměl. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Záře nad Tichým oceánem vyplní funkci Krytonova Fotostroje času a pošle Kocoura Toma F-14 na nerovný souboj s myší (rozumějte Zero). Pak už se jen řeší dilema, zdali porušit časové kontinuum a zachránit Pearl Harbor nebo nechat věci být, ať má o čem točit Bay.. Už jen kvůli dvojici K.Douglas/M.Sheen to ovšem stojí za podívání. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • Čtyři z japonských letadlových lodí, které se zúčastnily přepadení Pearl Harboru na havajském ostrově Oahu, byly o pouhého půl roku později v bitvě u atolu Midway potopeny. Byly to Akagi. Kaga, Hirju a Sorju. (duklak2)
  • Útokem na Pearl Harbor pověřil velitel Spojeného loďstva admirál Isoroku Jamamoto 1. letecké loďstvo viceadmirála Čúičiho Naguma s letadlovými loďmi Akagi (vlajková), Kaga, Sorjú, Hirjú, Šókaku a Zuikaku. (Necrotongue)
  • Na počátku scénáře byla inspirace takzvaným Philadelským experimentem, kdy se údajně americkému námořnictvu podařilo přenést loď Philadelphia v čase a prostoru. (sator)

Reklama

Reklama