Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jak se mohlo stát, že shnilé mrtvoly začaly chodit po ulicích? Dva kamarádi se chtěli pobavit kanadským žertíkem a náhodou se vloupali do tajné laboratoře, kde náhodou našli zmraženou živou mrtvolu a náhodou ji oživili. A to byl jenom začátek. Příšery, krev, vybuchující hlavy a hrdinové se jmény jako "Brad" a "Cindy" - nenaskakuje vám husí kůže už teď? (Guild Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

destroy83 

všechny recenze uživatele

Perfektní americké béčko z 80-tých let, ve kterém divák dostává naprosto vše, co může od podobného snímku očekávat. Ujetý sci-fi start střídá černobílá slasher část, která diváka uvádí do příběhu odehrávajícím se v jedné americké škole 27 let poté. Ústředními hrdiny příběhu jsou dva hláškující studenti, z nichž jeden naráží na dívku snů a ve snaze ji získat se zaplétá se školním bratrstvem. Tím ovšem nechtěně roztáčí krvavý kolotoč explodujících hlav, zombies (včetně psů i koček) a povolává do akce staršího, neméně hláškujícího detektiva v podání Toma Atkinsna. Opravdu vydařené hlášky a komické situce střídají zdařilé masky a efekty s optimálním množstvím krve. Samozřejmě také přichází na řadu nezbytné dívčí sprchování, které spolu s nářezovým koncem včetně plamenometu dotváří tu pravou béčkovou zábavu. Herecké výkony odpovídají celkovému ražení snímku a divácký zážitek nijak nenarušují. Hlavní ženská postava, která má ve snímku úlohu – za vším hledej ženskou, je velmi atraktivní a také se samozřejmě nezapomene před kamerou trošku poodhalit. Krom ní a výše třech zmíněných obsahuje dílko ještě celou řadu neméně zábavných postav. Já se bavil na plný počet. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Režisér Dekker (ten má na starosti i skvělé Záhrobní komando) byl očividně velkým fanouškem hororového žánru, jelikož se do svého debutu snažil narvat všechny jeho atributy. Proto tu najdeme pohromadě prvky jako mimozemské parazity, zombies, nebo uprchlého maniaka se sekerou. Film je plný odkazů na jiné hororové snímky, hlavně na jejich kultovní režiséry. Všechny postavy tak mají povědomá jména; třeba Hooper, Gordon, Carpenter, Raimi atd. Výborná je taky postava detektiva Camerona v podání Toma Atkinse, která hláškuje jako o život. Tahle povedená hororová komedie je pro mě prostě srdcovou záležitostí mezi ostatními béčky 80. let. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Sorry, kámo. Neber si to osobne.“ Skvelý Tom Atkins. Ladenie do komédie mi u hororov skoro vždy vadí, ale tu to bolo celkom fajn. Postavy sympatické, atmosféra osemdesiatok adekvátna. Poteší nepredvídateľný scenár. UFO, zombies, vybuchujúce lebky, kosačka, rande, slimáky a plameňomet. Plameňomet pochopiteľne nesmie chýbať. A ten mechanizmus s prostredníkom sa budem musieť naučiť. Negatívnejšie hodnotím pomerne veľké množstvo hluchých, neveľmi zaujímavých scén. Našťastie to zakaždým zas pomerne rýchlo chytí tempo. P.S. - A ja že odkiaľ poznám toho týpka. Tak idem na imdb. A on to Rusty! ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Jojo, tohle jsem myslím kdysi viděl. Ale až tak moc dobře si to nepamatuju. Vím, že je to o nějakejch potvorách, který někdy v minulosti se dostanou na zem a vlezou (ústy) do nějakýho člověka, kterej je náhodou na čtyřicet let zmrazen. No a pak je omylem rozmrazen a potvorky se začnou množit a postupně zamořujou celou místní univerzitu. Kdykoliv totiž vlezou někomu do mozku, změní ho na opravdu chutně vypadajícího zombíka a ovládají ho. A dva studenti si to uvědomí včas a snaží se školu zachránit. A ty lidi teda samozřejmě taky. Nakonec se jim podaří tuhle "epidemii" zastavit, i když jak to v hororových nezávislákách (béčkách) osmdesátých let bývá, nepodaří se jim to docela, o čemž nás přesvědčí docela nečekanej poslední záběr filmu. Celkem se to dá, a když vezmu, že jsem to viděl někdy když mi bylo jedenáct, docela se mi to líbilo. Já tehdy vůbec měl zvláštní choutky. Ve věku od čtyř do dvanácti jsem viděl skoro všechnu hororovou produkci, která se sem dostala (v letech 88-95). A některý lepší snímky i víckrát. A tohle se mi líbilo a nebál jsem se toho, takže to asi moc horor nebude. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Další chutnej úlovek ze silných let osmdesátých, úlet, kterej si dokážu nejvíc představit na nějaký domácí párty ( v těch 80.-tých letech se muselo hrozně pařit :-). Už začátek strhne vaší pozornost, ti emzáci byli skvěle ujetí. Kromě mimozemšťanů tu máme i zombíky (mimochodem skvěle namaskovaný), nějaký černý symbionty, ustřelený hlavy, hláškujícího detektiva a dvojici nerdů, co se kamarádí s fešnou brunetkou. A dost možná hodně nečekaný závěr :-) "Dámy, mám pro vás dvě zprávy, jednu dobrou a jednu špatnou. Ta dobrá je, že přijeli vaši partneři. Ta špatná, že jsou všichni mrtví." (Jedna z těch slušnějších hlášek ;-). Díky Bloodymu za super tip. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (6)

  • "Corman University" je odkaz na režiséra a producenta Rogera Cormana. (Chatterer)
  • Gregory Nicotero a Howard Berger hráli zombie. (Chatterer)

Reklama

Reklama